הצילו!!!

sgebay

New member
הצילו!!!

יום ראשון, ואל דיזר. טיסות והזמנה בקלאב מד שקשה לבטל. ואין שלג! אין! חוץ מהקרחונים של ואל דיזר וטין שום מסלול אינו פתוח. המצלמות מראות ירוק! הקרחון של ואל דיזר לא שווה ולקרחון של טין נצטרך להגיע באוטובוס כי החיבור סגור. מי היה מאמין שזה יקרה בדצמבר! ב Espace Killy
טוב תרחמו עלי קצת ומאחל שלא יקרה לכם לעולם...

tomersi

New member
לא נעים....

z x 7 r

New member
תשכור אופניים תעשה רכיבה פרועה במסלולים שחורים :)

מצד שני יש עוד כמה ימים. אולי השלג בדרך?

z x 7 r

New member
אני רואה שכל יום אמור לרדת שם סנטימטר או שניים

והטמפרטורה לא גבוהה במיוחד. המסלולים לא ממולאים ע"י תותחי שלג?

sgebay

New member
תיכנס למצלמות של האתר

בעצם, אל תיכנס - אתה תאבד את התיאבון...

z x 7 r

New member
ראיתי, כן. מלחיץ השיט הזה, אבל יש לך כמה ימים.

מקיסמום תעלה לקרחונים. ראיתי ש 8% מהמסלולים פתוחים :)

skiforce

New member
לפחות תהנה מהקלאב!

אם היית תקוע באיזו דירה מינימליסטית זה היה עוד יותר גרוע.

והעיקר: אל תטביע את יגונך במשקה... (או שבעצם כן? לפחות לא לפני הגלישה)

lunatick

New member
ברשותכם קצת זכרונות

ב83 הזמנו,חברתי ואני, שבוע בקלבמד שמוני, את הדרך לשם עשינו דרך לונדון. שבוע שתהיה גם קצת תרבות. כשיצאנו מהארץ ידענו שבאלפים אין שלג, כלום, שבוע שמש -בינואר- בלונדון כל יום טלפון לסניף קלבמד המקומי ואין שלג. נו טוב אמרתי ליקירתי לפחות נואכל טוב. ביום האחרון בלונדון גשם מעצבן בערב עולים על אוטובוס לפריס התעלה סוערת, יום שלם בפריס ערפל לח רטוב וקר. בערב עולים על רכבת שינה לשמוני. ב5 בבוקר אני מתעורר בתא, הרכבת עומדת, לילה חושך ומהחלון הכל לבן, "אם זה לא שלג" אני אומר לזוגתי "אני לא יודע מה זה שלג". הספיק ל3 שבועות. כשעזבנו בבוקר בתחנת הרכבת בשמוני גשם.
מסכנה: לעולם אל תאבדו תקווה וגם אל תשכחו לקחת ספר.

skiforce

New member
ענק!

ברשותך אני כותב את זה על קלף מעור עז הרים שווייצרית, עם דיו מדיונון צרפתי, ולוקח איתי לטיסה בתור קמע וסגולה למקרה של עצירת שלגים לא עלינו.

תירגע

קודם כל, עד יום ראשון אמורים לרדת 33 ס"מ שלג מעל גובה 1500-1750...
זה מספיק שלג לגלוש.
הטמפרטורות יהיו נמוכות, לרוב מינוס, ומקסימום בעיירה פלוס 2, כך שתותחי השלג יכולים לעבוד. אני בטוח שיותר מחצי מהמסלולים יהיו פתוחים.
דבר שני, זה באמת סיכון בתאריכים הללו.

אני זוכר בשנת הסקי הראשונה שלי ב 2012 היה המוןןןןן שלג. אבל עד תחילת דצמבר היה חלש, ורוב המשקעים ירדו בדצמבר, ואנחנו נסענו בתחילת ינואר.

sgebay

New member
הלוואי שאתה צודק

אבל כרגע המסלולים מתחת ל-2500 חומים לגמרי אין בכלל שלג. צריך מינוס 4 כדי לייצר שלג מלאכותי ולוקח כמה ימים לייצר מספיק לכסות מסלול. צריך לזכור שששם בגלל הגובה זה מאוד נדיר נחסור בשלג אז כיסוי התותחים לא משהו. 30 ס"מ טבעי? לא קונה את זה לפחות לא לפי התחזיות שאני ראיתי וגם אם כן זה לא יספיק, אולי נרוויח עוד כמה מסלולים בגובה.

תותחי שלג יכולים לעבוד אם הטמפ מתחת לפלוס 2

דיברתי עם מפעיל תותחי שלג באתר. הוא אמר מתחת לפלוס 2 אפשר להפעיל.

skiforce

New member
באמת נשמע יותר הגיוני

אם כי עד היום הייתי תחת הרושם שהטמפרטורה הקובעת היא 0... אולי הטכנולוגיה מאפשרת היום כבר בפלוס 2, אבל להבנתי גשם הופך לשלג ב 0 מעלות.

אחרי בירור קצר - טעיתי קודם

המספר שנאמר לי הוא 28 מעלות פרנהייט, ובמחשבון זה יצא משום מה 2. עכשיו בדקתי באינטרנט ו28 פרנהייט זה מינוס 2 צלזיוס.
&nbsp
אתכם הסליחה.

eliavt

New member
נוסע עוד חודש בדיוק לשם, תן דיווח כי יש עוד אפשרות להזיז את

היעד (אפשר לבטל את המלון בהתראה של שבועיים) ובכל מקרה נטוס לג'נבה
מחזיק אצבעות לשלג

z x 7 r

New member
אני יודע איפה כל השלג!

בגלל שהארופאים הטילו סנקציות על הרוסים - פוטין נוקם כעת, וכל השלג נשאר אצל רוסים. אין מעבר בגבול רוסיה - אירופה לענני שלג! והנה ההוכחה (התמונות מלפני כמה ימים)

למעלה