הצילו

MNaama

New member
הצילו

אני כרגע מכינה את העוגה המפוסלת הראשונה שלי. הדמות שאמורה לעמוד על העוגה הייתה בסדר גמור עד עכשיו (כששכבה ליבוש על תבנית) אבל ברגע שהעמדתי אותה היא התחילה להסדק.
הסדקים עצמם פחות מפריעים לי אבל אני מפחדת שהדמות תתפרק ברגע האמת
.
מה אפשר לעשות? ניסיתי להחליק את הסדקים עם בצק סוכר מומס במעט מים אבל זה לא ממש עוזר...

ועוד שאלה- בהתחשב במצב של הדמות ובעובדה שהעוגה צריכה לעבור נסיעה ברכבת, האם כדאי לארוז את הדמויות בנפרד ולהעמיד אותן על העוגה רק במקום האירוע?

המון המון תודה

net the jet

New member
האם היא היתה יבשה לגמרי כבר

שהעברת אותה ? ואולי בגלל העברה היא נסדקה ? ולא ממש יודעת למה את קורתא סדקים, הכי טוב לצלם.
קשה "לתקן" סדקים,, אלא אם כן יש אפשרות ל"קשט" עם משהו ( סתם לדוגמא, בעוגה הראשונה שהכנתי אחרי הסדנא, לדמות נסדקה קצת הרגל, אז שמתי לה "פלסטר" קטן על הסדק, מבצק סוכר...) השאלה למה את קוראת סדקים... ועד כמה זה חמור

אם את שואלת אותי לגבי השינעו- הייתי בונה את הדמות ישר על העוגה עם תמיכה טובה ונותנת לעוגה להתייבש טוב לפחות חצי יום לפני שאני מתחילה לנסוע איתה. לארוז דמויות יכול להיות יותר קשה מאשר לנסוע עם עוגה+ דמות.

אבל הכל היה יכול להיות יותר ברור אם היית מצלמת ואפשר היה לראות לאיזה דמות בדיוק ומה הנזק.

MNaama

New member
תודה על התגובה המהירה

ייבשתי אותה יותר מ24 שעות והיא הרגישה יבשה, אולי הייתה רטובה מבפנים?

התמונה לא ממש ברורה...בכל מקרה יש סדקים כאלה גם מאחור וביד של הדמות. אני אאמץ את הרעיון של להסתיר את הסדקים עם קישוט, אבל ממש מפחיד אותי שהיא תשבר.

net the jet

New member
ממה שניתן לראות זה נראה לי מתזוזה כי זה בדיוק

במקום אסטרטגי
( סתם סתם... ) אבל ברצינות, זה בדיוק במקום חיבור בין שתי הרגליים, זה בגלל שלא היה מספיק יבש.

net the jet

New member
24 שעות לייבש דמות זה כלום....צריך כמה ימים

והסדקים נבעו או מזה שלא לשת מספיק או מהתזוזה,

MNaama

New member
אוקי טוב לדעת

ואני עוד חשבתי להכין דמות חדשה אבל העוגה למחר בצהריים והיא לא תספיק להתייבש.

אז אפשר להגיד שדיי אבוד לי כל העסק

המון תודה בכל מקרה.

net the jet

New member
ברגע שהדמות מיוצבת טוב על העוגה אז אין בעיה

היא לא צריכה להתייבש, אם העוגה יציבה והדמות יציבה אז אין צורך לחכות ליבוש שלה

hilatw

New member
יש לי שאלה בהקשר הזה

בעוגה של הילדה פילסתי את הגוף ולא המתנתי לייבושו כי חששתי מסדקים או שהגוף יקבל צורה שטוחה בגב בשל ההנחה על משטח (מה שקרה לי בחייל) וגם בגלל שאח״כ יהיה לי קשה לחבר לעוגה אז ישר איך שסיימתי את הגוף הנחתי על העוגה ואז כל הגוף התכווץ ונהייתה לבובה עקמת בגב ולעומתה החייל שלי שיבשתי אותו קצת קיבל גב ישר וגידל כרס חחחח אז מה אני עושה במצב כזה. אשמח להנחיות מחברותיי המלומדות :)

net the jet

New member
בונים דמות על העוגה ישר, מהרגליים כלפי

מטה, עם תמיכה, חלק אחר חלק, כשנותנים לזה קצת לתייצב בין החלקים

MNaama

New member
זו התוצאה הסופית

בגלל חוסר זמן החלטתי להשאר עם הדמות הסדוקה, כשהצבתי אותה על העוגה היא התחילה להתפרק אבל איכשהו הצלחתי לייצב אותה עם רויאל אייסינג.
בסופו של דבר העוגה הגיעה בשלום והכל היה בסדר. סך הכל אני מרוצה

אשמח לשמוע הערות והארות

והמון תודה לנטע על העזרה והטיפים

MNaama

New member
מלמעלה

בעוגה הבאה אשתדל קצת יותר לשמור על פרופורציות בין הרגליים לגוף

ממש לא נראה שיש בעיה עם הדמות, חוץ מזה

הדמות יצאה לך יפה מאוד, אהבתי.

מה זה הכחול, רוייאל או קרם חמאה?

MNaama

New member
קרם פלאפי-

עשוי מחלבונים סירופ מייפל סוכר שמן ואבקת טרטר מוקצפים על בן מארי.
מזכיר קצת קצף של קרמבו רק בטעם מייפל, ילדים מתים עליו

נשמע טוב, אפשר מתכון יותר מדוייק? הוא מתאים

גם למאפינס או בתור קרם פנימי בעוגות?

פיראט מגניב! האם שמת שיפוד רק ברגל אחת?

אחרת איך מכניסים שלפודים בצורת X לתוך העוגה?

MNaama

New member
תודה
לא בטוחה שהבנתי נכון את השאלה אבל

היו שיפודים בשתי הרגליים, פחות או יותר עד גובה המתניים כך שהם לא הצטלבו. מה שכן- הייתי צריכה להכניס אתם לעוגה באלכסון אז קודם יצרתי חורים אלכסוניים בעזרת שיפוד נוסף ואז השיפודים של הדמות נכנסו בקלות.

הכוונה איך הכנסת לעוגה

להכניס לעוגה שיפוד אחד באלכסון זה ברור.
אבל שני שיפודים באלכסון בכיוונים שונים? הרי מרחק בין שני קצוות של השיפודים גדול מאיפה שהשיפודים נכנסים לרגל. זה לא יצר לך חורים גדולים ומכוארים?

למעלה