הצילו ! לא מצליח לי

mybaby9

New member
הצילו ! לא מצליח לי

שלום לכולם, אני קוראת בדבקות וזקוקה לעזרה. כבר כמה פעמים אני מנסה לעשות קציצות בשר, כאלו פשוטות של בשר טחון. כדי שיהיה טוב לילדים אני מוסיפה תפוח אדמה קטן, בצל, פטרוזליה, קישוא קטן ו/או גזר. טוחנת הכל במעבד מזון (לא לעיסה , רק חתיכות קטנטנות), מוסיפה ביצה ופירורי לחם. לפעמים מטגנת או מבשלת ברוטב שהכינותי מראש. אבל הקציצות יוצאות כל כך רכות, כולם צוחקים על ה"העיסה" הגריאטרית שלי . בעלי מוכן לאכול את זה כרוטב לפסטה
באמת נחמד מצידו... למה? מה עושים שהקציצות תהיינה מוצקות? תודה

השאלה מה היחס של החומרים:

לחצי קילו בשר טחון אני מוסיפה 2 כפות פירורי לחם+ ביצה אחת. בנוסף לכך אני מוסיפה 1 בצל+ כמה שיני שום, צרור כוזברה. יוצא 10, רק הבוקר עשיתי סיר. יש כאלה שמוסיפים כף סולת, וזה גם עוזר לאחד את התערובת. אבל זה לא חובה כי אני עושה בלי.

מנסה לעזור../images/Emo26.gif

מתכון לקציצות חזה עוף טחון ברוטב עגבניות /יעלי 36 מקור עצמי כבר 16 שנים אופן ההכנה =========== 1/2 קג' שניצל עוף טחון 1 תפוא מגורד על פומפיה 1 בצל מגורד במופיה צרור של פטרוזליה קצוצה 3 שיני שום כתושות 1 גזר מגורד 1 קשוא מגורד כפית סודה לשתיה ביצה מלח פפ"ש מעט מרק עוף לערבב היטב ולהניח שעה במקרר... לרוטב: 2 כפות רסק+ עגבניה מרוסקת+ 2 כפות סילאן כף קטשופ לטגן בצל עד לידי השחמה ולהוסיף רסק וקשופ לערבב היטב להוסיף 4 כוסות מים קרים.. להביא לרתיחה להמליח ולתקן תיבול וליצור קציצות בעזרת ידיים לחות להכניס לרוטב ולבשל 45 דק'. טעים טעים בהצלחה

shakola

New member
קציצות

להוסיף לעיסה עוד ביצה ו מעט קמח ולחכות 15 דקות או יותר בכדי שייספגו הטעמים ופירורי הלחם והקמח יתאחדו היטב.

ETK18

New member
קציצות חזה עוף מטוגנות פשוט וטעים

אמא שלי מורידה מכמות החלבון בקציצה כדי שהקציצה תהיה רכה יותר - ואכן ניסיתי בקציצות העוף המטוגנות והן רכות ונפלאות: 1/2 ק"ג חזה עוף טחון פרוסת לחם/חלה רטובה קמח מצה ביצה עם חצי מהחלבון בצל מגורד על המגרדת הכי דקה וסחוט (זה בגלל הבן שלי) מלח ופלפל שחור אני מכינה קציצות קטנות, אבל רצוי להכין קציצות גדולות ושטוחות בגלל ספיגת השמן. אתי

ady18

Well-known member
בבקשה

קציצות בשר ברוטב עגבניות - ניקי ב חצי קילו בשר טחון\עוף טחון 1 בטטה גדולה מגוררת 1 קישוא מגורר 2 ביצים 2 כפות פירורי לחם. 1 כפית פפריקה מתוקה מלח, פלפל, אבקת מרק עוף, כמון לרוטב עגבניות: 1 קופסת רסק עגבניות 300 ג' עגבניות קוביות מקופסא סוכר מלח, פלפל, אבקת מרק עוף 2 כוסות מים לערבב את כל חומרי הקציצות לטגן. להכין את רוטב העגבניות לבדוק טעמים. שרותח הרוטב להוסיף את הקציצות להנמיך מעט את האש . 10 דקות על האש ולסגור.

ady18

Well-known member
ועוד אחד מוצלח

קציצות עם ממרח חומוס – חדשות. טעימות ביותר. מקור:פירגה. 2\\1 קילו בשר בקר או משולב עוף ובקר. 1 ביצה פרוסת לחם שרויה במים – סחוטה-מגוררת על מגררת גסה- או כוס קרוטונים מושרים וסחוטים. תפוח אדמה מקולף מגורר גס בצל בינוני מגורר גס – אין צורך לטגן. 2\\1 כוס מי סודה (מבקבוק\\סודה סטרים) 1 כף קטשופ כפית סילאן - לא חובה חצי כוס פטרוזיליה\\כוסברה טרייה קצוצה כמון\\פפריקה\\קורט קינמון\\מלח\\פלפל שחור\\או תבלון לקציצות. 2 כפות ממרח (סלט) חומוס קנוי או ביתי 4 כפות פירורי לחם או שילוב של קמח מצה ופירורים ביחד. מכינים 14 קציצות גדולות ומניחים במקרר לשעה. מחממים היטב שמן ומטגנים על ללהבה בינונית--- בסבלנות רבה--- משני הצדדים עד שיהיה ממש חום כהה (כמו בתמונה). הופכים עם מרית בזהירות. סופגים על ניר מגבת את עודף השמן.

ady18

Well-known member
לא יודעת מגוון לי בטעם

אבל תשאל את פירגה היא יוצרת המתכון וכול המתכונים שלה להיט אחד אחד

pirge

New member
תשובה לגבי החומוס. ניסיתי והבאתי

לנכדות שלי. כל כך התלהבו שמאז אני מכינה להן קבוע עם חומוס. תנסי ותראי-אם לטעמך. מרגישים את הטעם של החומוס בקציצות. בבקשה.

timiהאחת

New member
מנהל
פירגה נראה נהדר מטוגן טוב משני צידי

הקציצה.נראית יאמי ממי. ביי.

timiהאחת

New member
מנהל
לחצי קג בשר מוסיפים את יכולה במקום

אחד תפוח אדמה גדול במקום הפירורי לחם סולת אין צורך זה מקשה את הקציצות 3 שיני שום כתושות מספיק בהחלט לחמש מאות גר' בשר, ביצה אחת אכן כך,כוסברה לא צרור פחות חצי אפילו תלוי איך קוצצת אם במג'מיקס אפשר חצי חבילה תלוי אצליכם איך אוהבים .אין צורך בסולת

effyba

New member
הי..מעבד מזון לא מתאים לטחינת בשר

רק מטחנת בשר. גם אני נכשלתי בכך...ועוד טיפ - לאחר ערבוב כל החמרים לתת לקציצות לנוח כדי שפירורי הלחם יספגו את הנוזלים.אגב\, קישוא מפריש המון נוזלים, אולי כדאי לוותר עליו.

mybaby9

New member
../images/Emo51.gif על ההתגייסות המדהימה

אז ירד הקישוא, וכנראה היחס ירקות/בשר לא מתאים... אני כנראה מנסה להכניס את כל הדברים בבת אחת ויוצא "תפסת מרובה לא תפסת..." המון תודה על כל המתכונים - הכל יעשה!!! ושוב, איזה כייף שכולכן וכולכם פה!! נ.ב. מבטיחה עדכוני ביצוע

silvey

New member
יצליח גם יצליח...../images/Emo45.gifהנה קציצות ב..

רוטב עגבניות. יש מידות מדויקות... עם הנסיון באה ההצלחה. אל תתיאשי! אם את רואה שהתערובת רכה מדי, אל תהססי להוסיף עוד כף או שתיים של פירורי לחם, אבל אל תוסיפי יותר מדי. תני לתערובת לעמוד כמה דקות ו"להתמזג"... ודרך אגב, אני נורא אוהבת לפורר את הקציצות והרוטב עם פסטה...

יעלדן

New member
הי, אני מערבבת בד"כ בקר עוף והודו ט

טחונים. במקום פירורי לחפ שמה שקית קנידעלך ולפעמים גם קצת אבקה להכנת פלאפל. מוסיפה גזר,תפו"א,בצל מגוררים וגם 2 חבחלות בצל ירוק קצוץ ופטרוזיליה. לקילו בשר מוסיפה 2 ביצים מלח פלפל מעט כמון ומשהה העיסה במקרר. מצוין. ממש.

למעלה