הצילו! דג מתנה

pie and cactus

New member
הצילו! דג מתנה

קיבלנו בגן מתנה ליום הולדת של אחד הילדים - צנצנת עם דג זהב. מה אני עושה? הוא חא ישרוד אצלנו, זה ברור לי. למי אפשר למסור אותו?

pie and cactus

New member
כן, חשבתי שאולי מישהו באחד הפורומים ירצה אותו

אשאל מחר בעבודה וגם חברים.
אוף, איזו מתנה נוראית. אני ממש מבואסת מזה.

הייתי אומרת משהו לגננת. ממש צער בעלי חיים

john111

New member
לפולניה

שעושה גפלטפייש?
יו איך אני שונא מתנות שכאלו

נו לפחות זה לא גור כלבים

בחיי מה עובר לאנשים בראש כשהם נותנים כזו מתנה?
כנראה שדג זהב הוא משהו זול (אין לי מושג)בבבעעעעעעע

pie and cactus

New member
הדג עצמו זול - 2-3 ש"ח

אבל הוא הגיע בצנצנת מאוד יפה ונראית מושקעת, כך שאני בטוחה שהייתה להורים כוונה טובה, אבל לא מספיק מחשבה.

אביה ב

New member
האמת..? רעיון מקורי

יחד עם זאת, זו בהחלט מתנה שצריכה לקבל אישור מקדים מההורים...

She Dolphin

New member
כשזה קרה לנו ממש רתחתי

הדג נשאר בגן והבן שלי קיבל מאיתנו במתנה פאזל בצורת דג ושיעור בערכים.

למרות עגמת הנפש המסוימת שלו, אני חושבת שזה היה שווה.

pie and cactus

New member
אצלנו היא מאוד התלהבה בהתחלה

אבל כשהיא ראתה את התגובה שלי כנראה שהיא הבינה לבד שיש כאן בעיה והתחילה לומר שהדג עצוב (כי אין לו מקום).
אחרי שמצאנו בית אמרתי לה שהוא הולך לגור באקווריום גדול, יהיו לו חברים וצעצועים לשחק איתם.

כי דג הוא בעל חיים ולא צעצוע

קודם כל מבחינת המסר זה בעייתי. שנית, תחשבי שהיית מקבלת במתנה גור חתולים ליומולדת של ילד מהגן. זאת אחריות שלא כל ההורים רוצים, מוכנים או יכולים לקחת על עצמם. בסופו של דבר מה שקורה זה שהדגים האלו נזרקים (או שהם מתים בצנצנת, שגם היא בדרך כלל לא מתאימה לגידול דגים כי המים לא מתחמצנים).

וסיפור קשור ולא קשור - חברה שלי עבדה כמלצרית בגן אירועים. היא סיפרה שהיתה פעם אחת שהזוג שם על השולחנות דגים כקישוט לכל שולחן, ושבסוף האירוע מעצבת האירועים עברה שולחן שולחן ופשוט שפכה את המים עם הדגים בתוכם ולקחה את הצנצנות

נינושה2

New member
לא צעצוע, ועל כן מתנה מקורית וחינוכית

הילד יכול להאכיל את הדג ולצפות בו. בהנחה כמובן שהצנצנת מתאימה. נכון שלא הייתי רוצה לקבל ציפור בכלוב, אבל דג לא היה מפריע לי , וגם לא גור חתולים.
אבל אני מבינה מה שאת אומרת, שיש הורים שהאחריות לא מתאימה להם, ואחשוב על כך פעם הבאה כשארצה לקנות למישהו דג (הבאתי פעם מתנה כזאת לילד).
והסיפור עם המעצבת ממש דוחה ועצוב.

She Dolphin

New member
זה סוג של מתנה שבגלל שמעורב בו יצור חי

צריך להיות משהו שההורים בוחרים אם לאפשר לילד לקבל ולהביא הביתה. המקוריות והחינוכיות לא רלוונטים כאן.

זה לא עניין של אחריות שמתאימה או לא, אם הבן שלי מביא עציץ קטן (לא צעצוע, מתנה מקורית וחינוכית) הביתה ואחרי כמה זמן הוא מת, זה לא נורא בעיני ואפילו נחמד.

אבל יש אנשים (כמוני) שהמחשבה על לקבל אלי הביתה בעל חיים שאין לי את היכולת לגדל אותו ויסבול או ימות עקב כך מאוד מכאיבה להם ולכן צריך לאפשר להם להחליט אם הם מעוניינים בכך ולא להעמיד את הילד ואותם במצב לא נעים שבו הם מתקשים לסרב בגלל שזה ניתן במסגרת יום הולדת ולא נעים לפגוע במשפחה החוגגת ובילד שלי עצמי שנמצא בסיטואציה.

נינושה2

New member
מקובל עליי ולקחתי לתשומת לבי

לי אישית אין בעיה לקבל שום יצור חי (כל עוד הוא לא מגזע הומו ספיינס
) אבל להבא אשים את עצמי בנעלי מקבל המתנה, או יותר נכון הוריו.

john111

New member
דג זהב יכול לחיות במים ללא חמצן מוזרם

אבל הוא צריך להתאמץ הרבה יותר. ולכן גידול דג בצנצנת ללא משאבה שזרימה חמצן הוא גידול בעל חים בתנאים לא נאותים. וזה מה שנורא בכל זה מעבר לכל השאר

JoIIy Roger

New member
דג זהב לא אמור לשרוד בצנצנת מעבר ליומיים.

דג ממשפחת דגי הזהב (קרפיון) חי בטבע באגמים מתאימים מעבר ל-100 שנה.

למעלה