הצילו אירוח בפסח!!!

Tammy52

New member
הצילו אירוח בפסח!!!

לקחתי על עצמי משימה השנה לארח את המשפוחה לחג אמא הבטיחה שתעזור לי אבל בינתיים היו התפתחויות ואמא שלי אמורה לעבור ניתוח פשוט....או שלא....ולכן היא מושבתת בחג ונשארתי עם הפרויקט לבד אנא עזרתכם? כמה בקבוקי יין צריך כמה תירוש כמה מצות איך לארגן צלחות מה יהיה בתפריט מה להכין להגדה? אנחנו נהיה 6 מבוגרים ו6 ילדים . מה לקינוח?

אילנית03

New member
השאלה כמה אתם שותים

שנה שעברה אנחנו אירחנו היה 3 בקבוקי תירוש (נשאר קצת ליום למחרת) ושלושה בקבוקי יין , היינו 6 מבוגרים ושלושה ילדים. מצות קניתי לכל החג חבילה גדולה (של 5 חבילות) איך לארגן צלחות? אצלנו נהוג צלחות קטנות להתחלה ואח"כ את צלחות האוכל (מרק ומנה עיקרית) להגדה מכינים: ביצים קשות, חרוסת (אפשר לקנות מוכן) חזרת (גם את זה אפשר לקנות מוכן) חסה (זה המרור) וכנפיים (הזרוע) וכרפס (סלרי אמריקאי) בהצלחה וחג שמח הרבה בריאות לאימך

מיכל @

New member
תפריט

תלוי על איזו עדה מדובר ומה האוכל שנהוג אצלכם בד"כ. אנחנו אשכנזים (מאוד!
) והתפריט אצלנו הולך בערך ככה: מרק צח עם קניידלעך (קל להכין - מכינים מרק עוף וירקות גדול יום קודם, מוציאים את הירקות והבשר. בסיר מים רותחים מכינים (אפשר בבוקר) את הקניידעלך וזורקים אותם למרק לרתיחה האחרונה שלפני ההגשה. דגים - אצלנו זה גפילטעפיש, אבל לא חייבים, ואם את מבשלת הכל לבד, אפשר לוותר לגמרי. בשר - הכי פשוט (וטעים!) זה עוף בפירות יבשים. גם הילדים אוהבים. אפשר להגיש את זה עם אורז לבן או פירה, וליד איזה סלט או שניים ו/או ירקות מאודים. לקינוח אני מאוד ממליצה על אגסים ביין - קל להכנה והכי חשוב - אפשר להכין יום קודם. השנה גם אני מארחת את הסדר אצלי, אבל את רוב הבישולים אני לא עושה. כעיקרון, לא צריך לדעתי המון מצות, כי הארוחה היא גדולה ובסה"כ צריך קצת להתחלה, בשביל הברכות והחזרת והחרוסת. ל-6 מבוגרים נראה לי ש-2 בקבוקי יין זה מספיק. ועוד 2 בקבוקי תירוש לילדים. ממילא אחרי שהם יגמרו בקבוק אחד הם יתחילו לרוץ בבית כמו משוגעים בגלל הסוכר.
צלחת פסח - כרפס (עלי סלרי או פטרוזיליה), מרור (חסה), ביצה (אני אכין לכולם עגבניות ממולאות בסלט ביצים), חזרת (קונים מוכן), חרוסת וזרוע (זה תוציאי מהמרק).

Tammy52

New member
אתן חמודות תודה על העזרה

מחר אני אתחיל עם קניית דברים וגם למחרת אם נעשה על האש אני צריכה להתארגן מבחינת בשרים אני אלך על זה לא ובטוח אני צריכה מנה צמחיונית אחת ומנה עם חצילים אחת טוב נראה כבר נדווח לכם איך הלך

מנה צימחונית וחצילים

מנה צימחונית פאי אנטיפסטי (כמובן על בצק מקמח מצה או קמח תפ"א) מנת חצילים את יכולה להכין מוסקה ואם את צריכה מוסקה צימחונית את יכולה לעשות אותו הדבר עם טחון מהצומח. אם את רוצה מתכונים אשמח לעזור בתאבון

../images/Emo24.gifקודם כול תירגעי - זה מאוד פשוט

תכיני תפריט,ואל תגזימי בכמויות כי אם אתם קוראים את כול האגדה מגיעים לשלב האוכל די מלאים. מס' אנשיםX 2 סטים להגשת האוכל X קעריות למרק עם שותים. לגבי היין את יכולה להשתמש בכוסיות קטנות לילדים ומבוגרים = שווה לפחות 4 בקבוקי תירוש. לגבי קינוח תמיד ממליצה על מבחר פירות טריים= טעים בריא ומרענן. חג שמח ובריאות לאמא.

כמו בספר הבישול למרוקאיות - קודם כל תרגעי

בסוף הכל יהיה בסדר. בקבוקי יין - כמה שותים אצלכם? רק את 4 הכוסות או מעבר לזה? לפי זה את צריכה לעשות את החישוב. בקבוקי תירוש קונים 2-3 (ילדים אוהבים לשתות תירוש). מצות - 2-3 חבילות יספיק. צלחות - (תוך לקיחת סיכון מחושב שיסקלו אותי כאן) - חד פעמי. יש היום חד פעמי איכותי, קשיח ויפהפה. חבל על הזמן וההשקעה של קניית סט מיוחד לפסח. ככה גם עם הסכו"ם. בתפריט - מה שאתם אוהבים. מרק עם קניידלך, דג, סלטים, מנות עיקריות (עוף, בשר) וקינוח. לקינוח הולכים על משהו קליל, כי זו ארוחה נורא כבדה. אפשר סלט פירות. זה פרווה וכמעט כולם אוהבים. אפשר סורבה פרי כלשהו, שזה גם לא הרבה עבודה וגם טעים. חגשמייח

אירישה

New member
מתה על ספרי בישול מרוקאים!

שמת לב שזה תמיד רשום "תני שמן בסיר"? תמיד בציווי לנקבה!
"שימי קמח כמה שיקח........." "טגני לפי העין, עד להזהבה..............."

אימם

New member
המלצה על תירוש ויין ../images/Emo48.gif

הכי חשוב: תירוש רק של יקבי - כרמל!!! התירוש הוא עשוי כולו מענבים והוא הכי בריא ולא מוסיפים מים וסוכר כמו בחברות אחרות.... אצלי הילדים מאוד אוהבים אותו ובפסח שותים אותו כשתיה לכל דבר לכן אני קונה 3 בקבוקי תירוש ויין טוב שמתאים גם לילדים (גדולים) וגם מבוגרים מאוד אוהבים אותו הוא לבן, מתוק וקצת מוגז בצורה עדינה... הוא נקרא "מוסקטו יאנג סלקטד" ויש לך גם את הסידרה של סלקטד ואם את רוצה יינות טובים יותר נסי את "שיראז כרם קאיומי" וכל יין אדום אחר מסידרת כרם...

שירי ל

New member
אם אתם הולכים לפי הספר

אז כל מבוגר אמור לשתות 4 כוסות- זה אומר בקבוק יין לכל מבוגר. מים חובה - ואם את רוצה להוזיל את העלות אפשר קנקני מים עם פלחי לימון ונענע. אני אוהבת להכין מרק צח ודגים חריפים - זה תמיד עונה על כל הצרכים... למנה קלה יותר, מרשימה אפשר לקנות נתח שלם של חזה אווז מעושן, לפרוס אותו כמניפה, לחמם על מחבת ולהגיש עם רוטב חזרת. למנה עיקרית אני חושבת שיאהבו אותך מאוד אם תכיני הרבה מנות של ירקות. שעועית ירוקה, ברוקולי, אפונה. סלט חסה גדול. פלטות של ירקות חיים תמיד יפות וצבעוניות ומאפשרות לנשנש בלי ייסורי מצפון רעיונות נוספים - דג סלמון שלם אפוי בתנור, שוק טלה אפויה - מנות מאוד מרשימות שייחודן הרב הוא בגודל ולאבקושי ההכנה תפוחי אדמה אפויים בתנור גראטן תמיד טובים. לקינוח - פירות טריים, אפשר לעשות מלון עם נענע וודקה - מנה קלה שתמיד עושה כיף גלידת וניל עם פירות יער - מנה שתמיד עושה רושם. פירות יער קפואים - תוציאי כמה שעות קודם להפשרה. תחממי במיקרו ריבת פירות יער עד שהיא נוזלית. בכוס יפה שימי כדור גלידה, כף רוטב ועל זה כף פירות יער. מגש מרשים של כמה סוגי תה יכול להיות יפה תבקשי מאיזה דודה שתכין עוגה חג שמח!

הילהל

New member
אם יכולתי להציל אותך

בהתחשב באופי שלי..בטח הייתי קונה לכם כרטיסי טיסה שתברחו מזה אני..אפילו סלט בקושי ביקשו ממני אני לא יפה ולא אופה שולחת לך חיזוקים ואהבה מרחוק, יש לך תמיכה מוראלית ממני אני מעריצה את האוצץ שלך, את אישה כלבבי

Tammy52

New member
היללוש את עובדת מספיק

קשה, הלוואי ויכולתי להציל אותך הייתי נותנת לך את הכרטיסים את בטוח צריכה אותם יותר ממני סה"כ לעבוד עד ארבע בערב חג זה בחירה שלכם מקווה שלפחות תרוויחו רווח נאה בעמלכם האם יש לכם סידור לילדים למחר? חבל שאת לא נשארת באיזור לסופשבוע מזמן לא התראנו...

אימם

New member
קיבלתי במייל ../images/Emo63.gifמתכונים לפסח

מי שרוצה שתפנה אליי במסר ותרשום לי את כתובת המייל שלה ואשלח לה.

אימם

New member
מנה לצרף כאן את חוברת מתכוני פסח

ת י ה נ ו !!!!!!!! צריך את תוכנת Adobe Reader כדי לפתוח את קובץ ה-pdf המצ"ב

Tammy52

New member
טוב זה אוטוטו מגיע

אמא שלי לא תוכל להגיע כי היא עוברת ניתוח התחלקנו אני ואחותי וגיסיתי בדברים אתמול כשהילדים ישנו צבענו תבית וניקינו ספונגה הלכנו לישון בשלוש לפנות בוקר (טוב הילדים נרדמו רק בעשר) היום הכנתי עוף במרינדה מקווה שיצא טוב וגם מרק מתבשל בינתיים מחר כל ההכנות הסופיות האחרונות אנחנו 7 מבוגרים ו6 ילדים ארבעה בקבוקי יין יספיקו? ו תירוש כמה מים צריך האם שתיה מתוקה לשים במהלך הסדר או רק בארוחה?

נראה לי שיש לך מספיק יין

4 בקבוקי יין ל- 7 מבוגרים זה מעל ומעבר. תירוש הייתי קונה עוד אחד. הילדים נורא אוהבים לשתות אותו סתם, כמו מיץ. מים - 2 בקבוקים יספיקו. את השתיה המתוקה תוציאי בהתחלה, כי אנשים אוהבים לשתות במהלך כל החלק שלפני האוכל.

למעלה