הצילו, קישואים!!!!

טללבן

New member
הצילו, קישואים!!!!

יש לי המון קישואים במקרר ואני לא יודעת מה לעשות איתם!!! אז אם יש למישהו רעיונות לתבשילים, סלטים, פשטידות וכד`... בבקשה הצילוני מהערמה שממתינה במקרר. (מתכונים כשרים לפסח יתקבלו בברכה) חג שמח!!! טל

איריס ס

New member
קישואים

קישואים ברוטב עגבניות מטגנים בצל עד שיצהיב בשמן, ניתן להוסיף גם שן או שתיים של שום מוסיפים קישואים קלופים וחתוכים לקוביות ומאדים כ- 10 דקות בקערה נפרדת מערבבים קופסא של רסק עגניות, כוס מים רותחים, תבלינים עפ``י הטעם: מלח, פלפל, פפריקה מוסיפים את התערובת לסיר ומבשלים עוד כ- 20 דקות עד שהקישואים רכים. ניתן לגוון על פי הטעם ולהוסיף גם עגבניות מקולפות חתוכות ועוד. בהצלחה ובתאבון. איריס ס

מתכון לקישואים-כשר!!!!

לקצוץ 2 בצלים ולטגן עד השחמה במעט שמן קנולה. מוסיפים קילו קישואים (מקולפים ומגורדים בצד הגס של המגרדת) למחבט עם הבצל ומבשלים עד שכמעט ואין נוזלים. מטבלים במלח, פלפל שחור, שום ושמיר (ממליצה על קובית קנור של שום ושמיר שמשרתים את המטרה) ומבשלים עוד דקה. מקררים ואוכלים על מצה... ב-ת-י-א-ב-ו-ן !!!

Dr panda

New member
תוספת קטנה...

סבתי הפולניה מוסיפה בסוף עם התבלינים ביצה או שתיים (תלוי בכמות הקישואים). מערבבים טוב על מנת שלא תתקרש בנפרד... בתיאבון וחג שמח תמר

קישואים הכי קל -

לגרד קישואים לשטוף היטב ולחתוך לקוביות, לחמם בסיר חמאה ולהוסיף פרוסות שיני שום, לערבב קלות ומיד להוסיף את הקישוא ואפונה ירוקה מהקפאה. להוסיף מלח ופלפל. לבשל עד שהקישוא רך אך לא יותר מידי. קל, טעים והריח מטרף! בתאבון

פשטידות

במקום קמח רגיל, אני ממליצה על קמח תפוח אדמה או קורן פלור (קמח תירס) אבל אל תשתמשי בקמח מצה לדעתי זה יקבצ`ץ` את כל העסק.... בהצלחה ובתאבון :cool:

טללבן

New member
המון תודה לכוווולם!!!

הכל נשמע טעים והאמת שאני הולכת לנסות את כל ההצעות! רק לא הבנתי את עניין הביצים, לאיזה מתכון זה שייך? תודה טל

למעלה