הצילו!!!

יעלים

New member
הצילו!!!

אני כבר מספר חודשים עובדת ללא תקציב, הגן מתקיים מ"תרומות" (פה הורה מצלם, שם אחר צורב דיסקים...) לגן היה מאגר חומרים אבל כעת אין כלום אני בפורים בעלת הגן אי שם מעבר לים ואני ללא תקציב (מה גם שקבלתי הוראה לא לקנות כלום!) ללא רעשנים, ללא כלי נגינה בגן ואני תלויה ברצון הטוב של ההורים או חברים. איך זה בגנים שלכם? האם אתן מקבלות תקציב חודשי? מה עושים מרוב תסכול? מה אומרים לילדים שרוצים רעשנים??? כתרים??? שאין בגן אפילו בריסטול אחד

יש לכם שם בתי דפוס?

תחפשי בתי דפוס ותבקשי שאריות נייר שאין להם צורך בהם. ניירות ציור אפשר לבקש מההורים שעובדים במשרדים - שישמרו את הפלט של הפקס שבד"כ זורקים, ולצייר מהצד השני של הדף.

חניני

New member
ניירות טובים יש אצל

אדריכלים (תוכניות של בניינים) הנייר איכותי וגדול...אפשר להכין מהם גם דפי ציור ... עבודה קרטונים של אריזות יכולים להיות משטחי עבודה נהדרים.. משטחי עבודה נהדרים אפשר לעשות גם מעיתונים .... באיזור תעשיה אפשר למצוא "אוצרות"... ב"סופר" אפשר למצוא את פוסטרים וקרטונים של שונים,ניירות של אריזות...ועוד...ובכלל למחזר חומרים.... מקווה שעזרתי מעט...

יעלים

New member
גם אני אוספת דפים וקרטונים

וממחזרת, זאת אינה הבעיה! מחסור בגואש, בדבק (אני יודעת מקמח...), להדפיס תמונות על חשבוני אין בעיה גם את זה כבר עשיתי... אבל ציוד בסיסי של גן אין לי! דיסק לפורים או קלטת אין בגן! איך לנגן איתם אי אפשר כי אין כלים. פינת מטבח יש למופת ממחזור של מאכלים: גביעי גבינה, אשל ועוד, אבל כלים לפינה כמו מחבתות או סירים מפלסטיק אין!!! וככה זה בכל הגן! בקשתי סכום קבוע חודשי תקציב לגן - אין כסף אנחנו בהפסדים, אבל מה עושים איך ממשיכים לעבוד???

gili111

New member
האם את גננת בגן עירוני?

כי ההוריםיכולים לתרום ל"העשרה" או שהוועד יכול לעזור

שירי פורים אפשר להוריד מהמחשב

וכלי נגינה.. אפשר לשדרג מקלות של מטאטא ולהפכן למקלות מקצב, רעשנים להכין מקופסאות שונות שבתוכן קטניות, פעמוני רוח מצינורות בגדלים ובעוביים שונים, אפשר לנגן על כלי מטבח למשל
לו היית פה הייתי מנסה לעזור לך בגיוס תרומות. איתך במחשבות בכל אופן..

אלהלה

New member
נורא ואיום!!!

יש גבול לגרוטיאדה נראה לי. ההורים יודעים שיש כזה מחסור בגן????? הם הרי משלמים וזה גן פרטי לא? ומה עשו בשנה שעברה? אין שם שום דבר שנשאר מאז? קלטות וכו'? אם תרצי אין לי בעיה להקליט לך ולשלוח לך קלטות שירי פורים. אבל באמת מוגזם העניין, ממה את אמורה לעבוד עם הילדים? מאיפה ממציאים צבעים וחומרים שאי אפשר למחזר ולשחזר? נראה לי שצריך לבקש מההורים קודם כל שיעשו סדר בבית ומה שלא צריכים שיביאו לגן, כמו כלי מטבח למשל. בעניין כלי נגינה אפשר לאלתר ממקלות מטאטא - מקלות הקשה, ולתופף על פחים
אבל באמת נראה לי מצב מוגזם. בעלת הבית ברחה לה לחול????? והשאירה אותך לבד לפתור את הבעיות? אם תרצי עזרה תפני במסר אישי ואנסה לעזור במה שאפשר. אלה

רותיr

New member
איזה מן גן פרטי זה?

משכורת משלמים לך? אולי תנסי לפנות להורים שילחצו על הנהלת הגן, או ש......... תעזבי, תפתחי גן משלך?????????. אולי תודיעה לה שבלי תקציב קשה לך להמשיך הלאה?

יעלים

New member
טוב אז המנהלת חזרה

ועכשיו אחרי שיחה מאוד בוטה, היא מסכימה שנקנה ציוד אבל רק בפיקוחה!!! אפשר לחשוב שהציוד מגיע לילדים שעוד אין לי.... השבוע אני מחתימה אותה על המלצה ושבוע הבא להתראות, אני ממש לא יכולה לעמוד מול זוג עינים שואלות "יש רעשן?"

קדן

New member
ומה תעשי ?

יעלים כדאי שתמצאי קודם אופציה אחרת. גן אחר או שתמשכי עד סוף השנה.

ליידי 1

New member
אפשרויות להשגת ציוד

גם לי אין אפשרות לקנות כלום, כלום אז הינה אפשרויות להשגת ציוד: הלכתי לבתי דפוס וקיבלתי המון המון חומר מעולה. ניירות ובריסטולים בגדלים שונים, צבעים שונים ואפילו כאלה עם ציורים המתאימים לחג. הלכתי לסלון כלות וקיבלתי המון המון בדים מדהימים ועשינו איתם יצירות ותחפושות. הלכתי למפעל של תנובה וקיבלתי ארגז מלא קופסאות פלסטיק כמו של שוקו וכו'.. מהם עשינו רעשנים ועטפנו אותם בבדים שקיבלנו. אנשים נותנים, צריך רק לבקש. בהצלחה.

טלגל

New member
גם אני שואלת מה אומרים ההורים?

עכשיו יעלים גם אני הייתי במצב כזה שבו כמעט עזבתי בגלל בעיות אחרות של ניהול גרוע מאד, אבל לא הייתי מסוגלת לעשות זאת לילדים,איך תעזבי אותם אחרי שאת החלפת גננת אחרת אם אני זוכרת נכון? זו אחת הבעיות, עכשיו כל הרעיונות טובים. אבל אחרי פורים מה? כל הזמן להסתובב בין מפעלים ולבקש תרומות זה לא עסק והגן או שיסגר כולו, או שתוחלף ההנהלה שלו עמדי על דרישה זו. חג שמח...

יעלים,אנא צרי עימי קשר בנוגע למשרה,

אשמח לעזור . 054-441761. ד"ר שלומית קכמן-אביב.

פיינזי

New member
רעיון כיצד "לגרד" פורים במינימום על

נכון, זה מלחיץ ומתסכל לעבור את פורים ללא חומרים קנויים. ובכל זאת, יש מוצא. לדוגמא: לבקש ממהורים ומהצוות ומהשכנים וממי שאת מכירה, לשמור את הגלילים של הנייר טואלט, קופסאות של מעדנים, תחליפי חלב וכ"ו, לנקות אותם, לייבש אותם, ולקשט אותם בכל הבא ליד כגון- עטיפות מתנה משומשות, סרטי מתנה משומשים, שאריות בדים, עטיפות שוקולד,קינדר, אפילו המכסים הרכים של מוצרי החלב (דני, מילקי, אקטימל, קוטז וכ"ו יכולים לשמש כחומר הדבקה כסוך ונוצץ. כך שההשקה היחידה (הכספית) היא בדבק ובקטניות, איתם יש למלא את הרעשנים. ואם אין כסף לקטניות, אפשר להשתמש גם בחצץ. את גליל הנייר את סותמת משני צדדיו בנייר כלשהו, בד או קרטון ממוחזר מקופסאת קורנפלקס (למשל) ואת הגליל מקשטים בשלל הגרוטאות שהזכרתי קודם. כך, יש רעשנים יפייפים, ואפילו בעלי משמעות עמוקה יותר לילדים מאחר שעשו אותם בעצמם מחומרים שהביאו בעצמם. מה גם שרוב החומרים נלקחו מחיי היום יום וממאכלים שהם מכירים ואוהבים. והנה פלא- רעשן. אפשרות נוספת- לעשות סבב מפעלים, תמיד הם משליחים דברים שיקרים מפז לנו הגננות.

יעלים

New member
תודה לכולם המון המון ../images/Emo13.gif../images/Emo24.gif../images/Emo13.gif

טוב אז אני כנראה לא מתפטרת אני לא ממש יכולה לעשות זאת לילדים. לא קנינו ציוד לגן למרות ההבטחות של המנהלת! חסלנו לגמרי את הציוד שהיה בגן וזה כולל את כל הגרוטאות שאספתי. השתמשתי ברעיונות שלכן תודה רבה לכולכן! אני החלטתי ל"הקטין" ראש יש ציוד עובדים אין לא עובדים, אולי ההורים של ילדי הגן יתעוררו!!! לפחות כך לא יכאב לי כל כך (טוב אז יכאב פחות)

למעלה