הצילו.....

אלונה75

New member
הצילו.....

אני לא יודעת מה לעשות אני נמצאת בזוגיות לא רצופה מזה 6 שנים . היחסים ביננו תמיד ידעו עליות ומורדות ובכל פעם שהרגשתי שאני לא יכולה יותר עזבתי ופירקתי את החבילה . בן זוגי הוא אדם מקסים בעל לב זהב ונשמה אינסופית אולם לעיתים יש לו התפרצויות זעם בלתי נשלטות ובלתי מוסברות מה שמביא לריבים והתנצחויות . מטבעי אני אדם חזק מאוד ( בניגוד אליו) מה שגורם לו לחוסר ביטחון ונדמה לי שכל דבר שאני עושה מפריע לו . לפני כחצי שנה חזרנו לאחר פרידה ארוכה ( וסופית מבחינתי) והחלטנו שמתקנים את היחסים ואפילו הכרזנו על חתונה עברנו לגור יחד הוא הבטיח כי טיפל בעצמו אולם חצי שנה מאוחר יותר אני מוצאת את עצמי מתמודדת עם אותן בעיות אולי אפילו חמורות יותר. הצעתי טיפול זוגי אולם הוא פטר אותי ב" את צריכה טיפול" ורק אחרי שעזבתי את הבית הוא הבין כי יש בעיה והוא מוכן לטפל בה כשהוא טוב הוא הכי טוב בעולם , וכשהוא מקבל "קריזה" בלתי מוסברת אני פשוט לא יכולה להתמודד איתו ( הוא לא אלים כלפי ) קשה לי לוותר על כל מה שיש ביננו ואני שואלת את עצמי האם יש מקום להאמין שהפעם אולי הפעם זה יעבוד??????

למה מתחתנים?

ציינת שהיית עם בן זיגך הרבה לפני החתונה ומאז השתנו הדברים מאד עד כדי תהיה מצדך האם להמשיך? וכיצד? אשאל אותך כמה שאלות שאולי ימקדו לך את הדברים. אינך חייבת להשיב לי אלא רק לעצמך. האם את מודעת לסבת נשואייך עם אותו בן זוג שהיה כל כך טוב לך לפני כן? מה את חפשת כאשר התחתנת אתו? מה היו הצפיות של כל אחד מכם? האם תאמתם את הצם=פיות שלכם מהחיים במסגרת הנישואין? יכול להיות שהתשובות לשאלות אלה לעצמך ובעזרת בן זוגלך יעזרו לך להחליט מה לעשות הלאה וכיצד לצאת מהמצב בו אתם נמצאים. בכל מקרה, בכל החלטה שיהיה בהצלחה.

אנשים לא משתנים

מה שהבנתי מפנייתך הוא שאת מצפה שבן זוגך ישתנה, במיוחד כאשר הוא הבטיח לאחר שחזרתם זה לזה. דעי לך כלל חשוב: אנשים לא משתנים ואין לנו סמכות לשנות אותם. אם יהיה שינוי זה יבוא רק לאחר שתחליטי שאת רוצה לחיות אתו ותבואי לקראתו, רק אז יתכן (ואני מדגישה - יתכן) שהוא יביא את עצמו לידי שינוי כשיראה שטוב לו אתך ושאת אתו בכל מצב. את צריכה להיות מוכנה לקבל אותו כמות שהוא ולא לצפות לשינוי, זה יהיה הקו המנחה.את רק יכולה להיות מופתעת כאשר הוא ישתנה בהתאם לרצונו.

adam33

New member
לשחרר

אם היתי במקומך התי דיי מבין אותו את קשה אליו את מתמרנת אותו בכל דבר את החלטית ועקבית בעוד שהוא לפלפ וכאשר הוא כבר עומד על שלו את נמצאת בהלם ואומרת לעצמך אופפפ מה הוא גם חזק כמוני? יקירתי הוא אינו חזק כמוך הוא רק רוצה לאותת לך שיש לו גבול לסבלנות ושהוא חייב גם להוציא קיטור להתקפות העקביות שלך אם היתי במקומך היתי שומר עליו מכיון שהוא מתאים לך הוא שקט הוא עושה מה שאת רוצה ולגבי הוצאת הקיטור שלו היתי מתמרן אותו ( את זה את בודאי יודעת) והוצאת קיטור חיובית בגבול שמצד אחד הוא יתפרק מכל מה שהוא צבר ומצד שני את תוכלי לחיות עם זה מותר לו.... לפי דעתי את זו שצריכה להתמתן בכדי שהוא לא ירגיש שהוא נדחק בכל פעם לפינה.. ויש דרכים לרכוש כלים... בהצלחה..

אלונה75

New member
ומה אם זה מגיע לכדי לשבור.....?

מה אם העצבים שלו מגיעים למצב שאני לא יכולה יותר הוא צועק ומתנהג לא יפה מה גם שהכל מפריע לו.....

ani2003

New member
קצת מוכר לי...

*את צריכה טיפול* *הבין אחרי שעזבת את הבית* כן, הייתי שם...בעצם עדיין... הוא מוכן לטפל בעצמו לא כתבת אם הוא אכן עושה את זה, מעבר לטיפול שלו עם עצמו את מתארת גם בעיה בזוגיות, את אדם חזק בניגוד אליו וזה גורם לו לחוסר ביטחון, הרבה שאלות שצריך לעבוד עליהם, עד כמה זה בא לידי ביטוי החוזק שלך מול החולשה שלו, *כל דבר שאת עושה מפריע לו* - הוא ככה גם בתגובותיו לאנשים אחרים -משפחה, חברים, בעבודה, פתיל קצר?? *לא יכולה להתמודד איתו-הוא לא אלים*- תגדירי *קריזה* בתור בת זוג לגבר שמקבל *קריזות* (שחלקן גם בעבר היו מלווים באלימות) אני יכולה קודם כל להגיד לך שאפשר להשתנות, זה מסע ארוך אבל הכל תלוי בכח רצון של שניכם כי זאת עבודה משותפת וארוכה, לא יכולה להגיד לך שהשינוי הוא מושלם, אני למשל הגעתי למסקנה שגם אחרי השינוי קשה לי עדיין. אני.

seeyou

New member
יותר קל להשתנות מאשר לשנות אחר

..." נמצאת בזוגיות לא רצופה מזה 6 שנים ..." .."בכול פעם שהרגשתי שאני לא יכולה יותר עזבתי ופירקתי את החבילה ..". "בן זוגי הוא אדם מקסים בעל לב זהב ונשמה אינסופית" אולם לעיתים יש לו התפרצויות זעם בלתי נשלטות ובלתי מוסברות מה שמביא לריבים והתנצחויות . " מטבעי אני אדם חזק מאוד ( בניגוד אליו) מה שגורם לו לחוסר ביטחון" "ונדמה לי שכל דבר שאני עושה מפריע לו ." אם הייתי צריך לסכם,הכדור במגרש שלך... את הדומיננטית חוסר סובלנות חושבת רק על עצמך בזוגיות...מתפשרים!! טיפול זוגי יכול להצליח רק כאשר שני הצדדים רוצים בטובת העיניין-את מחפשת הצידוק שלך...הוא תמיד יצא אשם!?

תראי משהו

את כותבת כך: "מטבעי אני אדם חזק מאוד (בניגוד אליו) מה שגורם לו לחוסר ביטחון" "ובכל פעם שהרגשתי שאני לא יכולה יותר עזבתי ופירקתי את החבילה" "לפני כחצי שנה חזרנו לאחר פרידה ארוכה (וסופית מבחינתי)" "ורק אחרי שעזבתי את הבית הוא הבין כי יש בעיה" "וכשהוא מקבל "קריזה" בלתי מוסברת אני פשוט לא יכולה להתמודד איתו" הדרך של חברך לעמוד על שלו ולא להתבטל בפניך היא על ידי "קריזה". אז הוא מוכיח לך שאת לא כזו חזקה. כאשר את לא יודעת איך להשיג תוצאה רצויה ממנו, את מפעילה עליו את חרדת הנטישה, עוזבת (באופן סופי לכאורה) אבל כשהוא מתחנן שתחזרי את חוזרת בהרגשה שהישגת שליטה עליו. שאלה לי אליך - את רוצה להיות נשואה לסמרטוט? אם התשובה שלילית, אל תהפכי אותו לכזה. שמעת פעם את הביטוי "עוצמת הרכות"? נסי להיות רכה יותר, גם עם עצמך וגם איתו. אני בטוח שתשיגי תוצאות טובות בהרבה מאלו להן את מצפה. בהצלחה

אלונה75

New member
אז ממה שאתם אומרים אני צריכה להבליג

ממה שאני מבינה מהתגובה שלך ושל אחרים הוא שאני צריכה להבליג וללספוג בכל פעם שהוא מאבד את העשתונות ומתנהג בצורה לא ראויה ...... אני כל הזמן חושבת על העתיד כשנצטרך להתמודד עם עיות אמיתיות ולא עם הבולשיט של עכשיו ......... אני בחרדה לאבד את האהבה ומצד שני אננני מפחדת היות כמו אמא שלי שסבלה מבן זוג אלים ומתפרץ כל החיים אז אאולי הוא לא מרים עלי ידיים אבל דפוס ההתנהגות הזה בהחלט מזכיר לי את אבא שללי ואני לא מוכנה לגדל את הילדים שלי באוירה של " נראה באיזה מצב רוח אבא יבוא היום........"

ani2003

New member
ממש לא להבליג

כמו כל לא טוב לך אז תעשי עם זה משהו....

ani2003

New member
שוב אני

אני לא שקטה מהתגובה שלך ומהרושם שקיבלת. לא סתם כתבת *אני מפחדת להיות כמו אמא שלי* - "מחקרים מצאו כי כ 80% מהגברים המכים היו עדים לאלימות בביתם או חוו אלימות. כ –60% מהנשים המוכות גדלו בבתים בהם הייתה אלימות". הייתי רוצה שתקראי את זה... לא ענית לי על שאלתי אם ה*קריזות* שלו מופנות גם כלפי אנשים אחרים: משפחה, חברים, עבודה... ואת בטח לא צריכה לספוג ולא להאשים את עצמך בהתפרצויות שלו. אני.

אילת27

New member
אני מבינה אותך טוב מאוד

גם אצלי דברים חוזרים אחרי תקופה מסוימת להיות כמו שהיו ואם אני מעירה לו על משהו אז הוא לא מדבר איתי כמה ימים ויש לציין שאני עזבתי את הבית כשאני בחודש ה- 6 להריון ממנו ולמדתי כבר שהוא בחיים לא ישתנה הוא ישער אגואיסט תמיד ואני לא מוכנה לקבל את זה

למעלה