הצילו נמלים

הצילו נמלים

בשעה טובה עברנו דירה בית קרקע אז...בכל פעם שאני בטוחה שכבר ניפתרתי מהן שוב הן מופיעות מה עושים ??? אני מיואשת לחלוטין וזאתרק ההתחלה שלנו שם הודעתי כבר לחצי שפעם הבאה כמה שיותר גבוהה!!!

../images/Emo140.gif קודם כל -בשעה טובה .

ולגבי הנמלים מצטערת לאכזב אותך ,אבל אני בקומה שלישית והבית מוצף נמלים ,מלחמה חסרת טעם .מפחדת להזמין ריסוס בגלל החתולה . עד כמה שידוע לי ,בבית פרטי עושים הגברה גם לבית וגם בחצר .

../images/Emo9.gifאני אי שם בין המריבות של הילדודס../images/Emo178.gif,

הארוחות
, ההנקות, הררי הכביסה, ערימות הכלים, הכנת הגינה לשנת השמיטה הבאה עלינו לטובה
, והבלאגן הכללי
................

maybesure

New member
תלוי

בהקף הבעיה, תלוי מאיפה הן מופיעות. אם הן רק בחצר - יש גרגרים שמפזרים על הדשא, על ריצוף ושבילים ובקיני הנמלים. קונים במשתלות. אם הן בתוך הבית לא ממולץ להשתמש בחומר הנ"ל הרעיל. אם הן רק התחילו להגיע הכי פשוט וירוק זה לצייר קו בגיר לוח לבן בתוואי שלהן, הגיר מבריח אותן. אם הן מטיילות בכל השיש או בארונות - אבקת סודה לשתיה או כמה עלי דפנה אמורים להרחיק אותן. אם הן מטיילות במפוזר על הרצפה - שטיפת הרצפה במים עם מעט מאוד נפט תועיל להרחיק את הנמלים וגם להבריק את הרצפה. אנחנו גרים בבית קרקע מאז ומתמיד, ובבית הנוכחי כבר 10 שנים והיו פה אולי פעם או פעמיים נמלים, כשמטפלים מייד אפשר להפטר מהן בקלות.

maybesure

New member
טיפ

כדי למנע התנפלות של נמלים על כלי סוכר או דבש או ריבה או כל מוצר שמאוכסן במיכל כלשהו - מניחים את המיכל בתוך צלוחית עם מים. הנמלים לא מסוגלות לעבור את המים בלי לטבוע. אחרי שמדבירים או מרחיקים אותן - ניתן לחזור לאכסן הכל כרגיל. סוכר אפשר גם לאכסן קבוע בפריזר.

goanin

New member
העניין הוא מאיפה הם נכנסים

תחסמי להם. נקיון של הבית ימנע את הופעתם (כלים, שיש נקי..) אל תדבירי. זה רעיל. שימי גם מחסום בכניסה. כמו מדרגה או משהו. אפשר לשים שטיחון מודבר שיעיף אותם ברגע שהם דורכים עליו...

r i n i

New member
בית קרקע מזמין רמשים למיניהם

אין ברירה אלא לרסס. היום יש הדברה ביולוגית שהיא פחות מסוכנת (רעילה לבני אדם) ולדעתי יותר ידידותית לסביבה. בררי אצל מדבירים שונים. כמו שאמא של דוכסית כתבה גם לקומה השלישית הם מגיעים בהמוניהם (כן, הבית עבר ריסוס בשבוע שעבר).

shelico

New member
יש ברירה - ולא חייבים רעל

בבקבוק עם שפריצר( כמו של מנקה חלונות ) שמים מים וכפית סבון כלים ופשוט משפריצים עליהם כל פעם שרואים ולו אחת מהן . לא רעיל ופועל ביעילות . זו מלחמה וחשוב להיות עיקביים...

מגיבה לכל התשובות שלכם יחד

ראשית תודה על ההתייחסות הנמלים מופיעות בעיקר במטבח למרות שאנחנו שומרים על ניקיון מופתי כן זה מהשו שלמדנו מאז שהכרנו את הנמלים כאן אבל מידי מספר ימים פיתאום אני נתקלת בהם שוב במטבח על השיש בתוך ארגז הלחם שמכיל לחם עטוף לגמרי ובכ"ז ואפילו על אחד הפאנלים בבית נתקלתי בהם גם בגינה יש בכמות אדירה טוב....הזמנתי מרסס למחוץ לבית אין לי מושג מה אני עושה בפנים ...

lee E

New member
לא מניסיון..

שמעתי שאם מפזרים גרעיני ציפורן שלמים או עלה דפנה, הם נמוגות. אני באופן אישי, מרססת בלי בושה. מקפידה במקומות גבוהים אבל מרססת. לא מסוגלת לראות שום חרק באיזור שלי, גם אם זה אומר ריסוס כימי.

זרעי ציפורן יעיל מאוד סביב הכיור

מנסיון של שנים בבית קרקע בכל אביב כדאי לרסס מחוץ לבית ובפנים במטבח יש ריסוס לא כימי ולא רעיל וכן אין צורך לפנות או להתפנות יש לקחת בחשבון שיעיל רק לחצי שנה.זרעי ציפורן כמו שכבר נאמר יעילות מאוד אני מניחה ליד הכיור אחד ואחד קצת יותר רחוק ובארון ליד הסוכר והן הולכות למקום אחר זו אינה הדברה רק "גירוש" בהצלחה ואם תמתיני עוד חודש הן יעלמו לא מופיעות כשקר בחוץ.

למעלה