הצילו!!!!!!

הצילו!!!!!!

בני בן קרוב ל9 מטופל 3 שבועות עם ריטלין 20 LAבימים אחרונים החמרה באימפולסיביות. פרצי כעסים צעקות וזריקת דברים דבר שלא היה בעוצמות האלה לפני טיפול בריטלין.
רק עכשו סימנו ויכוח איתו אחרי שזרק דברים בבית הוא נעשה הרבה יותר נגטיביסט. בכיתה הריטלין מחזיק 5 משעות ואח"כ פג. הנוירולוג אמר שאם בכל זאת מושג אפקט למידה ל5 שעות נמשיך כרגע על אותו מינון. יש לציין שלא סובל מכאבי ראש תחת הטיפול והוא אוכל... מעט אבל אוכל. הוא מאובחן עם ADHD OCD וחרדות. הקומפלסיב אובססיב כמעט נעלם בחודשים אחרונים והחרדות גם כן אבל האימפולסיביות מתגברת כפי שכתבתי.
מה עושים איתו? האם הריטלין יכול לגרום להתפרצות הר-געש?.... ב\מנו פסיכיאטרית המליצה עם ריספונד ומאידך נוירולוג על ריטלין דבר ראשון. את הרספונד אני לא רוצה להתחיל.
אשמל לעצת המומחית.....

הצילו

שלום רב
מהתיאור שלך מתקבל הרושם שבנך מקבל טיפול חלקי שאינו נותן מענה
יעיל מספיק לכל הקשיים. את התקפי הזעם שאת מתארת ניתן לייחס לתופעת הריבאונד
שמשמעותה- חזרת התסמינים בעצמה מוגברת עם תום השפעת התרופה.
יתכן גם שבנך זקוק לכיסוי תרופתי לכל שעות הערנות , שהרי
הפרעת קשב אינה מוגבלת לשעות בית הספר בלבד. שתי הבעיות עשויות להפתר על ידי
מתן תרופה עם טווח השפעה ממושך יותר, קונצרטה למשל, המשפיעה ל12 שעות.
בנוסף נראה שקיימת בעיית מינון: יתכן שריטלין LA 20 הוא מינון נמוך מידי (תלוי מה משקל הגוף)
וזו הסיבה (על פי ניסיוני) שהוא פועל 5 שעות במקום שמונה.
בדרך כלל יש צורך בטיפול פסיכולוגי המשלים את פעולת התרופה. כוונתי למתן כלים להורים,
שבעזרתם אפשר לגרום לשינוי והפחתת התנהגויות בלתי רצויות של הילד. הדרכה כזו ניתנת באופו פרטני או קבוצתי
על ידי אנשי מקצוע מומחים לכך.
ריספונד היא תרופת הרגעה יעילה לילדים אימפולסיבים, אך נראה לי שבמקרה שלך
חשוב קודם לכול להתאים את סוג הריטלין ואת המינון (כפי שהסברתי)כדי להשיג השפעה מיטבית.
בהצלחה
אורית

תודה רבה! עדכון...

הוא שוקל 27 ק"ג ומקבל 20 LAכפי שאמרתי
אבל.... היום בבקר הוא היה בלי ריטלין והתפרץ...לי נראה שהמינון נמוך עבורו. יכולות להיות תופעות של ריבאונד היום בבקר אם לא קיבל ריטלין? ריבאונד מושג כשהתרופה יוצאת וחדלה להשפיע לא? האם לקונצרטה יותר ת"ל?

המשך....

רציתי לשאול אם יש סכנה בכך שאינו שותהמ מספיק למרות ששאני מסבירה לו שהריטלין גורם לצמא של הגוף הוא גומר בקושי בקבוק של 500 CC בביהס ובבית שותה מאוחר יותר אבל אין תוספת נוזלים לאורך שעות היממה הוא שותה כמו תמיד...לפני שנטל ריטלין. האם יש בכך כל סכנה?האם יש צורך בניטור כבד ואלקטרוליטים תחת ריטלין או רק כשנוטלים ריספונד?

תודה רבה

שלום רב
מינון מחשבים לפי 1-2 מג' לקג' משקל גוף ליום. כך שLA 20 בהחלט מינון נמוך עבורו.
מציעה להוועץ ברופא המטפל . ריבאונד היא תופעה הניצפית עם הפסקת ההשפעה ולא בתחילת היום.
יכולה להמשך כחצי שעה עד מספר שעות.
התפרצויות הן לא נדירות אצל ילדים עם הפרעת קשב כאשר הם ללא טיפול.
לגבי הנוזלים- אין צורך לדאוג, ובהחלט לא להפוך את הנושא למוקד של מאבק.
אין צורך לעקוב אחר תפקוד כבד כשלוקחים ריטלין . לגבי ריספונד- רצוי לעקוב
אחר בדיקות דם אך הוא לא פוגע
בתפקוד מערכת כלשהיא. כיוון שיכול לגרום לעליה (חסרת משמעות אמנם) בהורמון הפרולקטין, כדאי לבדוק את רמתו בדם
אך רק בנטילה ממושכת.
בברכה
אורית

המון תודה שאלה נוספת....

ראי, התפרצויות הכעס שלו לא היו כאלה אף פעם עכשו זה ממש בלתי נסבל וראיתי את זה רק מהרגע שהחל ריטלין . אני גם נותנת לו בשבת והיום למשל לא נתתי לו ריטלין והוא היה בלתי נסבל כל היום. אתמול כן היה עם ריטלין.ולכן אני מסיקה שאולי המינון נמוך עבורו. האם קונצרטה בעיתי יותר מבחינת ת"ל?
ברור לנו שהוא צריך כיסוי ארוך יותר מL.A כי אחה"צ הוא ממשיך לשגע אותנו ושיעורים הס מלהזכיר. שיעורים זה אחת הבעיות הקשות ומכיוון שאחה"צ הריטלין כבר לא משפיע עליו רמת המוטיבציה לעשות שיעורים או עבודה כבר נמוך לגמרי ומשפט המפתח"משעם לי" עולה שוב ... הרי זה ילד שכל הזמן צריך להיות בפעילות. אנחנו רושמים אותו בקרוב לקבוצה של כישורים חברתים כי כמובן שגם הקטע החברתי בעיתי אצלו כתוצאה מהתנהגותו האימפולסיבית.
לפי מה שאני מבינה ממך אם יקבל מינון נכון של ריטלין יתכן והאימפולסיביות תתמתן ולא יהיו לו הההתפרציות הללו? האם יש מצב שהריטלין כבר לא משפיע בהמשך? הרי שבשל אבחנויתיו יצטרך לקחת לאורך זמן...
האם את ממליצה על לקיחה 7 ימים בשבוע?תוד ה על היעוץ וההקשבה.

למעלה