הצילו - גזים

נ מחיפה

New member
הצילו - גזים

יובל ביתי בת 12 ימים, והיום מ-12 בצהרים היא לא רגועה ועשה רושם שיש לה גזים. אני מניקה הנקה מלאה. אולי יש לכם רעיונות מה לעשות. קניתי הערב תכשיר בשם גליכול בייבי כי זה מה שהמליצו לי בסופרפארם. אתן יודעות אם זה משפיע (זה עדיין לא משפיע עליה) ? אולי יש איזה תנוחות מומלצות או פטנטים אחרים שעוזרים במקרה כזה? הצילו אני מרחמת עליה (ועל עצמי)!

בגדול על לאחד משהו אחר עוזר../images/Emo46.gif

אומרים שהתרופה הכי טובה זה הזמן... ועד שמנסים הכל כבר פשוט עוברים הגזים... ובכל זאת, יש המון דברים ששווה לנסות ולראות מה מתאים ליובל. 1) לגבי גליכל, לאיתמר זה מאד עוזר בדרך כלל (לא בהתקפים הקשים אבל לרוב. יש כמה דברים חשובים לגבי השימוש בו. ראשית יש לנער היטב ולא ככה באויר אלא עם "קונטרה" תכי את הבקבוק עם יד אחת בשניה (זה מספיק ברור התאור?) ככה הסבירו לי בבית טבע. וחשוב לתת את זה כל רבע שעה בזמן "התקף" 2) עוד דברים שיוכלים לעזור זה התזונה שלך כמובן להמנע לכרוב/כרובית/שעוית ומיני הקטניות יש הטוענים כי מוצרי חלב, קפאין גם כן עושים גזים. מה שכן לאכול זה שומר טרי מידי יום (אצלנו זה עזר) אני גם שותה תה מחליטה של שומר וקמומיל. 3) לגבי תנוחות בדרך כלל עוזר להם "לשחרר" כאשר מקרבים להם את הרגלים (ברכיים מכופפות) אל הבטן. אפשר לעשות "אופניים" פעם אחת כל רגל בתורות. גם לאחזיק אותה ככה שהיא מונחת על האמה שלך כשכף ידך עושה מעט לחץ על הבטן שלה (ראשה בכיוון המרפק שלך והבטן בכף היד שלך) מקווה שהייתי ברורה. יש עוד תכשירים מומלצים שלנו אישית אין ניסיון זה סימיקול (שאת תרופה לא טבעית לכן אני אישית לא רציתי) ויש גרייפ-ווטר... שהיה בהצלחה ומזל טוב

zimes

New member
עוד טיפ - תנוחה לשחרור גרפס

להחזיק אותה בתום ההנקה כשגופה מוטה מעט - למשל, להשען עם גבה על ירכייך (פנים פונות אלייך), כשרגלייך מקופלות אייך, צמודות זו לזו.

אפרת_ח

New member
פטנט פשוט ונפלא שאסתר המליצה

להניק יותר זמן מכל צד. ז"א אם התינוקת אוכלת ארוחות מסודרות ומרווחות, אז להניק כל ארוחה מצד אחד בלבד. במקום להניק צד-גרפס-צד שני, להניק צד-גרפס-אותו צד. בארוחה הבאה להניק מהצד השני. אם התינוקת אוכלת שלוקים קטנים לעיתים קרובות, להניק במשך שלוש שעות כמה שהיא מבקשת מצד אחד, ובשלוש השעות הבאות מהצד השני. לעשות ככה כמה ימים ולראות אם עוזר. אצלנו זה עבד תוך יום אחד. רק אם לא עוזר להתחיל לשחק עם הדיאטה שלך. אסתר ממליצה קודם כל להפסיק מוצרי חלב לכמה ימים ולראות אם יש שיפור. לא מומלץ להפסיק את כל מה שמישהו אומר שאי פעם גרם לגזים, כי אז תצטרכי לצום

נזכרתי בעוד תנוחה שעזרה "לשחרר"../images/Emo149.gif

אמתנן איתמר ממש לא אהב את זה אבל לשתיים שלוש דקות הנחתי אותו על הברכיים שלי ככה שהבטן שלו על הברכיים והנעתי אותו מצד לצד בעדינות הוא מת אל להיות על הבטן אבל כמה שהשתחררו לו הגזים....

inbale

New member
אוי גזים....

הזכרת לי נשכחות...שני הילדים שלי סבלו נורא מגזים. אני זוכרת את התקופה הזאת. נתחיל מהסוף - הכי חשוב לזכור כל הזמן שזה זמני ובגיל 3 חודשים זה יעבור. אותי אישית זה ניחם גם ברגעים הכי קשים. כמו שלכל ילד יש את האופי שלו מרגע לידתו כך גם התגובה לטיפול בגזים. לכל ילד יש תנוחה שמקלה עליו או תרופה מסוימת שמקלה. רק ההתנסות תלמד אותך מה טוב לילד שלך. המון הורים אומרים שגליכל עוזר. אצלנו הוא לא עזר. משום מה אצל יערה עזר דווקא הגלימון. אצלנו עזר מאוד מסאג´ים בכל הגוף עם שמן זית ועארק. לתקופה מסויימת גם עזר נרסס הארווי. אבל בתכלס הזמן הוא הרופא הכי טוב. תחזיקי מעמד. אני יודעת כמה קשה לראות את הקטנים האילו סובלים. אנחנו כאן לתמיכה והקשבה לכל אורך הדרך.

למעלה