הצילו-קוטג......

ניר.ר

New member
הצילו-קוטג......

אני מעוניין לקבל את מתכון ההכנה של גבינת קוטג. בתודה .. ביי.
 

Luzifer

New member
ניר, תהנה מן הקנייה של הקוטג` המוכן,

2 אפשרויות לענות לך, נלך על הגסה, אתה כנראה חלמוני או ילד? תעשיית הכנת הקוטג` צריך מיכשורת דיוקת נאמנות ובטח נסיון, בקיצור לא להכנת ביתית. יש גבינות לבנות ודומיהן, שניתן להכין, אבל קוטג` לצרכים אישיים??? האמנם???
 

Dr panda

New member
ניסוי וטעיה

להכין קוטג` בבית זה קל מאד! מצרכים: חלב 3% לפחות טרי (לא עמיד) מיץ לימון בד גזה לסינון מחממים את החלב בסיר. כשמתחיל להתחמם מוסיפים כף לימון (פחות או יותר צריך לנסות כמה פעמים עד שמוצאים את הכמות הנכונה) מתחילים לצוף גושי קוטג`. יש לשים לב שהחלב לא!!! ירתח אחרת כל הגושים נמסים ואפשר לשכוח מהקוטג`... גם כאן יש צורך בכמה נסיונות לגבי הטמפרטורה ומתי בדיוק מורידים מהאש... כשמוכן שמים במסננת כשבתחתית בד (גזה או דומה) דק מאד (גם חיתול זה טוב) ומשאירים אפילו לכל הלילה. במקרר או לא אם לא חם מדי. ביום למחרת אפשר לתבל וכדומה. בכל מקרה מליטר חלב מקבלים פחות או יותר 150גר` גבינה בהצלחה... תמר
 
למעלה