הצילו. התקנת PRESONAL FIREWALL

הנסיך.

New member
הצילו. התקנת PRESONAL FIREWALL

של NORTON ןהמחשב שלי נהיה סיוט... עד עכשיו הייתי מחובר והיה לי ZONEALARM רגיל, פושטי שהורדתי בחינם והוא עבד בסדר. הייתי גם מחובר בDIAL UP עכשיו אני מחובר בADSL והבנתי שZONEALARM לא ממש מספיק. אז הנה התקנתי NORTON PERSONAL FIREWALL ןהחיים הפכו לסיוט. כלום לא עובד המחשב לא זז. מה נהיה עם התוכנה הזו? היא לא אמורה להיות אינטואיטיבית? קלה לשימוש? אני בהחלט שולק לזרוק אותה.. - ולבעיות העיקריות : האיי סי קיו לא מתחבר - נו מאטר וואט ההוט בר של אאוטלוק אקספרס לא עושה כלום - כותב שאינו יכול לטעות את הדף הקאזה מעסיק לי את המעבד ב90 אחוז 90 אחוז מהזמן... בקיצור יש פתרון או שאין? וכן,כבר עברתי על רשימות ההגדרות, ניסיתי לפענח לא הצלחתי, ולנו העבודה היה פיירוול של צ´קפוינט שאחרי שחצי שעה - שעה של קנפוג וכתיבת חוקים כבר עבר כמו בובה... מה יהיה איתי?? הנסיך. -אם כלום לא עולה, ואני צריך לכבות את הפיירוול לפני שאני גולש, אז במה הועילו חכמים בתקנתם??? - או שמילים אחרות - אשמח למעט עזרה... -
 

mmm

New member
יש מקרים...

שתוכנות ידועות וכבדות כמו התוכנה של הנורטון מעמיסות על המחשב- אמליץ לך לעבור לתוכנות פיירוול כמו OUTPOST kerio sygate שיכולות למלות את תפקיד הפיירוול בצורה מסבירה וסבירה. BY mE
 

הנסיך.

New member
אז להעיף את הנורטון ולחפש לי

פיירוול אחר? אני אנסה. בהחלט. ואגב, למישהו יש מושג איך ה ZONEALARM PRO? הנסיך. -אבטחה הבטחה עבטחה-
 

uzi2

Active member
אוקיי

אני מניח שהבעיה היא בכל זאת עניין של הגדרות ולא עניין של כבדות. קשה לי להנחות אותך לגבי Norton Personal Firewall כי אין לי אותו, אבל הוא בהחלט נחשב לכבד במקצת. לגבי ADSL וכדומה. ZoneAlarm Pro יעשה את העבודה, אם כי אני מעדיף להמליץ לך על Sygate או על Kerio (אם הסתבכת עם ההגדרות של Norton אז אולי עדיף לך Sygate. מדובר על פיירוול מעולה שהוא חינמי לשימוש ביתי (גם Kerio חינמי לשימוש ביתי, ומבחינת הטעם האישי שלי אני מעדיף את Kerio, אבל הנטיה שלי להמליץ כיום יותר על Sygate). ZoneAlarm Pro - הוא פיירוול משוכלל. קצת מאיט את התקשורת יותר מאחרים כאשר מדובר במהירויות תקשורת של פס רחב ובמחשבים לא חזקים במיוחד. ההודעות שלו, מצד שני מבלבלות ומטעות (וזו גם בעיה בפיירוול של נורטון). Kerio הוא הפיירוול הכי ממוקד מבחינת ההתרכזות בעיקר ולא בתפל. Sygate גם סביר. ל- ZoneAlarm (גם הרגיל וגם ה- Pro) וכן ל- Kerio יש חור אבטחה כרגע שמאפשר לאנשים מבחוץ לגרום לכך שהמחשב שלך ישותק. ל- Sygate אין את חור האבטחה הזה וזו עוד סיבה להעדיף את Sygate. מהבחינה הזאת במחשבים שמתוחזקים מעולה, יותר בטוח להיות ללא פיירוול מאשר עם Kerio , ZoneAlarmPro, ZoneAlarm. ממה שהבנתי, זה אפשרי רק במהירויות תקשורת גבוהות ואני עדיין לא משוכנע ש- ADSL 1/2megabit זו מהירות מספיק גבוהה, אבל אין לי כרגע את האמצעים לבדוק.
 

הנסיך.

New member
במחשבים שמתוחזקים מעולה? הסבר...

אני מריץ WIN2K PRO עם SP 1-2-3 מותקנים - לפי רצף השחרור, בנוסף ה WIN UPDATE הורץ עם תחילת ה פס הרחב - כלומר לפני כשבוע ופחות או יותר כל העדכונים האפשריים הותקנו. חוץ מזה אין על המחשב זבל, רק תוכנות בהן אני משתמש, ובכל זאת, האם הוא נחשב מתוחזק היטב? (חומרה? - PII 400, 196 RAM, ושני HD,המודם אגב הוא לא USB אלא דווקא מחובר דרך כרטיס רשת) לפי מה שהבנתי ממך, אני אמור להתקין את הסיגייט, אז שוב, ואני מתנצל על ההצקה, למה<? (ורק שתהיה בעניינים אני בהחלט הולך לעשות את זה - מה אכפת לי לנסות אחרי הכל...) אבל מסקרן אותי למה? - כרגע אין לי מידי זמן כדי לחפש באנטרנט ולקרוא בגלל זה אני שואל פה אגב (ראיתי פשוט את התשובה לבחור שרצה להיות האקר) ושאלה נוספת, מדוע חוזרת לי ההגדרה לשתף את ה-HD´S שלי למרות שהיא הורדה מהגדרות בכרטיס הרשת, מההגדרות לחיבור ומהמאפיינים של הHD´S ...? הנסיך. -אגב, האם אני יכול לחסום - באמצעות הWINDOWS או עם תוכנה אחרת את הגישה לתיקיה זו או אחרת או את הגישה לקבצים ספציפים בלבד מהכוננים שלי?- אשמח לתשובה :)
 

uzi2

Active member
קודם כל אין פיירוול ממש גרוע.

לגבי רמת האבטחה של המחשב שלך. אם אתה מעדכן עדכוני אבטחה לתוכנות ולמערכת ההפעלה לעיתים קרובות ומפעיל אנטיוירוס מעודכן לחלוטין שרץ ברקע, ויודע להזהר בכל מה שקשור לפתיחת קבצים חדשים. אז כבר מצבך טוב. אם השרותים של NetBIOS over TCP/IP ו- RPC מכובים כלפי האינטרנט, אז בכלל זה טוב. (ההנחיות קשורות לשאלה האם יש רשת ביתית/פרטית או לא). ZoneAlarm (גם הפרו) ו- NortonPersonal firewall אוהבים להודיע הודעות מיותרות למשתמש המחשב. בכך הם מסיטים את העיסוק של המשתמש מהעיקר לתפל. לדעתי המטרה שלהם היא להרשים את המשתמש לגבי פעולותיהם (לעומת Kerio שלמשל מהר מאוד הופך להיות שקוף לחלוטין למשתמש ועדיין עושה את עבודתו נאמנה, וכשהוא מטריד אותך במשהו, זה סימן שמדובר במשהו שבאמת חשוב שתתייחס אליו). Norton מכיל רכיבים מעניינים שאינם חלק מתפקידיו הקלסיים של הפיירוול, וזה בהחלט יתרון. מצד שני הוא בהחלט לוקח משאבי מחשב. ZoneAlarm מאיט תקשורת כאשר מדובר במחשב לא חזק ובחיבור מהיר לאינטרנט. אני יכול להצהיר על כך בוודאות נכון ללפני קצת יותר מחצי שנה, אם כי מאז הם הוציאו גירסה חדשה. מבחינת עקיפת פיירוול מבפנים, הבנתי ש- Sygate הוא היחיד שחוסם את הטריק של ה- Tooleaky (שהוא טריק קל מאוד ליישום). יש עוד טריקים אבל הם פחות מטרידים אותי כי הם יותר קשים ליישום או שהם כבר חסומים ע"י כל הפיירוולים האישיים. מבחינת DoS attacks כרגע יש חור אבטחה חמור ב- ZoneAlarm Pro, ZoneAlarm, Kerio ונדמה לי שגם ב- Tiny version 3, אבל בדיקה של Sygate לא מצאה קיום לחור הזה. אם יש לך Alcatel אז הוא מגיע עם פיירוול שאפשר לקנפג כך שלא יאפשר שיתוף קבצים מעל גבי האינטרנט. אם המחשב שלך אינו מחובר לרשת פרטית אז פשוט אפשר לבטל את התמיכה ב- NetBIOS מהחיבור לרשת. מדוע מוחזרות להגדרות אצלך הנחיות השיתוף אני לא יודע, וזה בהחלט נראה חשוד. תבדוק בכל זאת עם אנטיוירוס מעודכן.
 
למעלה