הצילו, טיקים!

rutimay

New member
הצילו, טיקים!

שבוע אחרי מתן הריטלין, והתמונה, לצערי, ברורה וחד משמעית. בכיתה ירדן מלאך. לומד, משתף פעולה, מרוכז ומתנהג למופת. לראשונה בתולדותיו הוא קיבל מדליה על שבוע שלם של הצטיינות. אבל, הילד מטקטק כמו מטורף!!! בעיקר כשהוא מתרגש. הוא גם מודע לזה והמודעות גורמת לו לטקטק עוד יותר. ואני מדברת על טיקים-טיקים. לא מצמוצים קטנים וענוגים... מכל מה שקראתי ושמעתי - הריספרדל, שהוא מקבל במקביל מזה שנים, אמור היה לטפל בעניין הטיקים, והוא לא. (אלא אם כן, זה אמור היה להיות הרבה יותר גרוע לולא הריספרדל...
) מחרתיים אני הולכת להתקשר לפסיכיאטרית, אך לפני כן הייתי רוצה לשמוע עצות ממי שהתנסה: 1. האם זה יכול להיות מצב זמני שיסתדר מעצמו? 2. האם העלאת מינון הריספרדל עשויה לסייע? 3. האם יש תחליף הומאופטי הולם לריטלין? אבל באמת הולם, מוכח ויעיל. תודה על שיתוף הפעולה.

vered73

New member
אם את רוצה אתן לך טלפון של חמותי

היא רוקחת ותיקה ובכירה בקופח ותוכל לתת לך מידע על תופעות לוואי נפוצות. היא מכירה המון משפחות בראשלצ שמטופלות בתרופות הללו.

רספירדל לא קשור

אני לוקחת ריטלין ולא לוקחת רספירדל ( לקחתי רספירדל פעם בכיתה ג ואיזה חודש וחצי השנה בלי קשר וזה גרם למחשבות אובדניות ככה שהפסיכיאטר הוריד את זה מיד). מעולם לא סבלתי מטיקים למרות המינונים הגבוהים של הריטלין שאני לוקחת הדבר היחיד שאני סובלת ממנו זאת תחושת שובע מטורפת שאת זה אגב הרספירדל יכול לפתור (הוא פועל ההפך) . אין תחליף הומאופתי הולם לריטלין - הומואופת שהיה הרופא הכללי שלי תקופה המליץ לפסיכיאטרית לתת לי ריטלין בגלל ששום דבר אחר לא עובד. מה שכן אולי יש פיתרון הומואופתי לטיקים אני ממליצה לך להתייעץ עם מי שהיה הרופא שלי וכרגע הוא עומד להיות האחראי על תחום הקשב במכבי השלום בתל אביב דר יורם זנדהאוז - הבן אדם נחמד ברמות ומומחה גם לקשב וגם ולהומואופתיה.

רותי'לה

הבן לשי מקבל ריספרדל וזה מאוד עזר לטיקים, ולמרות שיש לו מידה של בעיות קשב הפסיכיאטרית המליצה לא לתת ריטלין כי לטענתה הריטלין מגביר טיקים. שווה בדיקה אצל הפסיכיאטרית שלכם

טיקים שמיקים ומה שבינהם...

רותיל'ה, לדעתי, הכל הוא תוצאת לוואי של חוסר אויר גלילי במשפחתכם.....
ולעניין הריטלין, גם אנחנו כאשר עברנו מריטלין לקונצרטה חווינו המון המון טיקים, מאוד משמעותיים, ממש ידיים נזרקות לכל הכיוונים ובעיקר כשהוא עצבני ונרגש. הטיקים עברו לאחר כחודש - חודשיים של שימוש, תתאזרו בסבלנו. ואני חייבת לציין שגם אנחנו כאשר גרנו במרכז היינו מטופלים של ד"ר יורם זנדהאוז, רופא בחסר עליון, מומחה בהתפתחות הילד וגם הומופאט והוא אמר לי שאין שום תחליף טבעי לריטלין, כל התחליפים שעליהם מדברים בשוק לא הוכחו מחקרית כמשפיעים כמו הריטלין ונגזרותיו, המחקר היחיד שנעשה הוא מחקר שנעשה בזמנו בתל השומר, תחת אחריותו של זנדהאוז והתוצאות היו ש... אין כמו ריטלין (ויסלחו לי כל חובבי הפורום השכן, אנחנו "מכורים" לריטלין....). הקיצר... סבלנות יקירתי, תני לזה צ'אנס. נשיקות, ובואו כבר, את חייבת לנו ביקור, זוכרת ?? איילת

טוטס

New member
הטיקים הם לעיתים סממן לרגישות

לריטלין ולכן חשוב לפנות לרופא המטפל וליידע אותו. במידה וכך - ישנן תרופות המקבילות לריטלין שניתן לתת אותן, וחלקן אף מוזמנות מחו"ל במיוחד.

batman56

New member
הטיקים עוברים מעצמם

קשורים למצב נפשי מסויים. סבלנות, הם יעברו גם אם זה לא נראה ככה.

rutimay

New member
אנשים, תודה על העידוד

היינו אחה"צ במחזמר "היפה והחיה" (מומלץ בחום!), ונתתי לירדן ריטלין לפני שיצאנו. בשעות הבאות הוא היה אמנם מלאך - רגוע, מרוכז, מחובר ולא תזזיתי, אבל הטיקים... אלוהים שיעזור לי. העיניים שלו פשוט מצמצו בלי הפסקה - ואיתם כל הפרצוף. זה נראה רע. אין לי אפילו דימוי מתאים למחזה. בדרך חזרה הוא התלונן שהעיניים כואבות לו - מה הפלא? הן היו בפעילות-יתר כל היום. בבית הוא פשוט התמוטט מבכי - כאבו לו העיניים, כאב לו הראש, כאבה לו הבטן והוא היה בהיפר אחרי שהשפעת הריטלין פגה. הוא גם לא אכל כלום מהצהריים והלך לישון על קיבה ריקה, כי הריטלין מדכא לו את התיאבון. אוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף עד שכבר נמצא פתרון לבעיה אחת, חייבות לצוץ עשר במקומה? אני מתוסכלת, מלאת רגשות אשם על הסבל שאני מעבירה אותו, ומבולבלת כשהייתי. להפסיק? להמשיך? עד מתי? עד לאן? למה, לעזאזל? רות. סוף. נ.ב. חמימוש, גם אני מתגעגעת - אלייך, לרותי ודורון ולרוח הגלילית. היינו מתוכננים להגיע השבוע, אבל שחר דפק לנו את התכניות... עכשיו גם הורדתי לו את ההדבקות מהפצע וראיתי שהחתך לא מחלים כראוי, אז מחר - שוב ריצות בין רופאים. נשבר לי ה&#$%#%.

doroniz

New member
תכניות ומציאות

אנחנו נמתין עד ש.....ימאס לנו ואז נפעיל את כוחות המשיכה הגליליים שימשכו אתכם להרים המושלגים
אני מקווה שהפצע של שחר יגליד וירפא במהרה. עניין הטיקים של ירדן מאוד מאוד מטריד..... אני זוכר שאמרו לנו שאחת מתופעות הלואי של הריספרדל היא עויתות פתאומיות ולא רצוניות ואז יש לגשת בדחיפות למיון. נורא נבהלתי והפסיכיאטרית אמרה שזו תופעת לואי בסבירות מאוד נמוכה ובמינונים הרבה יותר גבוהים. מחזיק לכם אצבעות שכל העניינים ירגעו במהרה. בעיקר כי אנחנו רוצים להיפגש שוב

vered73

New member
אנחנו הוקסמנו ובאים שוב לחמישי>>שבת

יש לנו ביקורון אצל ידיד בכרמיאל, אבל בהחלט קבענו את החופשה בשל אויר ההרים. וגם מיעוט הפנסים הכתומים המעצבנים עם זיהום האויר של המרכז. האמת אתם גרים במקום נפלא. דווקא אני זו שרציתי לעבור לצפון (בעלי לא חושב שזה פרקטי עבורנו) אבל אמא שלי לא עוזבת אפילו לראשון לציון, בטח שלא תעבור לצפון; וקשה לעבוד במרכז ולישון בצפון; אבל מפתה לגור באיזור שלכם (פרט לדרך החתחתים המובילה לפתח ביתך, במיוחד בלילה נראה לי סיוט לילי. איך ההורים עושים את זה כל יום שישי בלי לקבל התקף לב? פחד אלוהים). לצערנו ההרים בכלל לא מושלגים ולכן נדחה הרעיון של טיול לחרמון
ככה יפה, דורון, למכור לנו פנטזיה????? הרים מושלגים, כוחות משיכה??? אם כי הגינה של השכנה החדשה מאד, אבל מאד, מפתה! שלא לדבר על הפולניה שגרה בסמיכות (ג' פולניה)

doroniz

New member
כוחות המשיכה

אני בהחלט מסכים שאנחנו גרים במקום נפלא, אבל אני לא אוביקטיבי. תודה לך על המילים הללו. כביש הגישה לישוב שלנו במצב סביר, ונמצא בתהליך מתמיד של שיפור - לא הכל בשליטה שלנו. לכל דבר מתרגלים.....גם לקשיים, גם לאויר ולאווירה, גם לשקט הנעים שמסביב.... את רואה, בכל דבר אפשר למצוא יתרונות לצד החסרונות. לגבי הרים מושלגים
- ההר שלנו לא תמיד מושלג בחורף
, אבל כבר ידענו שלג גם בישוב שלנו
. לגבי כוח המשיכה - עובדה שרבים מאלה שהיו בביקור נמשכים לבקר שוב. גורמי המשיכה רבים ומגוונים.
מי אמר לך שההורים עושים את הדרך אלינו כל יום שישי? זה מה שחסר לנו.....
אני חוזר הביתה בדרך כלל בחשיכה (לא תמיד בלילה) - לפעמים זה עדיף כי אז לא רואים כל מיני דברים
דורון.

doroniz

New member
דיון פרטי

הדיון כאן גולש לנושאים שלטעמי אינם קשורים לפורום ואינן מעניינים את כלל הציבור.

yonitbrk

New member
כוח המשיכה

אכן יש למה להימשך, ובכל פעם לחכות בקוצר רוח לביקור הבא, ואני מדברת מהרהורי ליבי. כל ביקור מלווה בהתרגשות מחדש, ותאמינו או לא הוא גם מסתיים עם טעם של עוד בפה . מקווים לעלות צפונה בקרוב. בינתיים השבת הצפונים שלנו ירדו אלינו ,לשם שינוי.

rutimay

New member
דורון,

תודה על החזקת האצבעות. אתה יכול לשחרר אותן מדי פעם, שלא יתקעו.
אין לך מושג כמה אני מתה להגיע לצפון, אבל אתה רואה - "יד ענקים זדונה ובוטחת" משבשת לנו את כל התכניות.

doroniz

New member
שחרור אצבעות

שחררתי את האצבעות ל-5 דקות, אבל מייד החזרתי . סתם סתם סתם סתם סתם...... מה שלום ירדן??? מה שלום פצוע המצח (שחר)?? אני משוכנע שתצליחו למצוא את ההזדמנות והכוחות המתאימים בשביל לחזור על הביקור בצפון הקר. ד"א, הברכה של ענבל עדיין תלויה על לוח השעם אצלנו.....אהה, וגם החרב של ירדן שמורה במקום טוב ממתינה לו. בקיצור, אנחנו מחכים לביקור חוזר שלכם. חג שמח, דורון.

yonitbrk

New member
הי רותי

נתחיל בזה -
אכן אפשר להשתגע, עובר משהו, ואז מתחיל משהו חדש. ולעיתים נראה כאילו הדברים פשוט קורים ברצף ללא הפסקה, וזה מתיש, ומשגע. לגבי התיקים , אכן מוכר,כפי שכתבתי אתמול, ובדיוק אותן תופעות. תתיעצי עם הפסיכיאטרית שוב לגבי המינון. כל מה שתארת: כאבי בטן,ראש ותיקים הן אכן תופעות שאופייניות לתחילת השימוש בריטאלין, ולרוב מצביעות על מינון לא נכון. דרך אגב, כהמלצה - ריטאלין אם את נותנת אחה"צ , ולפעילות קצרה כמו הצגה וכו', נסי לתת חצי כמות, ואז ההשפעה היא לזמן קצר יותר. כך גם תוכלי לראות אם התיקים יופיעו במינון הנמוך יותר וכן את הרגשתו הכללית של ירדן בתום ההשפעה. נסי בשבת בבוקר, וכך תוכלי לראות את ההשפעה . בזמנו עם רז, את תחילת התהליך של נתילת הריטאלין עברנו אצל ד"ר גביס בת"הש והיא זאת שייעצה לי לעשות את הנסיון וכן תדעה אותי לגבי התופעות הנ"ל. לגבי תיאבון והיפריות, גם זאת תופעה ידועה, והפסיכיאטר סיפר לי שלריטאלין, גם לאחר גמר ההשפעה , יש תכונה על ילדים מסויימים והוא ממשיך להשפיע בקטעים האלו יותר מהזמן שלו. קחי גם בחשבון שלקיחת ריטאלין אחהצ יכולה לגרום לבעיות הירדמות בלילה. אלא אם ירדן הולך לישון מאוד מאוחר. אצל רז ,כשהוא מקבל ריטאלין אחה"צ מבחינים בזה יפה מאוד, והוא טוען שקשה לו להירדם. מקווה שעזרתי. והמשך חנוכה שמח יותר.

rutimay

New member
יוניתוש, תודה!

אני כל כל רוצה להאמין שמדובר במשהו זמני - ירידה לצורך עלייה, אבל חוששת שניאלץ לסגת מהריטלין לפני שייגרם נזק בלתי הפיך. היום השארתי אותו בבית, והוא סוער למדיי. אני רוצה לשלוח אותו לסרט עם שחר וענבל, כדי שיירגע קצת. בינתיים לא אתן ריטלין עד סוף השבוע, רק כדי לראות אם יהיה שיפור בטיקים. אגב, שמעתי שהיתה לכם פגישה בשבת. בפעם הבאה נעשה את זה יזום.

למעלה