הצילו!!!!

הצילו!!!!

בני בן 9 מקבל ריטלין מתחילת השנה. משקלו 27 גבוה יחסית לגילו. מאובחן עם ADHD מכתה א אז היה ללא ריטלין . . בשבועים אחרונים תלונות על אלימות פיזית דבר שלא היה!!!! אצלו אף פעם.
בזמנו הנוירולוג אמר לי שיכתכן שנצטרך להעלות לו את הריטלין ל30 מ"ג הוא מקבל LA. אחרי טלפונים של המורה שלו המחנכת החלטתי לתת לו ביום חמישי את ה30 טרם חשנו בשינוי.
אשמח לשמוע מכם...האם יתכן שהמינון של 20 מ"ג גורם לו לחוסר שקט ותוקקפנות?
סוגיה נוספת שאני רוצה להעלות זה את העובדה שבמערכת חינוך קונבנציונלית הריטלין נחוץ לצורך השגת רגיעה כללית. גידלתי 3 ילדים בוגרים שכבר סימו תיכון ואף אחד מהם לא היה מאובחן עם הפרעת קשב וריכוז והם התשלבו נהדר במערכת הקונבנציונלית אבל עבור הקטנציק אני מחפשת מערכת עם ערך מוסף...שתיתן לו יותר חופש ביטוי ויצירתיות כדוגמת הפתח\דמוקרטי\אנטרופוסופי.
זאת בשל אופיו וכישורים שלדעתי יש להרבה מילדי הADHD כשבמערכת הרגילה הם רק הולכים לאיבוד.אם יש הורים בינכם שקיבלו החלטה ושלחו את ילדם לבי"ס מהסוג הזה...אשמח לחות דעת , תובנות...

אני הייתי פונה לבית הספר בבקשה לקבל

עיצוב התנהגות.... ולברר מה קורה בכיתה מבחינה חברתית
לצערי, ממה שראיתי ושמעתי - אם כי לא ראיתי הכל - רוב בתי הספר הדמוקרטיים/אנתרופוסופיים אינם ערוכים לקלוט ילדים עם קשיי התנהגות משמעותיים, ואפילו עלולים להזיק להם. בבתי הספר הללו, לפחות במרביתם, אין תמיכה של ממש בילדים עם צרכים מיוחדים מכיוון שהם סבורים שעצם השיטה שלהם תפתור את כל בעיות ההתנהגות.
שמעתי על לא מעט מקרים של ילדים שהוריהם שלחו אותם לבתי ספר כאלה ובהתחלה מאוד התלהבו, כי הפסיקו לקבל תלונות על הילד מהמורים, אבל לאחר כמה שנים הודיעו להם שהילד לא יכול להמשיך....
ואז הילד יצא ניזוק כי גם היה חסר לו הרבה חומר לימודי להיקלט שוב בשכבה מקבילה לגילו.....

ימימה

New member
לא יודעת לגבי התרופה

אבל הבן שלי (בן 10) בבי"ס דמוקרטי זו השנה השניה ואנחנו מאד(!!!) מרוצים. הכל כמובן תלוי בביה"ס הספציפי, בתי"ס דמוקרטיים מ-א-ד שונים זה מזה, ככה שאי אפשר להסיק מדברי לגבי בתי"ס שונים משלנו.
אבל - אני כן רוצה לשתף בחווייה שלנו, כי אולי זה יעזור למישהו בסוף...
אצלנו אנחנו כל הזמן בקשר עם ביה"ס ואין סיכוי שיקרה מה שכתב רונן, שיום אחד פשוט יגידו לנו שהוא לא יכול להמשיך שם. עכשיו למשל, בשיחות הורים, נאמר לנו שהשנה הוא למד הרבה יותר לשלוט בעצמו כשקשה לו ומשעמם לו והוא כבר יודע להמנע מלהפריע בכיתה. זו ללא ספק תוצאה של התמיכה הרבה והאישית שהוא מקבל שם, וגם כמובן תוצאה של כך שהלימודים בד"כ מעניינים ומושכים אותו. וזה ילד שכבר בגן הגננת אמרה לנו שיזדקק לריטלין, בכיתה א' המורה שאלה אחרי חודשיים אם אנחנו מתכוונים לתת לו והמאבחנת הפסיכודידקטית אמרה בכיתה ב' שהיכולות (הגבוהות) שלו לא באות לידי ביטוי בגלל חוסר הקשב וההיפראקטיביות החמורים ושהיא לא ממליצה מהר על ריטלין, אבל הוא חייב. ושלא יובן לא נכון - אני ממש אבל מ-מ-ש לא נגד תרופות, אני בטוחה שיש ילדים בביה"ס שעדיין מקבלים ריטלין וחייבים אותו כדי לתפקד, אבל אצל הילד שלי המסגרת המותאמת פשוט פתרה את הבעיה.

למעלה