הצילו פטריה!

loola29

New member
הצילו פטריה!

שלום! אני אמא חדשה לתינוקת מדהימה בת שבועיים ויומיים. לאחר כאבים בהנקה - למרות שהילדה רגועה, ישנה טוב ומעלה יפה מאוד במשקל, פניתי ליועצת הנקה שאמרה שהפטמות שלי גדולות והפה שלה קטן... התחלתי לפי עצתה להשתמש לסירוגין גם בפטמת סיליקון, מה שהקל קצת, אבל הכאבים נמשכו. היועצת דיברה גם על אפשרות שזאת פטריה, אבל שללה בגלל שהתסמינים לא היו מובהקים עדיין. בינתיים הכאב נמשך ואף גבר. הפטמות אדומות בקצה, לעיתים משנות צבען לצהבהב בהיר ורגישות לכל מגע, לחולמה למקלחת כואבות צורבות. אני יושבת מניקה ובוכה אבל בשום אופן לא מוכנה לוותר על ההנקה, בעיקר שהקטנה יונקת כל כך יפה. המיילדת שלי העלתה השערה שזאת אכן פטריה ופניתי לרופא ילדים שאישר את זה. הוא נתן לה תרחיף NYSTATIN ורופאת המשפחה שלי אמרה לשים את אותו הדבר גם על הפטמות הדואבות שלי. אבל... חוששת מאוד שזה לא יעזור. יש לי תחושה ששני הרופאים לא ממש התעמקו בבעיה ולא בדקו כמו שצריך וגם נתנו משהו שהוא לא מספיק חזק. (נאמר לי שאורל ג'ל דקטרין הוא טיפול יעיל לבעיה). יועצת ההנקה יצאה כנראה לחופשה אז אני לא יכולה להשיגה ואני עומדת בפני סופשבוע של כאב ובלי הרבה תקוה. אני אובדת עצות. כמובן שהתחלתי בטיפול שניתן אבל אני ממש לא רוצה לחכות כמה ימים ולגלות שזה אכן לא מספיק יעיל ולהתחיל משהו אחר. מה לעשות? המון תודה מראש וסליחה על האורך...

michalattia

New member
הייתה לי תופעה דומה

וזו לא היתה פטריה. הסתבר שזה היה בגלל שהתינוקת מצצה את הפטמה כמו מוצץ בסוף ההנקות, וזה גרם לפטמה כאבים ורגישות. האם בסוף ההנקה הפטמה קצת שטוחה? ובהירה?

למעלה