הצילו!

av®il

New member
הצילו!

לכל באי הפורום שלום רב. לאחרונה אני מנסה להתקין צלחת אך ללא הועיל - להלן מפרט הבעיה : האמצעים : צלחת 1.20 מטר, LNB 0.5 של ZINWELL, כרטיס PCI של TWINHAN. המטרה : קליטת לווין HOTBIRD. אני מכוון את הצלחת בעזרת מצפן מדויק, ומשנה את האזימוט ואת ההגבהה לאט לאט, ומצליח למצוא שיא של STRENGTH : 50-76%, תלוי מתי. אך QUALITY של לא יותר מ 36-37%! כל ניסיונותי לשחק בכיוון סביב השיא הנ"ל, וגם מעט מעבר לו לא הועילו. אשמח מאד אם מישהו יוכל להפנות אותי למקום בו כתובה במדויק שיטת הכיוון, וכן אשמח לשמוע את כל הרעיונות שיש לגבי מקור הבעיה ודרכי הפתרון. תודה מראש, אור

av®il

New member
תוספת

כמו-כן ניסיתי לשנות את כיוון ומרחק ה LNB. אור

דר שלמה

New member
נראה שהצלחת לא מכוונת בדיוק

להוטבירד. אתה צריך להעלות את המחשב לגג. לכוון את הצלחת לאזימוט הנכון, 217, אם הצלחת שלך היא אופסט (צלחת לא "עגולה") קשה יותר לקבוע את זווית ההגבה. במקרה הזה תעתיק את הזווית מצלחת יס (רק אם הצלחת לא "הפוכה", כלומר מורכבת באופן רגיל) אשר מותקנת על הגג. את זווית ה LNB תכוון לשעה 5 (כלומר בלוח שעון דמיוני הקונקטור מצביע על שעה חמש). תכוון את הכרטיס לתדר משודר, למשל 10719V 27500, עכשיו תשנה את זווית ההגבהה בעדינות למטה ולמעלה עד שאתה מקבל קריאת quality גבוהה, עכשיו תשחק עם האזימוט, שוב עד לקבלת קריאה מקסימלית. השלב האחרון הוא לשחק עם זווית ה LNB עד לקבלת הקריאה המקסימלית. עכשיו תשנה את ה V ל H ותבדוק שהקריאה ירדה לאפס. זהו הכל עניין של הרבה סבלנות!

av®il

New member
את הפעולות הנ"ל כבר בצעתי,ללא הועיל

תודה על התגובה המהירה! את הפעולות הנ"ל כבר בצעתי, אך ללא הועיל נראה כי הערך המקסימלי שאני מקבל הוא בסביבות 36%. רעיונות נוספים/הצעות ?

דר שלמה

New member
אולי מדובר בתקלה בכרטיס/LNB

צלחת מעוותת וכו' ניסית לבדוק מול ממיר? מול לווין אחר למשל עמוס?

R6A5N

New member
נוסחה לחישוב מרחק ה- LNB

קבל נוסחה לחישוב המרחק המדוייק של ה-LNB ממרכז הצלחת: קוטר הצלחת בריבוע ----------------------------- = מרחק מדוייק של ה-LNB ממרכז הצלחת 16 פעמים עומק הצלחת קודם כל תתאים את המרחק המדוייק ורק אח"כ תשחק עם כיוון הצלחת. מקווה שעזרתי.

אים יש לך בעיות כאלה . הפיתרון הוא

כיוון ובדיקת הצלחת עים מד שדה שמודד DBV . הייה לי מיקרה . שLNB מזייף ומוצאי תדר מעט שונה . ואז הקליטה חלשה או שאין ביכלל . אולי קרה גם לך כך .איפו אתה גר ? כמה שאתה גר יותר דרומה באר שבע הקליטה נחלשת מאשר בצפון

jfelec

New member
הפתרון הוא שיזמין בשביל הפעם הראשונ

טכנאי שיסדר לו את כל הבעיות .

av®il

New member
עדיין....

הקליטה מצוינת (76% STRENGTH) אך ה QUALITY נמוך מאד... ללא הועיל רעיונות ????

למעלה