הצילו

הצילו

מרגישה שאני מחליקה אחורה טיפה אחרי טיפה. מן baby steps . אף אחד לא מרגיש ולא רואה. רק אני מרגישה את השחור עוטף שוב מבפנים. ואני פשוט לא מבינה מה עוד אני יכולה לעשות כדי להילחם בזה... לעזאזל.

TinaBa

New member
היי יקירה,

למי את יכולה להושיט יד שיעזור לך לא להחליק? מה יכול לעזור לך לחזק את החלקים הבריאים? משתפת את המטפלים שלך? את המשפחה? ועוד משהו- יש סיכוי לנסות לבודד את הימים האחרונים ולהסתכל עליהם כהתגלצ'ות קטנה למטה? להגיד לעצמך שיש גם ימים כאלה. שזה כבר קרה בעבר. שכבר ניצחת את זה. שאת יכולה מול זה? שולחת חיבוק

אף אחד לא מרגיש ולא רואה?

יקירתי, את הרבה יותר חכמה מזה. יש לך טיפול. דברי על זה שם. דברי על זה עד שכבר לא תצטרכי ליפול, עד שהמילים יספיקו לך כאמצעי ביטוי, ואולי, פעם, ריפוי. אני מבטיחה לך שזה בגדר האפשר (והרבה, הרבה פחות כואב ומפחיד מאשר להתדרדר שוב ככה). שולחת כוח. ואת תמיד תמיד תמיד יכולה לכתוב פה יותר. אני תמיד מחכה לשמוע ממך

קולדון

New member
הנפילה מבחינת אכילה ומחשבות חולות..?

מה שהכי עוזר במצבים כאלו... זה לחזור לאוטומאט ולאכול כמו רובוט לפי התפריט, להצמד לזמנים, לכמויות, להכל. בדרך כלל זה קצת מחזיר כוחות ואת האיזון. כמובן לדבר בטיפול... הכי טוב להתרגל להוציא במילים ולא להדחיק אפילו אם זה נדמה לך הכי קטן וחסר חשיבות- תוך כדי דיבור יתבהר לך מה את מרגישה...

תגובה לכולכן

אני אפילו לא מצליחה להבין מה קרה... מה קורה זה לא שקרה משהו. הכל "בסדר" מבחוץ. יותר בסדר ממה שהיה הרבה זמן. אבל בפנים התעורר שוב השחור הזה ששואב אותי. אני עדיין אוכלת לפי התפריט. אבל המחשבות אולי התחזקו? יותר קשה לי מול המראה, אני בוחנת את עצמי יותר, השינה, החלומות.. הכל ביחד זה לא עוזב אותי לרגע וזה פשוט מתיש.. נראה לי שאני עושה כבר באמת כל מה שאפשר לעשות.. אני אוכלת, אני משכנעת את עצמי לחשוב חיובי, לחשוב בריא ועדיין זה שם. זה תמיד תמיד שם. וזה יותר חזק מההגיון.

קולדון

New member
אממ..

כל עוד זה ברמה של מחשבות ולא במעשים ולא בפגיעה לתפקוד... זה נשמע לי טבעי בהתחשב בעובדה שאת די בתחילת תהליך ההחלמה ועוד מתמודדת עם טריגרים ברמה יומיומית ו.... בקיצור- בשלב קשה ומאתגר של התהליך... כשרגשות מציפים ורגילים להתמודד איתם בדרך אחת ופתאום מפסיקים להשתמש בדרך הזו.. (של הפרעת אכילה ואי אכילה וכו) מבחינה רגשית זה הרבה יותר קשה... בעיקרון, ומהניסיון שלי... זה היה עובד אצלי ככה: בהתחלה רגשות מסויימים או לחצים או חרדות היו באים לידי ביטוי באי אכילה ואיבוד התיאבון... אחרי שחזרתי לאכול, הרגשות היו עולים, והייתי מרגישה שמנה... כלומר, היה עולה בי רגש שקשה לי איתו, נניח עלבון (אצל כל אחד זה אחרת כן..) ובמקום להריש אותו, ובמקום למחוק אותו עם אי אכילה.. הייתי פתאום מרגישה שמנה או מכוערת ומתעסקת בדברים האלו. יכול להיות שזה ככה אצלך? נניח עולות החרדות וקשה לך להכיל אותן אז באופן "טבעי" (טבעי למחלה..) את פונה למקומות האלו של התעסקות שוב עם הגוף ?

קולדון

New member
הרבה עבודה בטיפול..

האמת, בהתחלה בדיוק ככה.... הייתי פתאום "מרגישה" שמנה או מכוערת... ואז, אחרי שהבנתי בטיפול שזו מן העברה של הרגש, הייתי עוצרת, ומנסה להבין, ב"רוורס" מה קרה. ודי נדהמתי מהתוצאות. לפעמים הייתי מנסה לנחש בין כמה אופציות (אם מישהו אמר לי משהו לא יפה? אולי החתולה שהלכה לאיבוד? אהה לא, זה בעצם הערה שאבא שלי אמר לי) ברגע שמשהו מהדברים נגע, הייתי פשוט מתחילה לבכות ולחזור להרגיש. ואחר כך הרגשות השלילים כבר היו משתחררים. וגם שמתי לב שלפעמים נניח משהו היה ממש פוגע בי, והייתי כאמור מבינה את זה רק לאחר הרוורס הזה וכל התהליך, ושמתי לב שמה שהייתי מרגישה בפועל, באותה שניה שהדבר התחרש בה, זה סתם עקצוץ קטן, בליעה של רוק. שום דבר כמו בכי של חצי שעה... לכן זה היה לי קשה בתחלה לתת לעקצוצים האלו משמעות כי זה היה נראה לי זניח... ולאט לאט אני כבר יותר מחוברת לרגש, אבל עדיין זה קשה בטירוף. אנני לא יודעת אם גם אצלך זה ככה, אבל בעיקרון, זה בנוי על רגשות שמנסים להמנע מהם. ואני מצארת לעצמי שם תתני לעצמך כמה רגעים (שעה?) תוכלי להתחבר לרגשות (האמיתיים- לא אלו שאת מפנה פנימה כלפי עצמך) ולתת להם לעלות..

למעלה