הצילו שלשולים

ריטה1

New member
הצילו שלשולים

אני רושמת את ההודעה כבר פעם שלישית והיא נעלמת לי, טוב, אז קודם כל המחשב שלי הבריא אחרי שבועיים, אבל שי שלי כבר שבועיים עם שילשולים לא פוסקים וצינון. ומה כבר לא ניסיתי, שום כלום לא עוזר, הרופא רשם לה אלקטרו רייס לשתיה, החלפתי את הפורמולה לצמחית, דייסת אורז, כלום, זה לא נגמר.וכאילו מישהו החליף את הילדה שלי. היא לא יכולה להיות רגע בלי תשומת לב (קודם היא הייתה משחקת שעות לבד), והיא נרדמת רק על הידיים (ואני פתחתי פה לשטן כשסיפרתי שהיא פשוט שמה ראש ונרדמת), ושלא לדבר על הלילות הלבנים, היא מתעוררת כל שעה בערך, כי היא שילשלה וזה מפריע לה, המוצץ נפל, האדים החמים מציקים וצריך לנתק, או סתם לבכות. והבקרים הפכו להיות סיוט גם, פעם היא הייתה מתעוררת ומשחקת במיטה, היום ברגע שהעיניים נפקחות, צרחות. והיא גם לא עלתה החודש כלל במשקל, בסה"כ 180 גרם, ובקושי גבהה. הצילו!!!!!1 אני ממש דואגת וכבר לא יודעת מה לעשות. דרושים פתרונות מוצלחים לשלשול הנוראי. להזכירכם היא בסה"כ בת 5 חודשים, כך שהיא רק על פורמולה ודייסות.

לאלה היה וירוס שילשולים מעל לעשרה

ימים... הפסקתי את הפורמולה שהיא על בסיס חלב. נתתי לה דייסת אורז מדוללת בבקבוק, אם היא התחילה לאכול קצת מוצקים : פירות כמו בננה ותפוח, אפשר להמשיך בירקות, לתת גם קצת אורז רגיל. הרבה מים שלא תתייבש. אלה היו ימים לא קלים, אלה רזתה מאוד. תודה לאל שזה עבר.

ריטה1

New member
עשיתי בידיוק אותו הדבר

וכפי שכתבתי היא עוד לא אוכלת ירקות (היינו אמורים להתחיל בהם עכשיו). ובאשר למים ואוכל, שום דבר היא לא מוכנה לקחת, היא עברה ל-3 ארוחות ביום וגם זה בקושי

היי ריטה, ../images/Emo24.gif על התקופה הקשה

ואם תרבית לא ימצאו שום דבר, אז אולי זה שיניים וזה גם מסביר את השינוי ההתנהגותי?

ריטה1

New member
שבועיים?

נראה לי לא הגיוני שלפני שיניים משלשלים שבועיים.

היה לי את זה עם עומר

למרות שעדיין קשה לי להחליט אם זה שייך לשיניים או לא.
אבל השלשול לא היה נוזלי אלא מוצק (האם זה עדיין שלשול??). אנחנו הפסקנו מוצרי חלב לשבוע (כולל פורמולה חלבית) וזה עבד מצויין. ההסבר הוא שכאשר הילד משלשל, נפגעת רירית המעי וזה גורם לבעיות בעיכול לקטוז. חלב המכיל לקטוז (ולא חשוב אם זה בא מפורמולה צמחית או גבינה) גורם להגברת השלשולים וזה מעגל קסמים שהול ומגביר את עצמו.

ריטה1

New member
פורמולה צמחית, חלבית?

לא כ"כ הצלחתי להבין, אני עברתי לפורמולה צמחית, כדי באמת לא לתת חלב. לא נשמע לי הגיוני שבפורמולה צמחית יש חלב, הרי נותנים את זה לכאלה שאלרגים לחלב.

עברנו לפורמולה צמחית

זה עצר את השלשולים. אבל אם אצלך זה וירוס, אז באמת אין מה לעשות חוץ מלחכות שזה יעבור ובינתיים לנסות להקל עליה כמה שאפשר.

כשרותם שלשלה (בערך בגיל 6 חודשים)

הרופא אמר לבשל אורז עם הרבה מאד מים ולתת לה לשתות את המים שנשארים אחרי הבישול. זה קצת עזר. הכי חשוב היה שהיא תשתה (הרופא איים שאם היא לא תשתה ). לילה שלם הזלפנו לה מים לתוך הפה (תוך כדי שינה) בטפי... אל תתביישו ללכת שוב לרופא. אולי לרופא ילדים אחר או למיון. שבועיים במצב כזה זה לא נשמע טוב.

באמת שאין לי מושג מה לומר לך.

אני חושבת, שאם ניסית את הכל וכלום לא עזר, אז נותר רק להמתין לתשובות של תרבית הצואה. תרגישו טוב, ומהר
.

ריטה1

New member
התרבית יצאה בסדר

אז כנראה צריך לחכות שזה יעבור.האמת היא שיש כבר שיפור מסויים, היא לא שילשלה כל הלילה, והלילה עבר יחסית בשקט, חוץ מ-2 אזעקות מוצץ.והיום עד עכשיו היו 3 יציאות. והילדה גם די חזרה לעצמה חייכנית וצוחקת, וכיפית כמו שהיא בד"כ. בכ"א המליצו לי בפורום להיות הורים על אסידופולוס, ואני מקווה שזה יחסל סופית את השילשול (אני יודעת שלי האסידופולוס תמיד עוזר).

ריטה, למה אדים חמים?

אם כבר את רוצה להוסיף לחות לחדר, למה לא עם אדים קרים? מכשיר אדים חמים עושה סאונה ובימים חמים אלה מי צריך את זה? יש לה בעיות נשימה מיוחדות?

ריטה1

New member
כי אמרו לי שלצינון צריך אדים חמים

האמת היא שהיא באמת סובלת מהחום, בייחוד שהאמא הפולנית שלה מלבישה אותה בגדים ארוכים ומכסה אותה בשמיכת פליז. היא מתעוררת באמצע הלילה ומתעצבנת מהחום, בייחוד שתמיד חם לה כמו לאבא שלה. אבל היא כבר מרגישה יותר טוב, לפחות הצרה הזו עברה, אז הפסקנו עם הסאונה

זה ממש לא נכון!

מי אמר לך את זה? קודם כל, כשלילד יש חום צריך לעשות את הדבר ההפוך ולקרר אותו. שנית, חום יתר אף פעם לא הועיל לשום דבר ובטח שלא גירש אף מחלה! הילדים שלי ישנים בלילה בפיג´מות קצרות ובלי שמיכה ולפעמים אפילו עם מאוורר. כשהם חולים, אני מוסיפה אדים קרים לחדר ושמה קרבול על הסדין כדי שינשמו טוב. אין שום טעם בחימום כזה של הילדה. זה רק מציק לה!

ריטה1

New member
וזה עדיין נמשך, ונמשך......

אמנם מצב הרוח של שי הרבה יותר טוב, אוכלים מעט יותר (מסיימים 3 ארוחות ביום- וגם זה בכוח), וגם עלינו מעט במשקל,וגם אין חום, אבל השלשול פשוט לא נגמר..... נתתי איסידופוליס, וגם זה לא עוזר. התרבית יצאה תקינה, והרופאה ביקשה לשלוח תרבית נוספת לבדיקת אמבות, היינו אמורים לשלוח היום בבוקר, אבל שי החליטה, לעשות קקי אחרי שעת המסירה של הבדיקות, כך שצריך לחכות ליום רביעי (ואני מקווה שעד אז זה יעבור). אני כבר מיואשת, אלו היו השבועיים וחצי הכי קשים מאז שהיא נולדה, אפילו הגזים לא היו כאלו קשים.ואני גם כ"כ דואגת. שלא לדבר על אלף ואחד סידורים שיש לי לעשות, ואני תקועה בבית כבר שבועיים, אבל זה שיישרף, זה פחות חשוב, היום יזהר גילה ששכחתי לשלוח את ההוראה לחיוב חשבון של האוטו (זה היה בדרך לפקס ביום ששי התחילה לשלשל, ונשאר בתיק).ושלא לדבר על זה שצריך לחפש בית, כי החוזה שלנו תכף נגמר. זהו הוצאתי קיטור, תחזיקו לי אצבעות שזה כבר ייגמר, אני כ"כ רוצה לחזור לשגרה

ריטה ../images/Emo24.gif

אני יודעת כמה זה שובר את הלב
אני ממש מקווה שהשלשול שלה עומד על סף סיום. האמת שאת קצת מלחיצה אותי כי תומר כבר עם שלשול משבת ואני מקווה שזה כבר יעבור!!! מאתמול הוא כבר ממש כמעט ולא אוכל כלום... אנחנו מחר עושים תרבית (רצינו היום אבל היה בלאגן בבניין שלנו - שריפה שבה נהרגה בחורה בקומה 3 ופינו אותנו באופן בהול על הבוקר מהבניין - בטח תשמעי על זה בחדשות) ואני מקווה שתהיה לו יציאה לפני סיום לקיחת הבדיקות למעבדה. אז
לכולנו שיעברו כבר המחלות הארורות הללו
לך ולשי.

למעלה