הצילו!!!

מיקולוש

New member
הצילו!!!

הפועלים שפכו לי על מרצפות הגינה הלבנות חומר שנועד בעצם לאיטום מבנים נגד רטיבות. הוא יצר מעין שלולית מכוערת גדולה ושמנונית שלא יורדת בשום אופן. קירצפנו עם מברשת ברזל וסבון, עם חומצה... שום דבר! לא יורד. מה עצת המומחים הניכבדים של הפורום?

Tiefgrundung

New member
מדובר בחומר

אורגנו-סיליקוני בממס פחמימני-אליפטי נסה טרפנטין או בנזין (לא חשוב האוקטן :) אם לא ילך, צריך יהיה להשתמש בממסים אורגניים אחרים בהצלחה נ.ב. החומר יוצר שכבה פולימרית (film) בתוך מספר שעות - סביר להניח שיחדור לתוך המרצפות ולא יהיה ניתן להסירו במלואו...

Tiefgrundung

New member
ממליץ לך

לפנות ליבואן של התכשיר - לכל מוצר כזה אמורות להיות מצורפות הוראות הסרה. אני מעדיף לא להמליץ לך על שימוש עצמאי בממיסים אורגניים, שהינם חומרים מסוכנים לבריאות ולסביבה.

isi5

New member
האם לא כדאי להוציא את המרצפות האלה ולרצף מחדש

?

מיקולוש

New member
ניראה לי שלא תהיה לי

ברירה, אני רק מחפשת עכשו לתבוע את המנוול שעשה את זה. יש לי סברה שעשה בכוונה, הוא הרי מכיר את החומר וידע בדיוק מה יקרה. להשיג עכשו בדיוק אותן מירצפות באותו הגודל, שלא לדבר על ההוצאה הכספית...

msvnk

New member
את בבעיה גדולה

אני מניח שהרודורסיל שימש לאיטום קירות הבית ?... לא יעזרו ממסים, ובטח שלא שטיפה עם גרניק. יש כאלו שמשום מה חושבים (כנראה מבורות) שאפשר לנסות להוריד כל דבר בלחץ מים חזק מספיק. מוצרי פוליסילוקסן הן בעייתיים מאוד לניקוי והסרתם כמעט בלתי אפשרית. אם הריצוף בחצר הוא מאבן/טראצו/חומר סופג אחר המצב אבוד לחלוטין והחומר נספג בריצוף לעומק. האמת היא שגם אם מדובר באריחי פורצלן או קרמיקה שהספיגה שלהם אפסית גם מהם אין סיכוי כמעט להוריד את החומר. למעשה הדרך היחידה להסיר את החומר היא בד"כ מכנית - גירוד (כבר ניסיתם), ליטוש וכיו"ב. פתרונות אלו לא ממש מעשיים והייתי מציע לוותר מראש ופשוט להחליף את המרצפות בגינה, אין ממש ברירות. הקבלן שעשה את העבודה והפועלים התרשלו בצורה חד משמעית והאחריות עליהם. כשמשתמשים בפוליסילוקסן צריך לנהוג במשנה זהירות ולהגן על כל שטח חשוף, ובטח ובטח שלא לשפוך את זה על המרצפות בחצר !. תתבעי מהקבלן לתקן או לפצות כספית. בעצם, עם הרשלנות שלו אולי עדיף שלא יתקן בעצמו. את מוזמנת לנסות וליצור קשר עם היבואנית של המוצר, גילאר, ולשאול אותם אם יש להם רעיונות אחרים. http://www.gilar.co.il/apage/1494.php

msvnk

New member
צרי קשר עם גילאר לייעוץ

ובהתאם להנחיות שלהם תביאי איש מקצוע של אבן שיגיד לך איזה פתרון הוא יכול לתת לך. יש חשש שגם אחרי הליטוש יישארו הבדים בגוונים. בכל מקרה מציע לך להשיג הוכחות שהקבלן גרם את הנזק. לשוחח איתו בטלפון לא בגישה של תביעה, סתם לגרום לו להודות בזה שהוא גרם את זה ואח"כ תחליטי איך לפעול. בכל מקרה אל תתני לרשלן הזה לטפל בזה בעצמו.

mikolish1

New member
חברים, ניראה לי שמצאתי פתרון!!!!!!!!

הגיע אלי קבלן וליטש חלק מהמרצפות עם דיסק ו90% מהגועל נפש ירד. היום הוא יהוא לבדוק וכנראה יסיים את העבידודה היום.אדווח לכם.

isi5

New member
בונים יקרים - לא להשאיר ריצוף חשוף בשום מקום

עד שאתם עוברים לבית !!! גם ריצוף חוץ!!! ואחרי הסיפור שלך , אם אפשר ליצור מקשא אחת מהקרטונים שגם לא יזוזו ( לא רק בלשים אבן כבדה עליהם אלא להדביקם בצלוטייפ ארוך מקצה לקצה , שלא יזוזו . כולל ספי חלונות ( אפשר בניילון נצמד ) ואח"כ כמובן השיש מטבח ואמבטיות . כשתנקו את הבית לקראת כניסה , אז ורק אז...תסירו את הכל !

isi5

New member
קרטונים עבים , לא דקים .

לשמירה על הריצוף שלכם .

למעלה