הצילו.....נשברנו

keren1

New member
הצילו.....נשברנו

שלום. יש לנו ילדה בת שלוש וארבע חודשים ותאומים (בת ובן) בני שנה וארבע חודשים. הבעיה שלנו היא בהרדמת התאומים. המצב כיום הינו שדניאל הגדולה נרדמת לבד ואין בעיה איתה. הקטנים יכולים לחזור הביתה אחרי יום במשפחתון גמורים (מפהקים, שמים ראש על השמיכה וכו´). לקראת השעה 18:00 אנחנו עושים להם אמבטיה והם מתעוררים לחיים. כשאנחנו מנסים להשכיבם רק צרחות!! הבן יכול להקיא ולהמשיך לצרוח. ניסינו הכול!! אני בשום אופן לא חושבת שילד צריך להירדם על הידיים של ההורה. מה עושים?

להעביר את האמבטיה לבוקר לפני הגן ?

לא נורא אם ילכו לישון כשאינם מבריקים, עדיף אולי למען בריאות המשפחה לנגב את הלכלוך על מגבון לח ולהשכיב אותם לישון

keren1

New member
אמבטיה בבוקר

נראה לי שאמבטיה בחורף היא מתכון בטוח לא לשפעת. לא?

מירי,

New member
מיקלחת מיד שמגיעים...

לשנות קצת את סדר היום , לעשות מקלחת מיד כשמגיעים מהגן , ואז לפעילות בבית אני מניחה שהם מגיעים הביתה סביב השעה 1600 , ואח"כ פעילות של כמה שעות עד להירדמות... ייתכן שהמיקלחת היא זו שמעוררת אותם...

אין קשר בין מקלחת לשפעת

אלא אם כן את מוציאה מהבית ילד רטוב, יחף וערום מה שעלול לפגוע במערכת החיסונית שלו לא ישירות אלא כתגובת שרשרת. ואני חשבתי שאני פולניה...

יש לי מס´ שאלות

האם במשפחתון הם ישנים צהריים או שנת בוקר?או לחלופין את שתיהן? בשנה השניה לחייהם תינוקות מתחילים לוותר על שנת הבוקר שלהם אך עדיין קשה להם פיזית להתמודד עם זה.כדי לעזור להם לסדר את יומם כך שיהיה נוח לכם ולהם.אט אט לגרום לכך שישנו צהריים כשעתיים שעתיים וחצי משעה 1300 עד 1500 +- ואז אחרי הצהריים הם יהיו רגועים ויוכלו "למשוך" יפה בלי לרדת מהפסים בגלל עייפות. ואז באמת בשעה 1800 תוכלו לערוך להם אמבטיה עם קצת שמן לבנדר שהוא בעל גורם הרגעה.ארוחת ערב ואח"כ לישון שנת לילה.

keren1

New member
הילדים באמת כבר

לא ישנים שנת בוקר. הם ישנם שנת צהריים מ 12:00 ועד בערך 14:00. ככה שהם לא עייפים מדי ולא סופר ערנים. הנקודה היא שהם מושכים ומושכים ומושכים ומתישים אותנו (להזכירך תאומים). הם יכולים להשאר ערים עד 21:30!! אני באמת עושה להם אמבטיה עם שמן (לא בטוחה אם לבנדר).

keren1

New member
נדמה לי שהם מתעוררים לבד

בכל אופן היום אני אתפוס שיחה עם המטפלת שלהם במשפחתון ונראה אם היא יכולה לשפוך קצת אור

zimes

New member
רגע, לא הבנתי -

מה הבעיה? שהם הולכים לישון רק ב 9-10 בלילה? גם הילדים שלי ככה. בני 11 חודש (כמעט), ויש די הרבה ימים שלפני 9 בערב אין מה לחשוב על שינה. אנחנו לא מנסים להרדים אותם לפני כן, אלא אם הם ממש נראים עייפים, (וגם אז - בהנקה/על הידיים, אבל צורת ההרדמה היא סוגיה נפרדת). אולי יש לכם ילדים שזקוקים לפחות שינה ממה שכתוב בספרים? או - כשהילדים שלנו נראים מחוקים ב 4-5, הם בד"כ ישנים אז, ומושכים עד הלילה במצברוח טוב.

anat30g

New member
להכניס לשיגרה

כל אדם צריך לישון, שעות השינה שלנו מושפעות על ידי השמש - אור וחושך - זה אבולוציוני. אבל זה גם תלוי בנו - כי יש לנו חשמל ואפשרות להאריך את האור באופן בילתי מוגבל. ילד - שלא כמו מבוגר - אינו אחראי לשעות השינה שלו - הוריו צריכים לדאוג שהוא ישן מספיק. בגיל צעיר יש לנו ההורים שליטה על שעות השינה של ילדינו ואנחנו צריכים לדאוג לכך שישנו בשעות השינה המקובלות (דהיינו לילה ויתפקדו ביום). בטח שילד לא רוצה לישון - הרי הוריו ממשיכים להיות ערים ולחיות ורק הוא צריך לעשות פסק זמן ולפרוש באמצע ההתרחשות. לא פעם הוא יאבק בעצמו ולא ירדם. יש לי 4 ילדים - השנים הגדולים שלי חיו (ישנו והיו ערים) לפי סדר היום שלי - הלכו לישון מאוחר - קמו מאוחר לגן, ישנו בצהרים כשאמא שלהם (אני) בא לישון, היו ערים כשאמא שלהם החליטה... בקיצור ללא שיגרה של שינה ועירות נורמלית... בסופו של דבר זה התנקם בנו המבוגרים - כי גילינו שאין לנו זמן לעצמינו - לזוגיות שלנו. הגדול היה בן 4 הקטנה בת שנתיים כשנחלטנו להכניס אותם לשיגרה. היה קשה - אפילו מאוד קשה להרגיל אותם לישון בשעה שמונה בערב, מאבקים, בכי וצרחות... בסופו של דבר זה קרה - ערב אחר בשעה שמונה בערב היה בבית שלנו שקט ויכולנו לשבת לשתות קפה מבלי שמישהו ימשוך וירצה ויגיד... שלווה. כשבאו התאומים שלי - היום בני שנתיים וחודשים - כבר לא היה דיון - הולכים לישון בזמן וזהו - לא משנה שסבא וסבתא באו לביקור בדיוק בזמן ההשכבה - זבש"ם - אם הם רוצים לראות את הנכדים שיבואו בחמש אחר הצהרים. לחתונה של הבת של הבת דודה הם לא הולכים - כי הם צריכים להיות במיטה ואין סיבה לטרטר אותם - משיגים ביביסיטר... בקיצור - ילדים במיטה בשעה שמונה זה איכות חיים... איכות חיים שבאה בדם יזע ודמעות... ובעיקר הרבה טעויות של הורים לילד ראשון שחושבים שהם יודעים הכל ולא מקשיבים לבעלי ניסיון שהזהירו אותנו שככה אי אפשר לחיות. ענת

keren1

New member
מסכימה איתך 100%

אני בפרוש חושבת שגם אנו ההורים זקוקים לזמן שלנו. והערב זה בשבילנו. אני מאד בעד סדר יום. יום זה לפעילות ולילה זה לישון. עם הגדולה הבעיה לא רצינית. ועד לפני שבועיים גם הבעיה עם התאומים לא היתה נוראית. היו נכנסים למיטה ב 19:30 מתבכיינים עד 20:00 ואז נרדמים. (גם מה שמרגיז אותי שהבית צריך להיות בשקט וחושך בלי טלויזיה. ריבונו של עולם!!!) מתחילת השבוע מהפך!!! אין שינה. אתמול ניסינו אסטרטגיה קצת שונה. לא קילחנו אותם (מגיע לי מדליה - המצפון שלי עדין קרוע). אני אודה שהם היו יותר עייפים יותר מהר. אבל הם לא נכנעו. ב-21:00 הם התחילו לנקר ואז שמנו אותם במיטה ובלי בכי הם נרדמו (גם זה איכות חיים). דיברתי עם המטפלת במשפחתון והיא אמרה שהיום היא תנסה לתת להם לישון רק שעה ואז תעיר אותם. נראה. בכל אופן תודה ואני גם אבדוק את הפורום לתאומים.

anat30g

New member
לסגור את הדלת

אני סוגרת את הדלת בחדר של התאומים שלי שהם הולכים לישון (צהרים ובערב), אני לא סוגרת לגמרי - משאירה פתח שאוכל להציץ ואחרי ההם נרדמים אני פותחת. אמא שלי היתה מזועזעת שראתה אותי סוגרת את הדלת בפעם הראשונה - אבל אין ברירה - החיים בבית ממשיכים ואם הדלת פתוחה הקטנים רוצים להשצטרף לחגיגה, כשהדלת סגורה יש להם גם יותר שקט והם גם לא רואים מי עובר במסדרון...

נעה גל

New member
ואני ממש לא מסכימה ../images/Emo10.gif

דווקא ילדים יודעים היטב מתי הגוף שלהם זקוק לשינה ומתי לא, והם גם מקשיבים לו. זה שאנחנו כהורים צריכים שקט וזמן לעצמנו, זה משהו אחר (ולא פחות חשוב) - זה עדין לא קשור לכמות לשעות שינה, ולכך, שההורה אחראי שהילד ישן כמה שהוא צריך. הילד ישן כמה שהוא צריך ללא קשר אם ההורים ידאגו לזה או לא. הדבר יחידי הוא... שהוא עלול לישון בשעות שלא נוחות להורה/לגן. זה הכל. ולא לכל האנשים/ילדים אותו שעון ביולוגי, יש כאלה המתעייפים כבר ב-7:00 בערב, ומתעוררים ב-6:00 בבוקר, ויש אחרים שמתעייפים רק ב- 10:00 ומתעוררים גם כן ב- 6:00
. ואני להתפתעתי גיליתי, שאם אני מאפשרת לילדים שלי ללכת לישון מתי שהם רוצים, אחרי תקופת הסתגלות קצרה, הם גם התחילו ללכת לישון הרבה יותר מוקדם ממה שאני הייתי משכיבה אותם (איתמר הולך לישון ב- 18:30 כל ערב, ואורן בסביבות 20:00 ולפעמים אפילו יותר מוקדם), אין לי בעיות השכבה, הם מניחים את הראש ונרדמים, אין כעסים, ואני לא עצבנית. נכון, יש לפעמים ימים שאורן נשארת ערה עד 22:00, אבל אני יודעת שזה יתאזן עם היום למחרת (שבו היא תלך לישון מוקדם יותר). כשאני אומרת לאורן ללכת לישון (בימים שאני עומדת להתפוצץ וכל מה שאני צריכה זה קצת שקט, ואני מתה שהם ירדמו כבר), היא אומרת לי "את לא מחליטה על הגוף שלי" - והיא כל כך צודקת!

מירי,

New member
שלא יישנו...

לי אישית אין בעיה עם זה , היגענו גם לאיזון בבית שבערב כשאבא ואמא רוצים קצת זמן בלי ילדים (לקרוא לאינטרנט להיות ביחד שקט.....) הם ניכנסים לחדר , מותר לעשות הכל בלי להפריע לח השני (הם ישנים באותו חדר) הכל בתוך החדר שלהם.... אבל עם דודו זה עניין קצת שונה כי הוא כבר יודע שאם הוא לא הולך לישון בסביבות 2000 למחרת הוא לא מצליח לקום בבוקר ואז לאבא יש בעיה מאוד רצינית בנושא (איזה כייף שהבוקר לא אחריות שלי...), אני בהחלט לא מחליטה על הגוף שלהם , ואני לא חושבת שאפשר להכריח לישון , אפשר להכריח להיות במיטה וזה נראה לי מיותר...

keren1

New member
זה לא כל כך אפשרי

שהם ילכו לחדר השני כי הם קטנים(מעט מעל גיל שנה). ומתן רק מכסח את שני. העניין הוא שעד לפני שבוע הם כן הלכו לישון מוקדם. אתמול אנחנו זרמנו איתם. הם היו שפוכים והתנדנדו כמו שיכורים אבל לא רצו לישון. בסדר אז הם לא הלכו למיטה. בסוף ב- 21:00 שמנו אותם במיטה והם נרדמו תוך שניה ובלי בכי. קשה לי עם זה שהם הולכים לישון ב- 21:00 אבל מצד שני אולי אני צריכה להתרגל לכך. כי ככה לפחות אין בכי. (המחשבה על שעון קיץ עושה לי רע) אז בינתיים אנחנו ננסה לזרום ולא להכריח אולי זה גם ישפר את השינה שלהם במשך הלילה (הם עדיין מתעוררים כל אחד לפחות פעמים).

noa_f

New member
נעה, לא לגמרי מסכימה...

במיוחד בגיל בית ספר, יש ילדים ובמיוחד מכורים לטלויזיה או מחשב, שנשארים ערים עד שעות מאוחרות, למרות שהגוף שלהם זועק לשינה (גם לנו כמבוגרים זה ודאי קורה בכל מיני נסיבות). הפיתויים לפעמים מכריעים אותם. בד"כ הם משלימים בסופי שבוע - אבל זה לא מספיק. דיברתי פעם עם רופא טבעוני, שאמר שחסך בשעות שינה הולך להיות ה-"issue" הבריאותי של שנות האלפיים. כולנו כבר לא חיים לפי שעות עירות ושינה של הטבע. נכון עקרונית, שיש לאפשר לילד עד כמה שניתן חופש "על גופו", אבל כשאנחנו, כהורים, רואים פגיעה בגוף שלו, אין מה לשבת מהצד ולומר: "הוא אחראי על גופו". וחוסר שינה גורם לבעיות ריכוז וקשב, שלא לדבר על גדילה. ילד שאינו מסוגל לקום בבוקר ונרדם כבר בדרך לבית הספר - אינו ישן מספיק וזו סיבה טובה מספיק בעיניי "להתערב בהחלטותיו". כמובן שההתערבות יכולה לבוא בדרך של הסכם בין הילד להורה על שעות שינה מוגדרות, והגבלות שמוסכמות על שני הצדדים. מה שכן, עצה קטנה: להשאיר תריס פתוח, כך שקרני השמש "נופלות" על המיטה של הילדים כבר משעות הזריחה (כמובן תלוי בכיוון החלון). אנחנו מתעוררים יותר טוב לאט לאט עם עליית השמש. כך הילד מתאים את "השעון הביולוגי" שלו לשעון השמש. גם בחורף.

נעה גל

New member
אח! אם את היית צודקת, חיי היו כל כך

קלים. אני הייתי מהילדים הכי ממושמעים שיש. כל יום (ואני מתבישת לספר לכם עד איזה גיל) הלכתי לישון בשעה 20:00(וגם ישנתי צהרים). בשלב מסוים קיבלתי הנחה ונתנו לי ללכת לישון בשעה 21:00 (הייתי מאלה שלא הרשו להם לראות "דאלאס"). ובכל זאת, כל יום בבוקר התקשתי להתעורר. בתיכון, כשההגעה שלי לבית הספר היתה תלויה בי, ויתרתי לחלוטין על שעות ראשונות כי פשוט לא עמדתי בזה. לא משנה באיזה שעה של הערב אני הולכת לישון (וזה עד היום כך), 7:00 בבוקר זו שעת לילה לגוף שלי. הגוף שלי מתחיל להתעורר רק בסביבות 9:00. אם הטענה שלך היתה נכונה (על הסתגלות הגוף), סביר להניח שאחרי 15 שנים בהם הלכתי לישון בשעה מסוימת והעירו אותי בשעה מסוימת, הייתי מתרגלת. אבל האמת היא, שמעולם לא התרגלתי. היו מורים שלימדו רק בשעות הראשונות, וגם אם הייתי נוכחת בשיעור, בסוף השנה לא הייתי מסוגלת להגיד מי לימד אותי את המקצוע הזה. ובאופן אישי, זה נראה לי מיותר להרגיל את הגוף לשעות שינה שהם לא שלו. ושני דברים אחרונים: אם הילד מכור לטלוויזיה או מחשב - הבעיה שלנו כהורים היא הרבה יותר גדולה וחמורה מאשר שעות השינה שלו... ולגבי תריסים פתוחים... לנו בבית בחדרי השינה - אין תריסים. חוץ מאיתמר, אין אף אחד שזה מפריע לו. שלושתנו (דני, אורן ואני) ישנים נפלא עם אור שמש בחדר... לכן, ההמלצה שלי - מי שקשה לו לקום בבוקר, במקום תריסים - קחו את איתמר הוא כבר יפתור לכם את הבעיות
.

לאה_מ

New member
מסכימה מאד עם נעה,

ואני אומרת זאת כאמא שהילדים שלה לא הולכים לישון בשעה 18:30 ואפילו לא בשעה 20:00. אצלנו השעה המומלצת היא 21:30. שירה בדרך כלל נרדמת קודם, אורי פחות או יותר בשעה הזו, ועומר בדרך כלל קורא לפחות עוד שעה - שעה וחצי. כולם קמים היטב בבוקר. עומר הוא פשוט הבן שלי. לא זקוק להרבה שעות שינה. גם אני הולכת לישון בשעה 1 וקמה ב-6:30 בלי בעיות.

למעלה