הצילו!!!

• פותח הנושא zrri
  • פורסם בתאריך

zrri

New member
הצילו!!!

שלום דר' יעיש אמא שלי בת 77,סובלת מזה 3 חודשים משילשולים מיימיים. ביצעה את כל הבדיקות הנדרשות: וירולוגיה(CMV,EBVהפטיטיס-A-B C ,),קולונוסקופיה +גסטרוסקופיה,תרביות צואה,CT בטן וחזה.צליאק, כל הבדיקות יצאו תקינות, אבל עדיין ישנם שלשולים קבועים של 3-4 בלילה ו-3-4 בבוקר. מטופלת באופן קבוע בפוסאלן,סימוביל,אומגה3, Q-10,וגלוקוזמין לפרקים. בדיקות דם תקינות חוץ מהפרעה בתפ' כבד שחלפה עם הפסקת הסימוביל כל התרופות הופסקו לפני בדיקת הגסטרו והשלשולים כמעט פסקו, אבל לאחר שהגסטרו יצא תקין חודשו התרופות והשילשולים התחדשו. ניסינו להפסיק שוב(לפני שבועיים, אבל השלשולים המשיכו למרות שהיא אוכלת כלכלה עוצרת,וממעטת במוצרי חלב אני דואג היות וישנה ירידה משמעותית במשקל של -14 קג'. מה לעשות??? יש תרופה לעצירת שלשול? תודה.

שלום

האם היא עברה גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה ושניהם היו תקינים? בנוסף, האם היא עברה בדיקה לחסר בלקטאז? מבין התרופות שהיא נוטלת גם גלוקומין לסוכרת יכול לגרום לשלשולים במקרים רבים ולכן אני ממליצה לנסות להפסיק את הטיפול בו ולעבור לטיפול בתרופה אחרת לסוכרת ביעוץ עם רופא מטפל. בהצלחה. תעדכן לגבי מצבה.

zrri

New member
תודה

תודה על התשובה המהירה, אבל...: הגסטרוסקופיה וגם הקולונוסקופיה יצאו תקינים בדיקת לקטוז עדיין לא ביצענו,אם כי היא הפסיקה לאחרונה מוצרי חלב היא לא לוקחת גלוקומין, אלא גלוקוזמין(מגה קלוקפלקס) לכאבי ברכיים, יש קשר לזה ולשילשולים? אני אנסה להשיג לה בדיקת לקטוז תודה.

המשך

גם גלוקוזמין יכול לגרום לשלשולים לכן אני מציעה לנסות להפסיק את הטיפול בו. האם שלחתם תרביות צואה? האם בדיקות דם כלליות יצאו תקינות?

zrri

New member
הפסקנו

לא ידעתי שאם גלוקוזמין עלול לגרום לשלשולים הפסקנו אתמול-מקווה שיעזור... תרביות צואה, ב-2 מועדים שונים יצאו תקינות, בדיקות דם גם תקינות (לפני 3 ח' הייתה הפרעה בתפ' כבד, שחלפה לאחר הפסקת סימוביל...) תודה על העזרה והייעוץ, אעדכן אם הגלוקוזמין אשם... תודה.

למעלה