הצילו, הקטנה התחילה לקום ב 5 בבוקר

nuvnuv1

New member
הצילו, הקטנה התחילה לקום ב 5 בבוקר

הי
הקטנה שלי בת 2.8 שישנה בחודשים האחרונים עד 6:30-7:00 בבוקר, התחילה בשבועיים האחרונים לקום בשעות מוקדמות במיוחד, בין 5 ל 5:30, לא שינינו שעות הרדמה, או איזשהם הרגלי שינה אחרים.
פשוט מתעורת בשעות האלו ואומרת שסיימה לישון ומתחילה את היום.
כשהיתה קטנה יותר גם היתה מעתוררת בשעות האלו, אבל בחצי שנה האחרונה זה מאוד השתפר ועכשיו שוב חזר אחורה, לא בוקעות לה שיניים, מרגישה מצויין, ואפילו לילה אחד כשהלכה לישון מאוחר במיוחד התעוררה בכל זאת באותה השעה.
אשמח לרעיונות, כי אנחנו מותשים!!!

regvuv1

New member
ללמד אותה העסיק את עצמה...

יש לי אחד כזה גם כן וזה מתיש!!! קודם כל, זה עשוי להפתר כשיחליפו שעון, אבל לא הייתי בונה על זה... אנחנו לימדנו אותו לשחק במקום קרוב אלינו, כשהיה ממש קטן (לפני שנתיים) והוא היה לוקח צעצועים ומשחק ממש ליד המיטה שלנו, מידי פעם מראה לנו תוצרים, מה שכמובן הצריך להעיר אותנו, אבל המשכנו לנמנם לפחות - בניגוד ללקום מהמיטה ולהעסיק אותו... יש ילדים שהשעון הביולוגי שלהם חזק ושום דבר לא יעזור. היום הוא בן שש וכשהוא מתעורר מוקדם הוא יושב במיטה שלו ומשחק בשקט עם הבובות, עד שהאחרים מתעוררים והם מתחילים את פעילות הבוקר של הכנופיה

nuvnuv1

New member
לא מוכנה להעסיק את עצמה בלעדנו

ניסינו, אפילו ניסינו לקחת אותה למיטה שתמשיך לנמנם איתנו, כלום לא עזר לצערי.
וזה דווקא אחרי תקופה של כמה חודשים שקמה שעה וחצי מאוחר יותר והתחלנו להרגיש פחות זומבים במהלך היום...

regvuv1

New member
גם לא אם יהיו צעצועים מיוחדים רק לבוקר?

זה הטריק שלנו לסופ״ש כדי שנוכל לישון עד מאוחר- יש להם הפתעה של שבת (וראשון :), אוכל מוכן על השולחן וצעצועים שאין בשאר השבוע. חוץ מזה, אצלנו לפעמים עוזר אם ממש מחשיכים את החדר (וילונות אטומים) ומתישהו באמצע הלילה מתחילים להשמיע מוסיקה קלאסית, או סתם רעשי רקע (אוקיינוס, דולפינים, חליל, רוח.... מה שיש), שמבליעים את הרעש שמגיע מהסביבה. יש המון צלילים שמגיעים מבחוץ בשעות הבוקר המוקדמות וגורמים לנו להתעורר.

nuvnuv1

New member
לצערי לא עובד

היא פשוט רוצה שנהיה איתה ונשחק יחד, החדר שלה חשוך לגמרי, ואנחנו גרים באזור ממש שקט. היום עשתה לנו טובה וקמה ב 5:40 שזה כבר התקדמות לעומת השבועיים האחרונים, אז אני אופטימית שזה יסתדר לאט לאט.

regvuv1

New member
באסה

רק דבר אחד: חדר ממש שקט זה לרוב חדר שניתן לשמוע בו את הציפורים הראשונות שמתחילות לזמר בבוקר, והן מתחילות הרבה לפני שיש אור בחוץ, כך שחמש ומשהו בבוקר זה מאוד סביר. אני הייתי מנסה את עניין המוסיקה או רעש רקע בחדר, לנו זה עזר עם האמצעי כשגרנו במושב והיה תרנגול אצל השכן, שהתעקש לקרוא כל בוקר 45 דקות לפני השחר (אפילו לא לפני הזריחה, אלא לפני שהתחיל להיות אור בחוץ!!!)

יכולה רק לספר שגם לנו היו תקופות כאלו

מציעה להחשיך את החדר כמה שיותר.
כל חריץ של אור לאטום...
אנחנו היינו עושים משמרות מי קם איתה.
לנסות להתחיל את הבוקר מאד לאט, לשמור על שקט וחושך כמה שיותר, לשבת עם כמה משחקים שקטים ולא להתחיל עדיין לאכול.
ולהגיד לה שהיא צריכה לקום יותר מאוחר, שאם היא קמה ורואה שכולם ישנים שתנסה לחזור לנמנם עוד קצת.

nuvnuv1

New member
תודה לכולן על הרעיונות

ננסה , ונשתדל להחזיק מעמד עד שיגיע שעון הקיץ המיוחל:)

למעלה