הצילו.....כואב לי

layael

New member
הצילו.....כואב לי

היי, עברתי ניתוח טבעת אצל אבינוח ביום רביעי בערב. הכל הלך חלק אבל יש לי כאבים מטורפים במרכז עצם החזה ובטן עליונה - האם נורמלי??? התפרים מציקים בקטנה אבל המועקה העיקרית היא הכאב בחזה. אני לא יכולה לשכב על צד שמאל וכל תזוזה כואבת. אפילו לנשום עמוק קשה לי כי כואב. האם זה בסדר? צריך לדבר עם רופא? בבקשה עזרתכם

שמחה37

New member
דברי עם הרופא

את ממש טריה אחרי הניתוח ולכן כדאי להוועץ בו. אנשים משתפים פה מנסיונם אולם מה שנכון להם לא בהכרח נכון לך. במיוחד במיוחד כשאת ממש אחרי. החלמה מהירה מותק ותחזרי לעדכן שמחה

אופירA

New member
מנהל
צריך לדבר עם הרופא או עם אוסנת

היועצת המקצועית. הכאבים צריכים להיות, אבל לא מטורפים. סביר שכואב כשנושמים עמוק, ושלא יכולים לשכב בכל תנוחה, אבל הכאבים אמורים להיות נסבלים, ומשכך כאבים אופטלגין נוזלי אמור להפחית אותם. את לקחת אופטלגין נוזלי באופן קבוע בימים הללו?

layael

New member
לא לקחתי משככי כאבים

לקחתי אופטלגין אתמול בצהריים ולא ממש עשה הבדל אז אני מעדיפה בלי משככים (עדיין מניקה) הכאבים חזקים אבל ברמת נסבל. כואב בעיקר בתזוזה ואני עדיין לא מסוגלת לשכב על צד שמאל - כאילו משקולת באמצע החזה נופלת ומכאיבה מבפנים.

טלטל276

New member
ליעל

תקשיבי, אני נותחתי איתך ביחד - באותו היום ואני מרגישה בדיוק אותו הדבר. כאבים בעצם החזה ממש חזקים- אי אפשר לזוז/ לישון/ לנשום... אני מניחה שאם שתינו עוברות את אותו הדבר אז זה תקין. בקיצור, שתהייה לנו החלמה מהירה. :) לי הכי מציק שאני רעבה וכל הזמן חושבת על האוכל... בקלות הייתי מפרקת איזה לאפה עם שווארמה ואחרי זה עוד קינוח...

לא תקין!

לא שמעתי על כאבים כאלה ואני מכירה מנותחים/ות. להתייעץ עם הרופא בבקשה.

אופירA

New member
מנהל
שמענו פה על כאבים כאלו

ועל סוגים של קושי בתנועה, יומיים אחרי ניתוח. אם הכאבים נסבלים, והם פוחתים והולכים - זה בהחלט נורמלי.

layael

New member
גם אני רעבה...

חברות שעברו את זה סיפרו שהן לא חשבו על אוכל כי היו עם בחילות וכו'. אני רעבה ברמה שזה כבר כואב....אבל אז אני שותה תה עם סוכר או מרק צח וזה טיפה מרגיע.

טלטל276

New member
הכאבים עוברים לי לאט לאט...

הלילה כבר ישנתי הרבה יותר טוב- התעוררתי רק פעם אחת בסביבות 6 בבוקר וגם רק כי החתול שלי העיר אותי...
יש לו הרגל מגונה להעיר אותנו באותה שעה כל בוקר כדי שניתן לו משהו טעים לאכול. מעבר לזה- הכאבים כבר לא כל כך חדים כמו שהיו ביום הראשון אחרי הניתוח וגם התחושה הכללית משתפרת.
השאלה האם כבר מחר כדאי ללכת להוריד את הסיכות או לחכות עוד יום - יומיים (ד"ר אבינוח אמר לי להוריד ביום א') וגם האם כדאי ללכת לעבודה או לחכות? אני מתחילה להתחרפן בבית... תודה מראש לכל המגיבים

layael

New member
גם לי כואב פחות

אבל עדיין כואב לי כשאני מתיישרת בעמידה או כשאני מזדקפת. אבינוח אמר להוריד את הסיכות מחר ואני הולכת כי החתכים נראים יפה אבל ממש מגרדים ואני נלחצת מלגעת בסיכות. אני בבית עם תינוק אבל אין מצב שהייתי הולכת לעבודה מחר אם הייתי עובדת.....עדיין לא מרגישה רגיל.

אופירA

New member
מנהל
בנוגע לסיכות המלצה חמה

מגובה בעדויות על עובדות - לא להוריד את הסיכות אלא רק אחרי שבוע. לא להוריד אחרי 4 ימים, וגם לא אחרי 5 ימים. בקופ"ח האחיות לא יורידו בשום אופן אחרי 4 ימים, אבל אחרי 5 ימים הן יורידו, והחתכים הגדולים עלולים להיפתח קצת (או הרבה), וזה אומר שהם ייסגרו לא כל כך יפה. חבל להרוס את הסגירה היפה, בשביל סבלנות עוד יומיים שלושה. פה מובאת דעתו של ד"ר סובחי, מנתח בכיר באיכילוב, שכדאי להוציא הסיכות לאחר 10 ימים. פה מובא דיון בפורום שהביא כמה דעות ועובדות בנוגע להוצאת סיכות. ופה מובא תיאור מדויק מה קרה למי שהוציא אחרי 4 ימים ע"י ד"ר אבינוח. ומניסיוני הרב פה בפורום, זה לא קרה רק לו. זה קרה גם לי עם צלקת אחת, וזה קרה לעוד כמה אנשים. וזה לא קרה למי שקיבל את עצתנו והוציא אחרי 7 ימים. ההחלטה בידכן.

למעלה