הצילו

הצילו

בבקשה מי שיכול לכתוב לפחות מנהג אחד בנושאים: מאכלים, תגים, לבוש וכו' בין אם סיפרו לו או שהוא יודע שהיה נהוג בפולין ,או אפילו ממשיך להתקיים כאן. דחוף. אלפי תודות !

deebeebee

New member
תלמידי ישראל העצלים

שלא כמו דורות קודמים, לפני עידן האינטרנט והפורומים/קהילות, מתפשטת לה תופעה שאותי מקוממת (ושמצביעה על אחת הסיבות שבשלהן גדלה הבורות בקרבם), בפורום זה ובפורומים נוספים, בה תלמידים שונים מצפים שאחרים יעשו את שעורי הבית במקומם ויגישו להם אותה על מגש של כסף.

אני חושב שחיפוש מידע (בכל דרך שהיא)

מקובלת. אני מתנגד לחיפוש עבודות מוכנות. התלמידה מבקשת מידע על מנהגים שיתכן ולא נמצאים ב"כתובים". היא לא בקשה שנכתוב לה את העבודה, ו/או ננסח את הכתוב. אני לא רואה הבדל בחיפוש באנציקלופדיה, מילון, שיטוט בסיפריות או באינטרנט. אני מזכיר שוב כי רשת האינטרנט נולדה למען שיתוף המידע (בתחילה בין אוניברסיטאות ומשרדי ממשל).

בבקשה, כמה מנהגים נפוצים

כמה מנהגים שהיו נפוצים מאד בקרב יהודי פולין בכלל, ויהודי וורשה בפרט. בבוקר, משהשכימו קום לפני זריחת החמה, והיה זה בעיקר בעונת החורף בה היא זורחת לאחר שעת ההשכמה, היו נוהגים להדליק את המאור כדי שיראו דרכם בבית ולא יכשלו בחפצים שונים, ובעיקר שחלא יפגעו אצבעות רגליהם בהתקלם ברגלי השולחנות. כן, עוד מנהג היה להם שהיו להם שולחנות בבית. מנהג נוסף נפוץ מאד בין רוב היהודים, למעט אלו שהרופא ציווה להם את הדיאטה, היה לאכול ארוחת בוקר. מאכל נפאץ מאד לארוחת הבוקר היה הלחם, שלאמיתו של דבר ההי נפוץ ונהוג להיאכל בכל הארוחות. מנהג הרבה יותר נפוץ שאחזו בו תלמידינו בכל הדורות ואשר משום מה הולך ונעלם בדור זה, היה הנוהג וההרגל של תלמידי ישראל, טף ונוער גם יחד, לנבור בספרים ובספריות, לקרוא הרבה ספרים, ובעיקר לחנך עצמם לחקר ודרש כשיטה הנכונה להרבות ידע במקום לבקש מאחרים לעשות בעבורם את שיעורי הבית.

הלינקה

New member
חהחהחהחה../images/Emo6.gif אצלינו בלושיץ היו

בדיוק אותם המנהגים רק שאצלינו עשו כביסה ביד

למעלה