הצילו + שאלות

TOT TIME

New member
הצילו + שאלות

מה עובר על הטלפון של לשכת הגיוס? התקשרתי והכל התחיל כרגיל "לשכת הגיוס שלום..בלה בלה..מס' הפקס..בלה בלה" ופתאום בא קול אחר ואמר "השיחה תתנתק עכשיו שלום"
כבר אי אפשר לשאול אותם שאלות בטלפון?מה קורה פה? אוקיי, בכל אופן רציתי לפנות לפורום הזה מסיבה שונה לגמרי מהסיבה שבגללה התקשרתי ללשכה,מקווה שתוכלו לעזור לי: אני,כמו רבים וטובים אחרים,מעוניינת (תכינו את הסאונד המופתע) להתמיין לאשכול דוברות ומידע. אלא מה? ידוע לי שהקב"א שצריך בשביל מיונים אלו היא 54,וכמו כן ידוע לי כי הקב"א שלי היא 53 (ועכשיו זה תור סאונד ה"אוווו").. זאתי שבדקה לי את הקב"א רצתה לנחם אותי וסיפרה לי שלה יש קב"א 52 והיא בכל זאת קיבלה את האשכול במנילה.הגיוני? וחוץ מזה שזה הגיוני או לא יש לי עוד שאלות,ברשותכם: האם יכול להיות שגם אני אקבל במנילה את האשכול (למרות הקב"א) בגלל נתונים אחרים (סימול עברית 9,מגמת תקשורת וכו')? אם לא כדאי לסמוך על זה,ממתי כדאי להציק להם כדי לקבל זימונים? לפני קבלת המנילה (וכמה זמן לפני)? אחרי? בנוסף,אני בת דתיה וישנו ארגון ששמו "אלומה" והוא עוזר לבנות דתיות בצבא וגם עוזר להן לקבל תפקידים או מיונים שהן רוצות.. נראה לכם שאני יכולה להפעיל אותם בנושא הזה או שהקב"א שלי תוקע אותי והם לא יוכלו לעזור לי? יש לי עוד שאלות אבל נראה לי שהצפתי מספיק.. תודה מראש

samata

New member
כבר שבועיים שאין שם תשובה

וגם לי קרה פעם אחת הקטע ההזוי שהיה לך עם "השיחה תתנתק כעת".

TOT TIME

New member
אבל

זה אומר משהו על הלשכה עצמה או רק על הטלפון שלהם? כי יכול להיות שאני אהיה בירושלים ורציתי לנצל את זה כדי ללכת לשם לבדוק משהו

2inaroad

New member
לשכ"ג י-ם

אני שייך גם לאיזור ואני פשוט מגיע לשם ומברר לעצמי דברים, כי אני גר 10 דקות הליכה משם... שאלתי אותם על המענה הטלפוני והם אמרו לי שיש מחבור בכוח אדם ובכלל בלגן שם. אז אין מה לצפות שיענו לכם.

בלבלה

New member
אני אתמול חיכיתי

חצי שעה, כדי שיענו לי בתל השומר לא מגזימה, חצי שעה ישבתי וחיכיתי.

shirani88

New member
קודם כל-

קיבלת כבר מנילה? אם קיבלת, ולא רשום לך אשכול דוברות ומידע: תתקשרי ללשכ"ג (מדור קד"צ), או שתלכי לשם בעצמך (כי אני רואה שהם לא עונים בטלפון) או שתשלחי מכתב או פקס או יונה או לא יודעת מה, העיקר שידעו טוב טוב שאת רוצה מאוד להתמיין לאשכול הזה וזה חשוב לך. ותשבי להם על הראש. אם לא קיבלת עדיין מנילה, עדיין מומלץ להתקשר ולהודיע להם שאת מעוניינת להתמיין לזה, זה לא יזיק. חוץ מזה אין לך הרבה מה לעשות אלא לחכות למנילה ולראות אם קיבלת או לא. מה שקרה אצלי- לי יש קב"א 54, אבל סימול עברית 8 ולא 9 (שמעתי שירד לי כי נולדתי וגרתי בחו"ל, או איזו שטות דומה), ולכן לא קיבלתי את האשכול במנילה, אז התקשרתי אליהם והסברתי להם שוב ושוב שאני רוצה לקבל זימון לשם ושזה חשוב לי. ושוב ושוב, הסבירו לי שלא אקבל ואפילו אי אפשר להגיש אותי כחריגה כי אני "פשוט חריגה מדי". ולא עזר כלום והייתי בטוחה שזהו, אבוד. ומה? איזה חודש אחרי זה קיבלתי זימון בדואר!!! ואומנם עברתי את המיונים הכלליים של האשכול הזה אבל את הראיון אצל דו"צ לא עברתי, אבל זה לא משנה! מה שמשנה זה שכן קיבלתי את הזימון בסוף!! אז נסי, תנדנדי, תציקי, תבקשי לגשת כחריגה, וגם אם בסוף כל זה יגידו לך חד וחלק "לא", אל תתני לזה לדכא אותך, כי כמו במקרה שלי- תמיד יש הפתעות בחיים (ובמיוחד בצבא). וזה שאת לומדת במגמת תקשורת (גם אני, אגב) לא נראה לי קשור לקבלת זימון, ממה שאני יודעת. בהצלחה!!

TOT TIME

New member
תודה רבה על התשובה

אשמח כמובן לשמוע דעות נוספות. שירן- לא קיבלתי עדיין מנילה,בגלל זה אני לא יודעת אם כדאי לי לנדנד עכשיו או לחכות לקבל את המנילה ואם אין את האשכול אז להתחיל לנדנד.. בהמשך לתגובה שלך זה מוביל אותי לעוד שאלה: נראה לכם שחריגים (או כאלו כמוני שהקב"א שלהם יותר נמוכה מהדרוש), שכן מקבלים זימונים למיונים, יפלו אח"כ בהמשך המיונים בגלל סיבות אלו או שבתוך המיונים לא יעדיפו מישהו רק כי הוא עבר אותי בנקודת קב"א בצו ראשון?

shirani88

New member
אין בעד מה ../images/Emo13.gif

כמו שאמרתי קודם, אני ממליצה כבר להתקשר אליהם (נגיד פעמיים עד קבלת המנילה) ופשוט להודיע שאת מאוד מעוניינת לקבל את הזימון הזה. שיהיה רשום בפניהם. להזיק זה לא יכול. וברשותך אענה גם על השאלה השניה שלך: לדעתי, תנאי הקב"א וכל זה נועד רק לסינון הראשוני למי שולחים את הזימון ולמי לא. לאחר מכן זה רק תלוי ביכולות שלך בבחינות (לפחות ככה אני ראיתי שזה היה בדו"צ, לא יודעת לגבי במחנה וגל"צ). אני בזמנו נפלתי כי כשביקשו ממני למכור להם בנאום מכשיר פלאפון, די גמגמתי ולא עשיתי את זה כמו שצריך. גם בחלק של הידע הכללי נפלתי חזק. אני בטוחה שאין לזה כל קשר לעובדה שכביכול הייתי חריגה- הם לא יודעים מזה. אגב, אני אפילו קצת שמחה שלא עברתי את דו"צ כי אז זה לא מנע ממני להתמיין ליחידת ההסרטה של חיל האויר ולהתקבל, ולשם אני מתגייסת בעוד חודש
.

shirani88

New member
איך הגעתי לשם?

הווו, זה כבר סיפור ארוך... אקצר ואומר- דרך האינטרנט בררתי את מס' הטלפון והפקס שלהם, שלחתי קורות חיים והמלצות, זימנו לראיון, הודיעו שהתקבלתי, שינו לי תאריך גיוס, והופ! כעקרון המטרה הייתה להיות ביחידת הסרטה של דו"צ אבל עד שהגיעו המיונים שלהם כבר התקבלתי לח"א...וזה בתמצות מה שקרה.
ותודה לך

למעלה