הצילו את חוף בצת

הצילו את חוף בצת

ס כ נ ה !!! כרישים (נדל"ן) עולים על חוף בצת! 300 חדרי נופש על 206 דונם בחוף החולי הפתוח האחרון בין ראש הנקרה לעכו! עוד מחטף לטובת יזמי נדל"ן על חשבוננו: על בסיס תוכנית שפג תוקפה ואישורים שניתנו בניגוד להוראות החוק, הועברו ממנהל מקרקעי ישראל ליזמים פרטיים שטח חוף בצת וזכויות לבניית שלושה כפרי נופש אשר מאיימים לשנות את פני כל אזור החוף הפתוח הטבעי האחרון העומד לרשות תושבי האזור ואזרחי המדינה בכלל! בהליך לא תקין, ללא שיתוף התושבים ובניגוד לכל עקרונות פיתוח בר-קיימא הנהוגים כיום, נמכרה הריאה הירוקה-כחולה של 250,00 תושבי הגליל המערבי ושל תושבי המדינה בכלל, תמורת בצע כסף ליזמים פרטיים. הפעילות ה"תיירותית" המתוכננת הנה מיותרת, היא תתחרה בתיירות המקומית הנלחמת על חייה, תפגע בצורה בלתי-הפיכה במשאבי הטבע הייחודיים הקיימים במקום ובאיכות החיים של התושבים שבחרו לחיות באזור! היוזמה כיום היא רק תחילתו של הסיפור, קצה-קרחון של תוכנית ענקית לבנייה בהיקף של 57,000 מ"ר בצמידות לקו המים שתחסל סופית את פנינת חוף בצת! • לאן נלך לטייל, לנפוש, להירגע, לשחק ולבלות בשקט (ובחינם)? • כיצד ייראו חיינו היומיומיים לאור הפיתוח המואץ? • מה יעדיפו תושבי המדינה הבוחרים לטייל באזורנו? עוד אזור מסחרי צפוף, רעשני ומלאכותי, על פני הייחודיות של ים, טבע ושקט? • כיצד יתמודדו בעלי הצימרים המקומיים עם התחרות המאיימת לשנות את אופי האזור? • כיצד ישרוד הטבע הנהדר שזכינו לו כאן? מה יעשו הצבים? לאן יברחו החבצלות? • ומה אנו משאירים ממנו לילדינו ולדורות הבאים אחרינו? חייבים לעצור את המחטף ועכשיו - הצטרפו להצלת החוף הפתוח האחרון בגליל המערבי !!! ליצירת קשר והצטרפות: [email protected] 052-3714738 [email protected] 050-2166254 (אלמוג) [email protected] 052-3237614 (אמיר)  ועד פעולה של תושבי הגליל המערבי להצלת חוף בצת  עמותת שלושת השקמים לקידום החיים והסביבה בגליל המערבי  העמותה למען איכות סביבה וחיים בנהרייה  בשיתוף עם החברה להגנת הטבע, עמותת אדם טבע ודין, מגמה ירוקה צפון וארגון שת"יל

שנינה778

New member
איפה העצומה?! מתי הפעילות הבאה?!!??

מי מנהל את הקמפיין? האם פניתם למגמה ירוקה? באיזה שלב תכנוני נמצאת התכנית? האם עבר כבר תסקיר סביבה?!

תשובות

הקמפיין מנוהל ע"י קבוצה מתושבי יישובי האזור, נציגי הנוער ויוחנן דרום מהחברה להגנת הטבע. מרכזת את הקמפיין חברה בשם רחל כרם מגשר הזיו. מגמה ירוקה שותפים ביחד עם אדם טבע ודין, כל העמותות לאיכות הסביבה בגליל המערבי ואירגון שתי"ל. התוכנית קבלה אישור במוסדות התכנון ב 92, לא הוגשו עד כה בקשות להיתרי בנייה ולא נעשה תסקיר השפעה על הסביבה למרות דרישות החוק וזו אחת הסיבות שאנו דורשים את ביטולה.

עצומה מתארגנת בשעות אלו.

למי שמעוניין להצטרף לפעילות, ניתן להתקשר לרחל לנייד 054-5544978

e v r i l

New member
מצטרפת לעצומה

הורסים כל פיסת טבע!

yaniv2etz

New member
זה בסדר

אנחנו שם.. לא ראית שכתוב "מגמה ירוקה צפון"? התא של אורנים מטפל זבה.. :)

funky chef

New member
אני איתך

אני אומנם גר באוסטרליה ברבע שנים האחרונות אבל כל חיי גדלתי בנהריה, חוף בצת הוא בהחלט פנית שקט, לא מוזיקה, קיוסקים פשוט רצועת חול ארוכה כמו שחוף אמור להיות. חוץ מזה כל הנוף הטבעי מראש הנקרא פשוט יהרס. אני והחברים שלי היינו נפגשים באותו מקום בחוף במשך שנים. אני אומנם לא בארץ אבל אשמח לחתום על עצומה במייל או להפעיל עצומת פייס בוק ואשמח להעביר הלאה למשפחה ולחברים מהסביבה.

למעלה