הצילו....פורמייקה !

Dababy

New member
הצילו....פורמייקה !

עד היום עשיתי כמה פרוייקטים מעץ מלא\ פלטת סנדוויץ לא מצופה בפורמייקה. הפרוייקטים היו די בסיסיים וכללו הזמנת לוחות מנוסרים ממחסן עצים, ואני רק ניסרתי פה ושם, חיברתי בעזרת ברגים,הוספתי צירים פשוטים ובניתי את הרהיט.

אני רוצה לעבור לשלב הבא ולבנות ארונית מצופה פורמייקה . זה מציב בפניי שני אתגרים: עבודה עם פורמייקה וצירי מטבח.

וכאן יש לי כמה שאלות :
1. אני מבינה שאני אמורה להזמין את הלוח מצופה הפורמייקה כבר מהמחסן ולבקש שינסרו לי אותו לפי המידות- מה עושים עם השוליים (מקום הניסור של הלוח ) ? אני אמורה איכשהוא להדביק על זה גם פורמייקה, או לפחות לצבוע את זה באיזשהוא חומר חלק - מה עדיף? איך חותכים את הפורמייקה ואיך מדביקים אותה או לחילופין באיזה חומר להשתמש?
2. אם ברצוני להשתמש בפורמייקה שונה לבפנים ולבחוץ- אני אהיה חייבת 2 לוחות שונים ?
2. החורים בעץ- בדרך כלל אני מחוררת את העץ לפני החיבורים\ חיבור הידיות - האם אפשרי לקדוח על הפורמייקה ? זה לא יוצר בה 'פיצוצים' ? האם משתמשים במקדח רגיל לשם כך ?
3. צירי מטבח- הבנתי שאני אמורה לבקש מהנגר שיכין לי בדלתות את השקע לצירים - אבל חוצמזה גם אין לי מושג איך מחברים אותם ... אשמח למאמר\ סרטון בנושא.

כל מידע נוסף\מאמר\טיפ\ עצה על בניית רהיטים עם פורמייקה יתקבלו בשמחה . תודה ולילה טוב.

bpnini

New member
הרבה שאלות הא...

1. גם על השוליים, מי שתזמיני ממנו (אם תזמיני כבר חתוך למידות ומצופה פורמייקה) ידביק על הקנטים שיווצרו פורמייקה, או שאיך שקוראים לחומר הזה... אם תחתכי בעצמך אחרי זה, תצטרכי לעשות את זה בעצמך, יש סרט כזה שקונים ובאמצעות חום (מגהץ) מדביקים על הקנט.
2. את צריכה לבקש מראש ממי שתקני ממנו את הלוחות, שידביק צבע אחד בצד אחד וצבע אחר בצד השני- לא יודע איך זה מתקבל- לא ניסיתי...
3. בקידוח לצירים מאוד מאוד מאוד חשוב הדיוק, וזה נעשה באמצעות מקדחת עמוד עם גובל. מעבר לזה חפשי בכלים ומידע, יש מאמר קצר לגבי כיוון צירים כאלו...
בהצלחה

אין מה להציל, בכלל לא נורא

לוח פורמייקה מגיע במידות 1.22/2.44. לאחר חיתוך ופחת מקבלים בערך 1.20/2.40.
קחי דף נייר, סמני עליו מידות וראי בכמה לוחות זה נכנס.
חלק מהקנטים (מה שקראת "מקום הניסור של הלוח") יהיו נסתרים לאחר ההרכבה ולכן לא צריך לעשות כלום.
את הקנטים הגלויים הזמיני מהנגר עם קנט PVC מודבק על ידיו מראש. שימי לב שמגוון הצבעים של הקנטים קטן מאשר בלוחות פורמייקה. שימי לב שלקנטים יש עובי מסוים וצריך לקחת זאת בחשבון בקביעת המידות לחיתוך.
אין בעיה להדביק על אותו לוח, פורמייקה יפה, איכותית ויקרה בחוץ, ו"פורמייקה פנימית" לבנה וזולה בפנים.
קידוח בדלתות לצירי מטבח אין לך כלים לעשות לבד בבית, הקפידי להזמין את הלוחות עם קדחים אלה מוכנים ע"י הנגר. קני אצל אותו אדם את הצירים כדי לוודא שיתאימו.
היה פה לפני כמה חודשים פוסט מצוין על איזון צירי מטבח, זה מאוד קל אם מבינים מה לעשות - חיבור הציר לדלת, קביעת מיקום אביזר "צלב" על דופן הארון, חיבור הציר לארון ופילוס ב- 3 צירים בעזרת מברג פיליפס פשוט. ראי האם פוסט זה נמצא במאגר המידע של הפורום או השתמשי במנוע החיפוש.
מציע שתמתיני למומחים גדולים ממני לגבי קידוח בפורמייקה מבלי לפוצץ אותה. בהערכה, הדבקת מסקינג טייפ על הצד ה"יפה" (החיצוני), סימון מדויק, קידוח איטי וזהיר עם מקדח עץ רגיל, וקבלי בהבנה נזק מסוים לצד הפנימי.
מה אופן החיבור שאת מתכננת בין הלוחות?
בהצלחה

Dababy

New member
ולגבי אופן החיבור

- עד היום חיברתי כרגיל עם ברגים... יש אופן חיבור אחר שלא שמעתי עליו לארונות ?
מה עושים עם ה שקעים של הברגים ? עד היום השמתשמתי במרק עץ, אבל לפורמייקה זה לא מתאים...

תודה על התשובות, עזרתם לי מאוד !

חורי ברגים

לגבי חורי הברגים, מציע לתכנן כל מה שאפשר במקומות נסתרים שלא ייראו לאחר ההרכבה.
בורג גלוי, מציע לקדוח קדח מוביל של נניח 3 מ"מ לכל העומק, אחר כך קדח רדוד בקוטר נניח 8 מ"מ ולהבריג נניח בורג 4 באורך המתאים.
יתקבל בורג שראשו שקוע מעט. חפשי מראש פקקי עץ או פלסטיק במידה המתאימה, ויש לך הסתרה סבירה של ראש הבורג.

VitaminE

New member
חפשי "שקען" מתאים לראש הבורג שלך.

ייתכן ואחד פשוט בזווית 45 מעלות בעלות 7 ש"ח יעשה עבודה מעולה.

למעלה