הצילו!

הצילו!

אורית ושאר החברים שלום.
אני כיום בן 35. עישנתי עד גיל 24 והפסקתי ל-9 שנים!!! לפני שנתיים חזרתי לעשן ובגדול. בערך קופסא וחצי ביום. אני לא מסוגל להפסיק.ניסיתי פעמים רבות. אני פשוט מיואש. אני חי חיים מאוד מגוונים. אני עצמאי ולחוץ מאוד בעבודה, בנוסף לזה אני בתחום התעופה ומידי שבוע מטיס אנשים. אני בזמן ההטסה מעדיף לחשוב על הטסת המטוס ולא על סיגריה ועל ייסורי הגמילה. מה עושים???
תודה!

אלעד היקר שלום רב

לשאלתך מה עושים??? ראשית נרגעים,(כמו בספר בישול מרוקאי
וזאת ע"י שמבינים שני דברים, הראשון, שמה שקורה לך הוא קלאסי (היאוש, משחקי שליטה עם הסם וכו'), כך קורה בד"כ לאנשים שמפסיקים בשיטת כוח הרצון. והשני, שאפשר ואפילו בקלות לצאת מהמצב בו אתה נמצא. כדי להפסיק ובקלות יש לשנות את הגישה לדבר. הייתי רוצה לשאול אותך בתור התחלה האם אתה מייחס תועלות לעישון, בכינות, האם לדעתך בזה שאתה מעשן את מרוויח משהו? זה כן משהו שיכול להתחיל לסמן את דרך היציאה אשמח לתשובתך,

אורית יקירתי

הבעיה אינה נעוצה בשאלה מה העישון נותן לי, אלא באיך אני מרגיש אם אני לא מעשן... כפי שאמרתי,9 שנים לא עישנתי,וכמו אידיוט,הדלקתי רק אחת ונפלתי מהר מאוד חזרה. העישון עושה רע!אני מסריח,מאבד כושר,והכי גרוע מתנהג כמו עכבר מסומם אם נגמרו לי הסיגריות ואין פיצוציה בסביבה.
אני עושה איתך כעסקה פשוטה,תני לי נוסחת קסם שתוציא אותי מהמעגל הזה,ואני מזמין אותך ואת בן זוגך לטיסה רומנטית בשמי הארץ בחינם...

שני חוטים מרכזיים במלכודת חשפת

הראשון: סיגריות לא נותנות לנו כלום אלא רק מאמללות אותנו, מכניסות אותנו למעגל של אי שקט עצבנות חוסר ביטחון ופאניקה, לימים ההתמכרות גורמת לנו לחשוב שהסיגריות פותרות את הבעיות שבעצם הן רק מייצרות. השני: אחרי תקופה שלא עישנו, אנחנו שוכחים את כל המועקות שהדבר גרם לנו, (השעבוד, האי שקט, הסירחון, והפאניקה...) ומתחילים לדמיין את העניין כמו תופעה שיכולה להיות חד פעמית, ובכלל, פתאום לא נראה לנו כל כך נורא להסריח ובטח שלא נרוץ לפיצוצייה בשביל זה...
ואז אנחנו מוכרים לעצמנו את השקר שעליו חברות הסיגריות הוציאו מיליארדים של דולרים, "מה כבר סיגריה אחת יכולה לעשות ????????????????????????" תשובה:את אותו דבר שעשתה בגיל 16, למכר מאוד מהר !!!!!!!!!!!!!!!!
הבדיחה הגדולה פה היא שפיזית מאוד קל להשתחרר מהסם. ולכן, תיבחר יום שבו אתה מפסיק, מתוך המחשבה שאתה הולך בשנית לתת לעצמך את המתנה הכי נפלאה, להשתחרר ממאסר עולם, לתמיד ולהינות מהחופש ספר מה קורה, ומה התכניות, ואלווה אותך בכיף. לגבי הטיסה, בו נראה אותך עף פה על העניינים קודם,
בהצלחה

למעלה