הצילו! ! !

LiVeLi

New member
הצילו! ! !

לחתול שלי (בן 9) הופיעו על הגוף כל מני אזורים קטנים עם התקרחויות. ממש עיגולים קטנים כאלה שנראה כאילו גילחו אותו שם הכוונה...הראנו אותו לשכנה שלי שעבדה שנים בקליניקה וטרינרית והיא אמרה שזה נראה כמו פטריה.
אנחנו מאוד חוששים שזו גזזת כיוון שאנחנו באים מבחוץ עם נעליים ומורידים אותן בכניסה אבל בתוך הבית והוא אוהב להתיישב באזור הזה ולפעמים לשחק עם השרוכים של הנעל וכולי.
גם כיוון שאני ישנה איתו לפעמים במיטה והוא מטפס על השולחן ויושב על הספות וכו וכו

החתול יילקח לוטרינר ביום שני
אבל אני מפחדת על ההשלכות שזה יהיה עלינו...
כרגע אין לי שום סימנים אופיניים על העור ואני אלך לדרמטולוג כאשר יהיה צורך.
הדבר שהכי מפחיד אותי זה עם יהיה לי בעיות עם עור הקרקפת... כשהייתי ילדה לבן דודי היה את זה בשיער והיו לי שטחים ענקיים של קרחות שאומנם עברו מאז.
אבל הוא בחור ומקסימום עושים "גלח" ויאללה... אני נורא מפחדת מהעיגולים עם ההתקרוחיות. לא בא מחשבון עם השיער שלי עכשיו.

בקיצור השאלה היא מה אני יכולה לעשות כדי למנוע את זה? האם שווה לבדוק בבית מרקחת על תרחיצים שאני יכולה לחפוף איתם את הגוף והשיער?
תרופות טבעיות או שמנים אתריים שאני יכולה למרוח??
לא בא לי להגיע למצב שאני צריכה לבלוע את התרופות האנטיפטרתיות שישי להן לעיתים קרובות בשלכות קשות על הכבד..

ארמורגם

New member
את יכולה להירגע

אכן נשמע שמדובר בפטריה (קרחות עגולות).
הטיפול בחתול הוא במשחה מקומית במקרה של מוקדים בודדים, או טיפול סיסטמי (זריקה/סירופ/כדור) במקרה של התפשטות נרחבת.
עדיף טיפול מקומי אם אפשר, כי הטיפול הסיסטמי מכביד על הכבד.
ההחלמה תיקח זמן, מספר שבועות, אז היי סבלנית.
&nbsp
לגבי הדבקת בני אדם, אכן פטריה מדבקת בני אדם, אך סוג הפטריה של חתולים פחות אלימה אצל בני אדם. בד"כ הסימפטומים הם פצעונים קטנים וקצת מגרדים שעוברים לבד תוך שבועיים. אם הפצעים מפריעים, ניתן למרוח עליהם את אותה משחה שמורחים לחתול.

LiVeLi

New member
הפצעונים על העור פחות מדאיגים..

ואני כבר אמצא מה למרוח עליהם
כאמור, מה שמפחיד אותי זה ההתפשטות לקרקפת..

dimitrygo

Active member
מנהל
אני מניח שאחרי איבחון של החתול תדעי יותר טוב מה לעשות עם

עצמך.

למעלה