הצילו!

הצילו! ../images/Emo101.gif

נראה לי שאסור לפרסם שאלות כמו שהן כתובות (זכויות יוצרים וכאלה...
) אז שיניתי קצת את הנתונים: אחוז במלח במרק הוא 10%. בתהליך הבישול המרק איבד 20% ממשקלו בגלל אבדן מים. מה אחוז המלח במרק מבושל? (מלח לא מתאדה). 1) 12 2) 12.5 3) 20 4) 22.5 לנחש לבד הצלחתי...אני צריכה שתסבירו לי איך לעזאזל מגיעים לזה. (התשובה הנכונה בהודעה הבאה- למי שנענה לאתגר)
 

pek

New member
תשובה

אוקיי כדי שהכל יהיה יותר נוח בוא נגיד שיש לנו 100 מרק(היחידה שבה אנחנו מודדים לא חשובה) עכשיו ב100 האלה יש 10 מלח ו90 מים (נתון שאחוז המלח הוא 10). נתון שהמרק איבד 20% ממשקלו כתוצאה מאיבוד מים..כלומר המרק איבד 20 מים. מה שנשר לאחר הבישול זה אותם ה10 מלח שהיו לנו בהתחלה ו70 מים(בהתחלה היו 90 ואיבדנו 20). כדי לחשב את אחוז המלח החדש נעשה 80\10 * 100 = 12.5
 
למעלה