הצילו...

sad25

New member
הצילו...

אני נשואה שלושה חודשים. אני ובעלי גרים כרגע אצל הוריי עד שנחסוך לדירה. רק לשם הקדמה - לפני כשלוש שנים סיפרתי לו (אז היינו חברים) שחזרתי לעשן אחרי שנתיים של הפסקה ועישנתי במשך כמעט שנה בלי שהוא יידע. הוא נורא נפגע, כי נורא חשוב לו אמון, אבל נסענו לחו"ל בדיוק ושם הכל הסתדר. הבטחתי לו שאני אפסיק אבל חזרתי שוב ושוב לא סיפרתי לו. מפגרת... כמובן שהוא מריח ואני מתכחשת אבל אתמול בלילה הוא העיר אותי ואמר לי שהוא יודע ונתתי למרצע לצאת מהשק. סיפרתי לו, וזו האמת, שלא סיפרתי לו כי כל הזמן חשבתי שאני יכולה להפסיק מתי שאני רוצה ושפחדתי שהוא יתאכזב ממני... הוא התחיל לדבר על גירושין והתחננתי אליו כל כך. בסוף הוא מעט נרגע ואפילו שכבנו אבל לא יכולתי לישון כל הלילה. הוא מדבר על לעשות לי פוליגרף ומעקבים כל הזמן כי הוא פשוט לא יכול לסמוך עליי... מה עושים??? אני לא ישנה, לא אוכלת כבר כל היום ובא לי להקיא...

s h o o s h a

New member
שרלוק הולמס ודר' ווטסון

חייבת להודות שכשסיימתי לקרוא את הודעתך היו בי תחושות מעורבות צחוק ועצב. ומה שעבר במוחי באותן שניות היה המשפט "אם זה לא היה כל כך מצחיק, זה היה פשוט עצוב". "...הוא מדבר על לעשות לי פוליגרף ומעקבים..." נו באמת ... שרלוק הולמס בפעולה? וכל זה בגלל סיגריות? לא נראה לי. "...אני לא ישנה, לא אוכלת כבר כל היום ובא לי להקיא..." בדיקת הריון עשית? מצטערת על הציניות (מוצאת אותה הרבה אצלי לאחרונה) אבל, הסיפור הזה נשמע לי, לא נשמע לי יום טוב לך

sad25

New member
שושה...

ובכן יקירתי... כן כן כל זה בגלל סיגריות! את מבינה את האבסורד? כולי תקווה שלא תחווי לעולם מצב בו תזדקקי לעזרה וילעגו לך! בהריון אני לא! וגם מטומטמת בטוח לא...

s h o o s h a

New member
לעג? ממש לא

אם נשמעה מדבריי נימה של לעג הרי שלא זו היתה הכוונה. אולם, פוליגרף ומעקבים, זה פשוט נשמע לי דמיוני מדי מכדי להיות מציאותי. ומאיפה הסקת את המסקנה מדבריי שכיוונתי שאת מטומטמת????? מצטערת- אבל שתי המסקנות שלך שגויות בבסיסן. וגם ואפילו עכשיו, נקרא לי ש - לא נקרא לי

adam33

New member
חיפוי

ניראה לי שבעלך מנצל את זה שאת מעשנת בכדי להוכיח לך שאת הלא בסדר בכל הסיפור הזה אמנם זה לא נעים כשאתה מגלה שמשקרים לך אבל במקום לומר לך " אני פגוע מההתנהגות שלך ויש לי משבר אימון איתך" הוא בעצם מתנהג ההפך הוא עוקב אחרייך הוא משליך את נושא העישון בכל דבר בחיי הנישואין שלכם היתי לוקח אותו לשיחה ואומר לו שככה הוא בעצם יביא אותך לשנוא אותו ואם הוא חשב שתפסיקי ולא הפסקת הוא היה צריך ללכת לקראתך ולנסות לעזור לך אם בקבוצת תמיכה ואם בדברים אחרים אבל המצב כעת שאת מיום ליום לא רק שמגבירה את העישון בגלל ההתנהגות שלו והמחשבות שלך את פשוט לאט לאט נגעלת ממנו וכאשר נגעלים התוצאה היא הפוכה ויגיע היום שבמקום להרגיש אשמה שאת מעשנת את פשוט תקומי ותגידי לו שזה ככה וכעת שיעשה מה שהוא רוצה ולכן כעת במקום לשחק משחקים תלכו יד ביד לייעוץ או פשוט תבהירו לעצמכם כל אחד את הציפיות שלו מהשני ברגע שכל אחד יבין שהוא מפסיד את השני אם ימשיך בהתנהגות שלו אזיי אוליי כל אחד מכם תשנו את דרככם יתכן ותגיעו להסכמה שמצידך אינך יכולה להפסיק לעשן ולכן את תעשני רק בעבודה או בחוץ ולא בבית ולא שינדוף ממך ריח סגריות והוא מצידו יהיה מאושר שאת עושה דברים על דעתו ולא כגנבת בלילה אבל זה ידרוש מצידו להאמין בך שאת שומרת לו אמונים ולכן אין מה לבלוש אחרייך בהצלחה..

כיצד לעצור את כדור השלג?

חבל מאד שהגעתם למצב זה אך נאמר כבר שלא בוכים על חלב שנשפך. לכן, עצתי היא לסגור דלת ולפתוח דלת זאת אומרת להתחיל מחדש.לעישון גורמים שונים אך ניתן לטפל בבעיה, גשי לטיפול גמילה! כמובן אם חשוב לך להציל את הנישואין. יחד עם זאת בקשי מבעלך עזרה ותמיכה בתהליך. אני בטוחה שכאשר הוא יראה שאת מנסה לעזור לעצמך ולנישואין שלכם הוא יבוא לקראתך. התהליך קשה אך הכל תלוי בך. כמו כן שבו ביחד ושוחחו על הקשיים בדרך. עליכם לתמוך זה בזה לאורך כל הדרך. בהצלחה!

כיצד לעצור את כדור השלג?

חבל שהגעתם למצב זה אך הכל ניתן לשינוי עם קצת אמון והרבה עבודה. קדם כל קחי על עצמך טפול גמילה מעישון זה קשה אך אפשרי. הבנתי שאת רוצה להציל את נישואייך, לכן בד בבד עם הטפול בקשי את תמיכת בעלך כדי שתוכלו לעבור את המשבר וכדי לחזק את הקשר ביניכם. אני בטוחה שהוא יעזור לך אם יראה שכוונותייך כנות. בהצלחה!

נקודה למחשבה

כשהייתם בחו"ל את אומרת שהכל הסתדר. היום אתם בשיאו של משבר כאשר אתם לא רק בארץ אלא גרים בבית הורייך! אני תוהה האם למרחק ממשפחות המוצא ולהיותכם עצמאיים לחלוטין ואחראים בלעדיים למה שקורה איתכם יש השפעה חיובית על מערכת היחסים שלכם. אם התשובה חיובית, אל תתפתו לנוחיות במגורים אצל ההורים. תשכרו אפילו בוטקה וחיו חיים עצמאיים משלכם. לא סתם נכתב כבר בבראשית "על כן יעזב איש את אביו ואת אמו ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - הדגש הוא על העזיבה! לגבי פוליגרף ושאר ירקות, אין ביכולתו של איש לעשות לך בדיקת פוליגרף ללא הסכמתך. נראה לי כי אלו דברים שנאמרו בעידנא דריתחא. בהצלחה

s h o o s h a

New member
לאן נעלמת?

קוראת את יתר התגובות אשר מתייחסות ברצינות גמורה להודעתך, (להבדיל מזו שלי, שכל כך העליבה אותך), מנסים לדלות מעט היגיון מתוך ה.... (נעזוב את ההגדרות שלי, שכן הן בהחלט עלולות לפגוע), מנסים לבנות תיאוריה שלמה כי בכלל לא מדובר בסיגריות אלא במשהו עמוק יותר ואת ... נא(ע)למת. תמהתני

sad25

New member
לא נעלמתי...

המון המון תודה לכולם! אני ממש מקווה שהכל יסתדר. באמת עודדתם אותי. בקשר לפוליגרף, אני מודעת לזה שאם אני לא מסכימה עי אפשר לעשות לי בדיקה אך אני מפחדת, ויותר מזה - אפילו די יודעת - שאם אני לא אסכים הוא יפרש את זה כאילו יש לי מה להסתיר.

נושא הפוליגרף

לדעתי עלייך לברר את סבת הבקשה לפוליגרף. לי זה נראה כאילו יש מה שמסתתר אחרי זה והדרך הטובה ביותר לעלות על זה היא לשוחח על זה בשקט ובנחת.

למעלה