הצילו!

inkamom

New member
הצילו!

הי, בתי בת 5 חודשים בדיוק (ילדה ראשונה), יונקת מלא מיומה הראשון והכל מתנהל כשורה. בינואר אני יוצאת לעבודה למשך יומיים בשבוע + לפני שבועיים החלה אצלי מטפלת למשך 3 ימים בשבוע (בינתיים) - אני עובדת מהבית ומניקה והסידור נהדר. רוצה להתחיל לשאוב ולתת בקבוק בימים שלא אהיה (ובכלל, מדי פעם כשארצה לצאת וכו'). בקיצור, הילדה לא לוקחת בקבוק!!! קראתי בספרים, עשיתי שיעורי בית והדיעה הרווחת היא, שאכן המעבר קשה ביותר ואין להתייאש, אפילו אם התינוקת בוכה ולא אוכלת ואף קראתי כי יומיים ראשונים יש לתת (לנסות) אך ורק בקבוק, גם אם בוכה. אני נשברתי לאחר שעה. אני לא מסוגלת לסבול את הבכי הזה יומיים! אני אמא דאגנית אבל לא נכנעת לכל יללה ובכי - אך בנוסף גם התינוקת שלי יודעת להגיע לעוצמות גבוהות ביותר.... יש לי שבועיים עד היציאה לעבודה. אשמח לשמוע הצעות "אנושיות" לטיפול בנושא. תודה תודה תודה.

1טלטלים

New member
סרבנית בקבוקים

הצעה אנושית ראשונה היא...להירגע,כל המתח מסביב לנושא אל מוסיף ותינוקות קטנים יצורים די חכמים ורגישים על מנת לקלוט את המתח...אז קחי נשימה עמוקה ואל תנסי להכריח ,נכון זה תהליך ארוך.אל תנסי את לתת לה בקבוק,אלא ,למשל ,מטפלת .בעיניה(תינוקת),את אדם שקשור לציצי(אמא -ציצי),פתאום את מציעה לה בקבוק ,היא בוכה מסרבת,מתנגדת...מה פתאום בקבוק?! ציינת שהיא בת 5 חוד',אין הכרח שהיא תקבל את החלב דרך הבקבוק אלא - כוס ,כוס פלא (שלא נשפך),כוס עם קשית...אפשר להציע לה גם בקבוק בשינוי: תוך כדי טיול,שיר...(הסחת דעת). ופה עוד שלל טיפים(תעשי גם חיפוש בפורום,אמהות הנהדרות של הפורום תמיד חולקות טיפים,בוודאי יש משהו שיוכל לעבוד עבור שניכן. הרבה הצלחה ואל איוש,! אמא של טל

inkamom

New member
תודה רבה../images/Emo24.gif

הלינקים מצויינים מאוד עוזרים. אני ממשיכה ב"מבצע" ואשמח לשמוע על נסיונות עבר של אמהות.

יקירה30

New member
כמה שזה נשמע מוכר....

אני הייתי בטוחה שהבת שלי תהיה התינוקת הראשונה בהיסטוריה שלא תאכל לעולם מבקבוק. אחרי חודש (!) של ניסיונות בסוף זה הצליח. קודם כל קנינו בקבוק מיוחד של חברת מדלה, שנקרא "הברמן" - מאד יקר, אבל עשה את העבודה אצלנו. אני לא יודעת אם זה גם מיועד לתינוקות בני 5 חודשים (שלנו הייתה בת 3 חודשים), אז שווה לברר. טיפ נוסף: אחרי שהיא עושה "שביתת רעב" ובוכה המון (ובטח את בוכה יחד איתה...) היא ודאי נרדמת מרוב תשישות. אפשר לנסות ברגעים האלו הראשונים של ההירדמות להאכיל מבקבוק. אל תדאגי, בסוף אני בטוחה שתצליחו. במקרה שלי היא החלה ללכת למטפלת מבלי שהיא עדיין מוכנה לאכול מבקבוק, כשאני בכוננות הקפצה מהעבודה לבוא ולהניק אותה. אבל המטפלת בעלת ניסיון רב, לא התייאשה, נתנה לנו תקווה, ובסוף גם הצליחה. שיהיה בהצלחה.

inkamom

New member
זה מעודד בהחלט, אבל

מה בנוגע לשאלתי על החלב שנשפך?

inkamom

New member
הלוחשת לתינוקות אכן ממליצה עליו אבל

היא גם ממליצה על ה"שיטה האכזרית" (כך אני קוראת לה) המציעה כי במשך יומיים רצופים יש לנסות לתת בקבוק ללא "ציצי" (ולהיפך) ואז זה עובד. בעקבות ההמלצה הספציפית שלה הגעתי לפורום בקריאתי....אז לא נראה לי שאמהר לקנות את הבקבוק הזה. יש לי "אוונט" ויש אשר המליצו עליו, אז מסקנתי בינתיים היא כי לא סוג הבקבוק הוא הקובע אלא התינוקת... ושוב, מה ששאלתי קשור לחלב שנשפך: בכל הנסיונות שלי (שעוד יהיו, רק התחלתי) יתבזבז חלב אם רב. האם יש הצעות לחסכון? וגם כיצד לגשת לבניית זמני שאיבת חלב כרגע כאשר התינוקת על הנקה מלאה? בברכה, הלוחשת לבקבוקים....

1טלטלים

New member
אהבתי את המסקנה !!!

לגבי שאלתך,שוב אני לא כל כך מבינה איפה נשפך ,איך מתבזבז,אנא פרטי קצת יותר על מנת אוכל לעזור לך... בניית זמני שאיבה - תנסי לשאוב בזמנים קבועים (פחות או יותר) את יכולה להניק ואז לשאוב את מה שנותר בשד ,דרך טובה לעודד ייצור חלב ולהרגיל את הגוף לשאיבה,הרי בינתיים גוף שלך "יודע" לייצר חלב רק בעור תינוק ועל מנת להצליח בשאיבה דרושה רק התמדה ותרגול . את לא חייבת לעשות זאת כל הנקה ,נגיד הנקה כן,הנקה לא ולראות לכמה חלב תזדקקי ... וכך לאט לאט תבני לך מאגר . מצרפת לך כמה דברים שאולי יעזרו לך . בברכה, אמא של טל

inkamom

New member
לגבי בזבוז החלב, כוונתי היתה:

לפני שידעתי בכלל כיצד לגשת לנושא, היה לי חלב שאוב במקפיא מלפני חודש וחצי (תקופה בה שאבתי בגלל כאבים בשד אחד) ואותו הפשרתי על מנת לתת לתינוקת, בלי לקחת בחשבון שבכלל לא תיקח בקבוק (בגיל חודשיים היא לקחה בלי כל בעיה אז בתמימות חשבתי שכך גם המצב היום.....) ואז, היות ולא "נגעה" בבקבוק - כל החלב נשפך ונשפך ונשפך!!!! כעת אני אשאב בין ההנקות כפי שהצעת וכך הכמות הקטנה תהיה לנסיונות בלבד ללא הקפאה. בנוסף לכך אצטרך גם לאגור, כך שמחכה לי תקופת בית השאיבה... בינתיים, עלי "להכריז" כי היום שאבתי לאחר הנקה (10 cc - כמה עצוב...) ואמא שלי ניסתה לתת לה (התחבאתי בחדר אחר) - לא כל כך לקחה אבל חצי איכשהו כן הכניסה לפה, וזו בהחלט התקדמות. לאחר מכן הנקתי, ולאחר ההנקה עשיתי נסיון: במקום לשפוך את ה-5cc נתתי לה אותם בכפית והיא לקחה בלי בעיות!!!! בשבילי זה קצת אור בקצה המשאבה! לגבי אחסון החלב השאוב בעבודה: אני משערת שאני אשאב 3 פעמים ביום בזמן העבודה - מה צורת האחסון הטובה והנוחה ביותר עבורי - יש מקרר (קטן) במקום העבודה ולגבי המקפיא אני לא בטוחה. מה לגבי צידניות? אני בורה לגבי כל הציוד הנלווה מאחר ולא "התעסקתי" עם בקבוקים - אשמח להנחיות פרקטיות. ולסיום: תודה רבה על הלינקים הם מאוד עוזרים ואני מעריכה את העזרה.

1טלטלים

New member
OK הבנתי

אך לא נראה לי שיש לי מה להוסיף,נשמע שהסתדרת יפה מאוד בנושא, ברגע שהיא תתרגל לבקבוק (בסופו של דבר זה יקרה!!!) ,החלב לא יבוזבז.בינתיים,תמשיכי לשאוב לאחר כל הנקה ,כפי שציינתי שאיבה היא מיומנות נרכשת גם שלך וגם של גופך.נכון,בהתחלה הכמויות בהחלט קטנות ,אך הן ילכו ויגדלו ברגע שגוף יקלוט את המסר שזקוקים פה לעוד חלב.ראיון לתת בכפית מצויין,אני מבינה שזה די מפרך ,אבל...גם סוג של פתרון,לכן אולי כדאי שתנסי בקבוקי פלא (לא נשפך),בקבוק-כוס.(אם רוכשים את הבקבוק-כוס של אוונט ,פטמות של בקבוק אוונט רגיל מותאימות גם לבקבוק זה...) לגבי אחסון החלב בשעות עבודה,אם יש מקרר קטן אז אין בעיה בכלל ,כך תוכלי לשמור על החלב השאוב מחוץ לבית.לגבי ניעות :כמה זמן לוקח לך להגיע הבייתה,האם נסיעה היא ברכב פרטי או בתחבורה ציבורית?ניתן להעזר בציידנית קטנה עם קרחון ולנייד את הבקבוקי חלב ממקום העבודה לביתך. שמחתי לעזור לך וכמובן אשמח בהמשך, תעדכני בהקדם ,יקירה לילה טוב, אמא של טל

inkamom

New member
מעבר החלב ממקום העבודה הביתה

מדובר על חצי שעה עד שעה נסיעה (ברכב פרטי) - תלוי בפקקים. אם לוקחת בצידנית - האם יכולה להקפיא מיד עם הגעתי הביתה, אפילו אם החלב היה, במהלך היום, במקרר ולא במקפיא?

1טלטלים

New member
בהחלט...

ניתן להקפיא חלב אם תוך 24 שעות...אעשה קצת סדר - ככה-חלב אם נשמר במקרר בחלקו הקר (מדף פנימי ולא מדף בדלת) בין 5 עד 8 ימים.אם תשתמשי בחלב תוך כמה ימים (נגיד תוך 3 ימים או שהוא נשאב מהיום למחר) אין צורך להקפיא אותו,קירור במקרר מספיק. חימום:ניתן לחמם בכלי עם מים חמים,תחת מי ברז,מחמם בקבוקים או לא לחמם כלל ,רק להשאיר אותו בחוץ כמה דקות לפני האכלה ולתת לאלה.אין לחמם חלב פעמים,אין להרתיח אותו...שאריות חלב :ניתן לשמור שאריות החלב מהאכלה עד להאכלה הבאה בלבד (לא יותר מ3 שעות בין האכלות,כמובן אין אפשרות לחמם את החלב שנית,מומלץ לשמור את השארית במקרר).על מנת לחסוך בחלב:תמיד רצוי לקרר/להקפיא חלב בכמויות שלא עולות על 60 CC .בהמשך תלמדי לאילו כמויות אלה תזדקק ופעלי לפי זה. הקפאה: שוב ניתן להקפיא חלב אם תוך 24 שעות מרגע שאיבה.עדיף להקפיא בכמויות קטנות,תמיד לרשום תאריך הקפאה.במקפיא ביתי (יחידה מעל המקרר)ניתן לשמור בין 3-4 חוד'. הפשרה-הכי טוב לתת לחלב אם להפשיר בתוך המקרר (כמו שמפשירים בשר),חלב מפשיר תוך 12 שעות (פחות או יותר,תלוי בכמות),על חימום רשמתי. הפשרת בזק:תחת מי ברז (מתחילים מקרירים ובהדרגה עוברים לחמים יותר,שוב לא מאוד חמים),כלי עם מים חמים ,גם אפשרות,כמובן,הפשרה בחוץ בטמפ' החדר. אחסון:שקיות המיועדות לאחסון החלב,שקיות סנדוויץ' פשוטות,כלי ם מפלסטיק שקוף עם מכסה תואם,כלי זכוכית,בקבוקים... נראה לי שעברנו על הכל,תעדכי אם את זקוקה למידע נוסף... בהצלחה רבה , יום מקסים אמא של טל

inkamom

New member
בקבוקים

נכנסתי לראשונה לאתר של פילון (בהמלצת 1טלטלים) - נראה לי שארכוש את שישיית הבקבוקים לאחסון, לפי המפרט זה נראה מעולה.ניסית אותם?

1טלטלים

New member
לא ניסיתי

פילון התחיל לשווק אותם לא מזמן ואני כבר לא מניקה שנה ...כך שאני יכולה להגיד לך שהשירות שלהם טוב ,לגבי בקבוקים,SORRY ... אני הסתדרתי עם בקבוקים רגילים,שקיות לאחסון חלב של מדלה או שקיות פשוטות של סנדוויץ'... נראה לי שה ערכה זה אחלה דבר! תעדכני,

inkamom

New member
רכשתי את הבקבוקים מפילון

קיבלתי אותם אתמול ובאמת, אחלה ערכה: היא מתאימה למשאבת מדלה וגם ניתן לחבר אליה פיטמה מכל בקבוק סטנדרטי, כך שההתעסקות עם החלב היא מינימלית. עדיין אני לא התגבשתי עם עצמי לגבי השאיבות - עוד לא "אגרתי", אבל לאט לאט מתקדמים עם עניין הבקבוק - שלשום התינוקת לקחת ממני בקבוק עם מים וינקה אפילו 2 ינקות. הישג!! היום אני אנסה עם המטפלת ונראה..... אני אעדכן בהמשך.

inkamom

New member
בשורות טובות!!

היום הקטנה שתתה מבקבוק אוונט+פיטמת mam בהצלחה מרובה 160ml!!! זה נראה היום יותר כמופע קרקס מאשר האכלה אבל זה הצליח: הקטנה על המטפלת בתנוחת חצי הנקה חצי ישיבה ואני שרה ורוקדת (לא, לא התחבאתי) ומנגנת על צעצועים מעליה והיא היתה פשוט מרותקת. זה עבד. טוב, עדיין זו התחלה אבל התקדמות מהירה ומאוששת. אעדכן בהמשך, תודה עד כה על העידוד.

1טלטלים

New member
בקבוק הברמן

בקבוק מיוחד זה מיועד לתינוקות אשר סובלים מחיך/שפה שסועים,יקר מאוד ולעתים לא עושה את העבודה...אל תמהרי לרכוש אותו~

יקירה30

New member
לא בהכרח

לפי ההוראות הוא מיועד אמנם לפגים או לתינוקות עם בעיות אכילה, וזה די מרתיע לקרוא את ההוראות. אבל..."הלוחשת לתינוקות" ממליצה עליו לכל תינוק שמסרב לבקבוק, ועובדה שאצלינו הוא היחיד שבסוף עשה את העבודה.

יליול

New member
לשנות את הבקבוק

תקני בסופר פארם פטמות לבקבוקים של חברת MAM, הם מזכירים מבנה של ציצי (הם שטוחים ורכים), תחברי אותם לבקבוקי אוונט שכבר יש לך (חבל לקנות בקבוקים של MAM). אצלינו זה עשה ועושה את העבודה נהדר. דווקא הפטמות של אוונט מאוד קשות ולא נעימות ורחוקות מלהזכיר ציצי. אני לא בדעה של להרעיב את הילד יומיים עד שיקח בקבוק. 5 חודשים הדבר היחיד שהיא מכירה היה ציצי, תני לה קצת זמן. תנסי להניק אותה כמה דקות ואז שהיא כבר פחות מורעבת תנסי להציע לה את הבקבוק לאט שתרגיש את הפטמה בעדינות בפה.בנוסף, תנסי שמישהו אחר יאכיל אותה, אולי אותך היא מריחה והיא מעדיפה את המקור :) בהצלחה

למעלה