הצילו מקרה חירום!!!

עגלה

New member
הצילו מקרה חירום!!!

הי חברים אני חדשה, לא הכרתי את הפורום בעבר ועכשיו חיפשתי בגוגל כי אני זקוקה לייעוץ דחוף: ביתי בת השבע לומדת בכיתה ב בבי"ס דתי שבו בנים ובנות לחוד [אנחנו לא דתיים,פשוט זה היה ביה"ס עם הרמה הכי גבוהה באזור.] בכל אופן. היה לה בגן החובה חבר מאוד טוב שמו לידור, היא אוהבת אותו ואהבה גם אז. הערב כשנכנסה לישון בדקתי לה בילקוט אם הכל מאורגן למחר וראיתי מחברת מקושטת יפה היה כתוב "יומן אישי" פתחתי וחשכו עיניי. בדף הראשון היה כתוב "אני אוהבת את לידור _-__, אני ולידור מתחתנים" מתחת מצוייר ילד וילדה [ושמותיהם] . בדף הבא "החתונה שלי ושל לידור" וציור של חופה וחתן כלה ורב שאומר "אני מכריז עליכם.." נורא הופתעתי מהיצירתיות והדימיון של הילדה, לצייר חופה, לקשט, וכו'.. נמשיך: דף הבא- "אני מאוהבת בלידור, חבל שאנחנו לא פוגשים אותו כל הזמן.." "לידור אני חולה עליך אוהבת אותך ובא לי לנשק אותו איפה שהוא רוצה אפילו בבולבול [!?
] ואפילו בתחת ובכל הגוף, אני גם רוצה לישון איתו וגם לנשק אותו מתי שהוא נרדם" [ככה במילים האלה אני נשבעת!!] דף הבא ציור.."אני ולידור ישנים ומתנשקים מתוך שינה" "אני ולידור בקולנוע" ליד הציור של לידור בועה שאומרת "אני אוהב אותך __," והיא עונה "גם אני אותך" בקיצור המחברת מלאה בעוד ועוד ציורים יפיפיים אבל נבהלתי מאוד מהתוכן, ציור נוסף של תינוק שנולד להם "אני התינוק של __ ולידור" אני מזועזעת!!! לא יודעת כיצד להגיב הילדה סה"כ בת שבע היא אמנם נורא פיקחית אבל בבית לא מעבירים מסרים מיניים וכשזה בטלויזיה אז אני מעבירה תחנה תמיד. אני גם חוששת לגשת ולדבר איתה על זה כי איני יודעת מה לומר וגם חוששת שהיא תיפגע שחיטטתי לה ביומנה האישי. אנא עיזרו לי בדחיפות!!! תודה

אני לא חושבת שיש מקום לפאניקה

ילדות בגיל הזה מפנטזות הרבה על איך זה יהיה להיות גדולה, להתחתן, ולהיות אמא. זה מאוד טבעי. הבת שלך פשוט נתנה לפנטזיות שלה ביטוי במחברת הזו, זה לא אומר שהיא הולכת לממש משהו מהן. לא הייתי אומרת לה שקראת במחברתשלה, זו פגיעה בפרטיות שלה, וגם לילדה בת 7 מגיעה פרטיות. כן הייתי מפתחת איתה שיחות בנושאים של אהבה, רומנטיקה, חתונה ואם היא שואלת - גם מין (בצורה שמתאימה לגילה).

פלגיה

New member
למה זה חירום כל כך?

את יודעת בכמה "משחקי חתונה" אני שיחקתי בילדותי? אני לא יודעת למה לחשוש לדבר איתה על זה. היא שמעה דברים, היא כבר מודעת אליהם, כנראה היא שמעה אותם מחברות וממקורות מחוץ לבית, כנראה היא לא מבינה אותם עד הסוף, אלא יודעת ש"ככה אומרים". כדאי לדבר איתה, באופן כללי, על צורות ביטוי. מה מקובל להגיד, מה לא אומרים, מה ילדים עושים ומה רק מבוגרים עושים. (או רק אנשים נשואים, כשמדובר בחינוך הדתי). מאוד כדאי ליצור פתיחות כבר בגיל הזה, בעיקר בנושאים "עדינים" שכאלה, כדי שהמידע שמגיע אל הילדה לא יהיה רק מהרחוב, אלא גם מהבית, בגוונים שהבית מעוניין לתת לו.

Kalla

New member
מסכימה עם האחרות - ממש לא רואה בזה

מקרה חירום, או מקרה חריג, או משהו לא תמים. זה גיל שבו ילדים בהחלט יכולים להרגיש מאוהבים. אם את רוצה לשוחח איתה כדי להבין טוב יותר מה עובר עליה וגם לעשות לה קצת סדר בראש לגבי יחסים בין המינים, אני מציעה שתעשי זאת בצורה שתסתיר את העובדה שקראת את היומן.

אמא יקרה אני חושב שהבעיה היא בך ולא בילדה

ככה חינכת אותה אז מה את מצפה? ילדה שרואה איך הוריה מתנהגים בחוסר צניעות כך גם היא רוצה לנהוג... תחשבי על זה..

פלגיה

New member
../images/Emo31.gif מניין את יודעת איך ההורים שלה מתנהגים?

להסיק מסקנות שגויות יכול כל אחד.

yamkachol

New member
עגלה יקרה,

אני מזועזע כפליים. גם ממכתבך - וגם מהשרשור. הרי את מזועזעת מכך שבתך בת ה -7 , מדברת על נשיקה "איפה שהוא רוצה....." בפירוט. הפירוט הזה - גם אותי מזעזע , ומובנת לי פניתך. פרט לאפשרות, של השפעת מבוגר, נראה לי שזה בא מהילד. אולי לילד יש אחים בוגרים, והוא זכה מהם "להשכלה" ? בכל מקרה,זה נראה לי אצלה, לא כתראומה, כמשהוא תמים. נראה לי שאם היה משהוא , הוא ברמה מתאימה לגיל. תראי כיצד מתיחסת. יכלה גם להתאמץ ולנשק לו את כף הרגל - כ"כ היא אוהבת אותו. זו התאמצות, שנראית לי תמימה וסבירה. כך שבאמת, דבר ראשון - להרגע. יכול להיות יותר גרוע... תשתדלי להתנהג אליה כמו תמיד, כמובן עם עירנות שגברה עצלך כעת, ולהמשיךלאמר לה כמה את אוהבת אותה, וכמה היא חשובה לה. נראה לי, מתאים בכל מקרה לפנות, ליעוץ על הנושא. כן לקבל הדרכה מקצועית. לגבי החיטוט במבחרת - נראה לי שבשלב זה , לא לספר לה. שיהיה לך בהצלחה, מקוה שעזרתי, ואשמח לשמוע כיצד פעלת. איך הענינים התפתחו.

למעלה