הצילו ! ! !

grivo

New member
הצילו ! ! !

החלטתי להעלות קצת את רמת האבטחה של המחשב ולהגדיר פרופיל משתמש מוגן סיסמא- עם תיקיות מניתנות לצפייה רק לאחר כניסה של המשתמש עם הסיסמא. בתור התחלה, הגדרתי לי סיסמא ארוכה (12 אותיות- חלק גדולות) שמורכבת משתי סיסמאות פשוטות שיש לי במקומות שונים- כדי שאני אזכור... העניין הוא שאני לא מצליח להיכנס (לא הצלחתי אפילו פעם אחת)- מציין שהסיסמא/שם משתמש אינם נכונים וכל הלילה ניסיתי וריאציות שונות (ערכתי טבלה מסודרת) היוצאות מנקודת הנחה שהקלדתי אות אחת שונה, שאני ב- CAPS, בעברית, הפכתי את סדר הסיסמאות, ועוד וריאציות. העניין הוא שזה חשבון ה- ADMINISTRATOR... תופעה נוספת היא שהמשתמש ה"רזה" לא יכול לשנות דבר (אפילו את הרקע של שולחן העבודה), דבר שמונע ממני לבצע המון דברים. והנקודה המרגיזה ביותר היא שבעצם נעלתי חומר שחשוב לי מאד (!). מישהו יודע מה אני יכול לעשות? יש לי שם מסמך חשוב שאני חייב לשלוח ביום א´ ועם כל האופטימיות שבד"כ אופפת אותי- אני בתחושה של פאניקה לא מוכרת... תודה, אורי

uzi2

Active member
אפשר קצת פרטים?

מערכת הפעלה (XP, 2000)? סוג מערכת קבצים (NTFS, EFS)? בכל מקרה, באם מדובר על NTFS, אז לצורך הצלת הקבצים, פשוט מצא דיסק או דיסקט boot של Win98 נניח, ותתקין עליו את NTFSDOS מה שיאפשר לך קריאה של כל התיקיות והקבצים, ולכן גם העתקה לדיסקט של הקבצים שאתה צריך דחוף. בכל מקרה, אם תפרט יותר ננסה לעזור לך.

uzi2

Active member
אה... וגם לא חייבים Win98, אפשר דיס

אפשר דיסקט bootable שמכינים מה- WinXP/2K.

פIלי

New member
אם זה גרסה יותר נמוכה מ winME

אפשר לגשת לכל הקבצים דרך הדוס, ואפשר גם לפענח את הקובץ סיסמאות...

uzi2

Active member
עדיין א&#

במידה ומדובר ב- NTFS. אם מדובר ב- FAT אז בהאמת מספיק לגשת לקבצים מתוך דיסק אתחול חיצוני. באם מדובר ב- EFS אז יש בעיה יותר רצינית. תחת Win2000 יחסית קל להשיג את הסיסמה (L0pht crack) או אפשר ללא תוכנה לבטל אותה (מחיקת קבצי SAM וביטול ההפניות ברג´יסטרי, אבל כיוון שאין לי Win2000 אז קצת קשה לי לתת ממש הנחיות מדוייקות). אם מדובר ב- EFS תחת Win2000 הבנתי שאפשר לבטל את הסיסמא, אבל לא לפענח אותה. ב- WinXP ו- EFS לא ידוע לי כיצד אפשר להתגבר על הבעיה. זה לא אומר שאי אפשר.

uzi2

Active member
הכותרת היתה צריכה להיות:

שבמידה במשתמשים ב- NTFS עדיין צריך דרייבר ל- NTFS כי WinME/98/95 לא תומכות בזה.

למעלה