הצילו

יעקב1233

New member
הצילו

אני עתודאי להנדסת חשמל פיזיקה התחלתי ללמוד השנה בסמסטר אביב בטכניון אני גר ברחובות וכתוצאה מבעיות שלא זה המקום לפרט אותם אני רוצה לעבור שנה הבאה לאת"א בהנדסת מחשסים או הנדסת חשמל - פיזיקה אך יש לי מספר בעיות: 1 תוכנית הלימודים של את"א והטכניון לא מקבילות האם מישהו יודע מהם המקצועות המקבילים באת"א למקצועות שנה א בטכניון 2 התחלתי בסמסטר אביב את הטכניון אך באת"א אפשר להתחיל רק בסמטר חורף ולא נותנים שם מקצועות של סמסטר 2 בחורף(למשל חדוא 2 או פיזיקה וכך אני נתקע סמסטר בלי ללמוד בכלל 3 מועד ההרשמה כבר הסתיים 4 אל תגידו לי להמשיך ללמוד בטכניון כי אני לא יכול בגלל הבעיה המשפחתית הזאת דבר אחר- באיזה מקצוע יש סיכוי להשתבץ יותר טוב?הנדסת חשמל םפיזיקה או הנדסת מחשבים ?איזה תפקידחים מקבלים כל אחד מהם?

amitai1

New member
אז מה השאלה?

תחכה לחורף הבא, ותתחיל מחדש בתל אביב. לא הפסדת כלום, ואתה תגיע לשם עם ידע קודם מהטכניון. מה רע? אל תראה את זה בתור בזבוז. זה הולך לשמש אותך ב10 שנים הקרובות, אז לפחות שתלמד איפה שאתה מעדיף. בקשר לביקוש, יש המון עתודאים בהנדסת מחשבים, וקשה להתקבל לזה כיום. עקרונית כל התקנים של זה כבר מלאים. מצד שני, הנדסת חשמל ופיזיקה תמיד יהיה מקצוע מבוקש, ותמיד יהיו בו שיבוצים טובים. חוץ מזה, אין הרבה הבדל ביניהם. אם אתה רוצה ללמוד מחשבים ויקבלו אותך - מה טוב. ואם לא - אין שום דבר רע בחשמל. להפך.

יעקב1233

New member
תראה

העתודה אמרו לי שאני צריך לבקש אישור באופן עצמאי מהאוניברסיטה קודם כךל אבל נגמרה ההרשמה חוץ מזה גם אם האוניברסיטה תקבל אותי מאיפה הבטחון שאני באמת אתקבל דרך הצבא אם יש מישהו שעבר מקצוע ואוניברסיטה ויכול לעזור אני אשמח. 2- איזה תפקידים יש בצבא להנדסת מחשבים ואיזה לחשמל פיזיקה האם זה נכון להגיד שלמישהו שלמד חשמל פיזיקה יש סיכוי להשתבץ בצה"ל בפיתוח?

dgrizzly

New member
תגיש בקשה למדור עתודה

שמעתי הם אנשים נחמדים. אם באמת יש לך סיבה לעבור, יכול להיות שתקבל אפילו הארכת דח"ש. אז תנסה. הכי גרוע יגידו לך "לא". אבל אני לא מאמין...

למעלה