הצילו!!! יובש עלילתי...

הצילו!!! יובש עלילתי...

חברים יקרים, יש למישהו רעיון למשחק תפקידים מהיר וקליל שאפשר להריץ לשניים-שלושה אנשים שלא מכירים את החוקים, סתם ככה out of the blue? עם עלילה אין לי בעיה. הקטע הוא שרוב האנשים צריכים, איפשהו, להגביל את הדמות שלהם ו...אה, כן, ליצור אותה, ואין לי כוח להתחיל להסביר מה זה פה ושם וכמה וככה. בקיצ, אם למישהו יש רעיון, בבקשה, let me know. ו... כן, אם תוכלו, אנא מכם, תרביצו לכל אנשים מוסדות אקדמיים באשר הם שלומדים לבחינות בימים אלו (או יותר טוב - הכו בכוח במוסדות האקדמיים העריצים עכשיו!). מה זה תקופת בחינות?? איפה המשחק משתלב כאן??????????? ביצה, מוכת אבל מחוסר מ"ת... נ.ב: אל תתייחסו. זאת הודעה ממורמרת בעליל ולא הגיונית כלל וכלל.

hsotrt

New member
מתוך השרוול הטלווזיוני...

קחי "סליידרז", בריידי באנץ´, באטמן, חברים... ותבססי!! זה בדיוק מה שאני עושה שתיי שניות לפני שאני מתחיל סשן בלתי מתוכנן בכנסים...
או!! שתקחי עיפרון, נייר וסרגל! תציירים הרבה קישקושים ישרים, תקריאי לזה "המבוך של [הכנס שם של ארכי מאג מרושע בהחלט ועשיר כקרוח, כאן!]", תמציא דמיות מהשרוול בצורת סטריאוטיפים [גמד גדול-גרזן גדול-אוהב נשים גדולות ובירה..], ווהמציאי פרס ומפלצת אגדתית!! פיניטו!!
no need of a 10X...

BluePrint

New member
Dragonslayer´s Sidekicks

סתירה מצלצלת: לתכנן משחק תפקידים ספונטני. רעיון שבא לי מהאלבומים של Hammerfall וDream Evil ל2002, ששמעתי שוב אתמול. Dragonslayers´s Sidekicks מניעים ------- המכשף: רוצה לפתח קסמים חדשים במעבדה שלו. הדרקונית: רוצה להזדווג. עובדי האדמה: רוצים שקט בחיים. האיזור: עיירת מסחר קטנה במרכז מישור רחב, שמסביבה שדות של מגדלי יבולים ורועי צאן ובקר. נחל מתפתל זורם מהגבעות בצפון ונעלם אל תוך הביצות בדרום מערב, כשהוא עובר דרך כמה אגמים קטנים. בעייה: בערך אחת לשבוע מופיע דרקון וטורף כבש או פרה. מטרה: הדמויות נשכרות ע"י קוטלת דרקונים מקצועית (3 או 4 בקורות חיים) לעזור לה להרוג את הדרקון. עלילה: המצוד אחרי הדרקון מתבצע ברחבי המישורים כשעצמות של בעלי החיים מופיעות מדי פעם על גדות הנחל. רועה צאן אחד ראה את הדרקון עף צפונה אל הגבעות, והחבורה מוצאת שם ערמה גדולה של עצמות עם סימנים של כל דבר אפשרי... פרט לסימני אכילה ע"י דרקון. איך להגיע אל המעבדה של התת קרקעית של הקוסם בגבעות, תמציאי כבר בעצמך. החשוב הוא שבפנים הם מוצאים שהדרקון הוא בסך הכל שילוב של אשלייה עם קסם "שיגור" (Teleportation), כדי שלקוסם יהיו שפני נסיון לקסמים החדשים שלו. אז הקוסם מבריח אותם מהמעבדה שלו בעזרת קסמים אקזוטיים במיוחד, ואז מסתבר שהקוטלת דרקונים היא בעצם דרקונית בעצמה שחשבה להזדווג עם הדרקון מהמישורים, והביאה שניים שלושה הרפתקנים כחטיף. מעוצבנת, היא מורה לקבוצה לגרום לקוסם לצאת החוצה מהמעבדה שלו ומחסלת אותו עם הרבה פירוטכניקה, והקבוצה בורחת. סוף טוב הכל טוב: הדרקונית משתכנת במעבדה של הקוסם ומתחילה לפשוט על המישורים אחת לשבוע. (ההרפתקנים יכולים לחזור מאוחר יותר לנסות לחסל אותה בעצמם) מוסר השכל: לא לשכוח לצחצח שיניים לפני ואחרי הארוחה. נ.ב. צבע הדרקונים, הגזעים החיים במישור, סוג הבקר, ורמת הסיכון הפירוטכנית נשארים לבחירתך.

מה רע במשחק תפקידים ספונטני?!

אחרי אין סוף מסיבות שנגמרו במשחק תפקידים ספונטני (זה עובד טוב או דייסלס ופריפורם) - אין דבר רע בו. רק אם רוצים להמשיך אותו מעבר ל3-4 פגישות יש בעיה.

מי דיבר על לתכנן??

רק שאלתי איך בדיוק אני אמורה להריץ משחק לאנשים שלא מכירים אף חוק באשר הוא... אם, למשל, חברה או שתיים שלי נמצאות בביתי הקט, ולפתע פתאום אני מודיעה להן שיש משחק. שתי הבנות, נניח, לא מבינות כ-ל-ו-ם במשחקי תפקידים, והדבר היחיד שגורם להן לשבת ולהסכים, הוא העובדה שהיה להן מספיק זמן (שנים...) להתרגל לשטויות שלי. כאמור, עם העלילה אין בעיה, אבל איך אני אמורה לעשות איתן דמויות וכו´? ואיך אני מסבירה להן איך הכל הולך מבחינת חוקים, בלי לגרור את זה שעות?

הדרך שלי

פרי פורם, כשבתור התחלה משחקים אפיזודה קצרה בעולמינו, כשכל אחד משחק את עצמו, ואז מערבולת קוסמית, רעידת אדמה או כל קטסטרופה אחרת כיד הדמיון מעבירה אותם לעולם אחר (ויש האומרים שכולו טוב...) זה נותן הזדמנות לטעום משחק בצורה אינסטנקטיבית לפני בנית הדמות ופותר המון בעיות בהבנת הטכניקה של משחק

דוגמיות

אני יודע על עצמי שאני לומד הכי טוב מדוגמאות.. אם חבר שלי רוצה ללמוד לשחק אני מזמין אותו לצפות בפגישה.. לרוב זה עובד.. תני להם דוגמית קצרה של פגישה (מן הסתם תשחקי את השהם וגם את הדמויות).. תני להם דוגמא של דמות מושקעת.. הדמות שלך לצורך העניין.. תבהירי מה יותר קריטי ומה בדמות בשביל פילפל.. תני דוגמאות של חידות ופיתרונות ודברים כאלה.. תוך 5 דקות תסגרי את ההסבר על החוקים.. עוד 10 דקות על דמות בצורה מאד בסיסית והן כבר יבינו מה לעשות.. תעזרי להן מן הסתם קצת והן כבר יסתדרו

אני מעדיפה לתת לאנשים להתנסות

יש חוק בלתי כתוב בנוגע לאי מתן אפשרות לאנשים לצפות במשחק אלא להשתתף בו בלבד. אני לפחות לא אוהבת להרגיש שאני מופיעה בפני מישהו שצופה במשחק. שמתי לב שזה משנה את התנהגות השחקנים, והרבה פעמים גם את זו של הדמויות. הפתרון שלי מופיע כאן למעלה כמובן...

שמתי לב לזה

ובגלל זה ניסיתי את זה רק פעם אחת.. אבל זה עבד אז הצעתי.. בכל מקרה זאת לא הייתה בדיוק ההצעה שלי במקרה הזה.. ההצעה הייתה שתציג בפני החברות כאילו היא עצמה גם השהם וגם הדמויות (משהו קצר של שתי דקות) פשוט כדי שיראו איך משחק מתנהל.. את השאר הן יתפסו תוך כדי משחק.. למי שלא הבין לזה התכוונתי..

למעלה