הצילו...

Dolphinea

New member
הצילו... ../images/Emo7.gif

שלום אני מאוד מקווה שתוכלו לעזור לי... אני גרה בקומת קרקע ומחוץ לחלונות של הדירה גדלים עשבים שוטים וחרציות שהתחילו להתייבש והם מאוד גבוהים ויש עליהם סוג של חרקים קטנים כמו כתמים קטנטנים שחורים ועכשיו הם התפשטו על הרצפה בסלון ובחדר השינה איך אפשר להיפטר מהם? על הרצפה הם כמו כתמים קטנטנים שחורים זזים... ניסיתי לרסס ב- K600, ב- K400 ולשטוף את הבית עם סנו נגד חרקים וזה לא עוזר. מה לעשות??

drorjs

New member
תרחיבי קצת.

את הצמחייה שהם נופלים ממנה אפשר לקצץ כך שלא תגיע לחלונות. באשר לחרקים מי סבון שמכסים אותם אמורים לחסל אותם מייד ובטח סבון לשטיפת רצפה.

Dolphinea

New member
הבעיה היא שאחרי השטיפה הם

חוזרים וגם אחרי ריסוס של הרצפה והחלונות ב- K600 וב- K400 ואיזה עוד פרטים יכולים לעזור? זה רעיון טוב לקצר את הצמחיה

shlumbergera

New member
מיד לכסח את העשבייה.היות ואלה לא

כינים ולא פרעושים, אין לך ממה לחשוש. הם לא יתנחלו לך בבית ולא במצעים. ככל שאת מחסלת אותם את גם מרעילה את הסביבה שבה את חיה וזה חבל. ברגע שהעשבים ייעלמו, גפ ה"חיות" ייעלמו. 2 - 3 שטיפות של הבית, בלי ריסוסים, והכל ייעלם.

י ע ל י ם

New member
נצל"ש - הצנוניות פורחות (בורוד...)

ואני לא מוצאת את הזרעים... כמובן מרגישה
איפה הם? למוצא הידד.

shlumbergera

New member
../images/Emo6.gifבד"כ באותו מקום כמו אצל כולם.את

רוצה לאסוף אותם? אפשר לפרוש רצועות רחבות של בד לבן סביב הצנוניות, לעגן באבנים ולבדוק כל יום. ובטח יש עצות הרבה יותר מוצלחות מזו.

י ע ל י ם

New member
בטח שאני רוצה לאסופותם...

חשבתי שאני לא אפספס אותם בפריחה, אבל אני לא מוצאת.

רוּפֵן

New member
סבלנות..! בצנון ובצנונייות זה אחרת

לא נוצרים זרעים בתוך הלקטים על הפרחים, אלא צומחים מהגבעול תרמילים שבהם מתפתחים הזרעים. לא נוגעים בהם עד שהם מאבדים לגמרי את צבעם הירוק והופכים אדומים ויבשים, והצמח מתיבש. קוטפים אותם, ונותנים להם לשכב עוד שבוע שבועיים במקום מוצל ויבש, שיתייבשו ואז הם "פציחים" וקל לשלוף מהם את הזרעים. עושים את זה על 'כברה' עם חורים גדולים (או מסננת של 'פסטה') המונחת על קערה. הקליפות נשארות על הרשת, והזרעים נופלים לקערה. מצ"ב תמונה של שיח צנונית עם פרחים ותרמילי זרעים, עדיין ירוקים

רוּפֵן

New member
סבלנות.., סבלנות.. ושוב סבלנות....

זה לוקח "קצת" זמן..., לוקח זמן "לגדל ילדים"...
חשבי רק על התהליך המורכב האדיר שעובר על הצמח הזה.. הוציא שורשים, גידל עלים, "ניפח" את ה"פקעת" שלו - הצנונית, אגר בה מטען של אנרגייה, לקראת גידול הדור הבא.., הוציא עמוד פריחה, הפריח פרחים העוברים הפרייה די מסובכת, כי התרמילים עם הזרעים, לא נמצאים בצמוד לפרח... וההפרייה וההריון, די מסובכים מבחינה טכנית..
אז סבלנות ותמשיכי להתייחס לצמח רגיל, מבחינת השקייה, ומהר מאוד, תראי שמתחילים להופיע התרמילים.

alonaski

New member
לדעתי: כמו שמחנכים גורי כלבים לעשות

צרכים בחוץ ולא בבית.... אספי לך כמה חרציות ופזרי על הריצפה איפה שהחרקים! אם אלא חרקי-חרציות, מן הסתם יתלהבו ויתגודדו על החרציות! הזיזי את החרציות כל פעם קצת לכיוון הדלת... ובסוף... כשכל החרקי-חרציות ימצאו את החרציות - העבירי אותם אל מחוץ לבית!
ככה הם ילמדו!

רוּפֵן

New member
../images/Emo91.gif לעשות 'ספונדז'ה' עם .....

סנו לשטיפת רצפות - דוחה מקקים - בריח לימון הוא מכיל חומר המבצע עבודה מעולה בדחיית חרקים שונים, כולל נמלים
עובד, ועוד איך

למעלה