הצילווווווווו

yani15

New member
הצילווווווווו

השער שלי מקריח יש לי מפרצים גדולים והתקרחות מתפתחת משם אבא שלי לא מקריח סבא שלי לא בעצם אף אחד שאני מכיר מהמשפחה שלי לא מקריח וזה פוגע בי למה אני צעיר השאלה שלי איך אני לא רק עוצר איך אני משיב את השער שנשר ?

בקשר לנשירת שיער והתקרחות

ליני15 שלום היות ואתה מתאר שיש לך מפרצים אז אני מניח שמדובר בהתקרחות ולא בנשירת שיער רגילה. יצויין שלא כל נשירת שיער הינה התקרחות. לעיתים הבעיה היא חוסר במרכיב תזונתי מינרל או ויטמין שחיוני לצמיחת שיער. במקרה כזה צריך לקחת מולטיויטמין מיוחד לשיער למשך כחדשיים. לעיתים גם יכולה להיות בעיה כרונית על עור הקרקפת שתגרום לנשירה כרונית. במקרה שלך, לפי תיאורך, כנראה שמדובר בהתקרחות. להתקרחות יש שני אופציות לטיפול. 1. נוזל למריחה יום-יומית על הקרקפת (לדוגמא: מינוקסי-5, ריגיין-פורטה). הנוזל מכיל בתוכו חומר רפואי שגורם להצמחה של שיער. לחומר ישנה פעילות רפואית טובה יחסית ותופעות לוואי כמעט ואין. התכשירים ניתנים לרכישה ללא מרשם רופא. יצויין כי לטיפול יש כ-60% של הצלחה ולוקח מספר חדשים בכדי לראות תוצאות. 2. כדורים בשם Propecia. אלו בעלי השפעה רפואית מצויינת אפילו בהתקרחות בינונית אך דורשים מרשם רופא. הטיפול בכדורים אורך כחצי שנה עד שנה וחצי (תלוי במצב ההתקרחות).בסוף הטיפול ממש נוצרות פלומות שיער אפילו היכן שמקודם היה שיער מאוד דליל. בד"כ הסיבה להתקרחות היא עודף מקומי של תוצר הורמון גברי (DHT) המכווץ את זקיקי השיער באיזור של הראש. הטיפול התרופתי מקטין את כמות תוצרי ההורמון באיזור. בברכה ישראל

בקשר לקרחת בקודקוד

היי מאסטר2002 לפי איך שאתה מתאר, זה מקום קלאסי לתחילתה של התקרחות תורשתית. בכל מקרה יש להתיעץ על כך עם רופא עור. תמיד יכול להיות שזה בסה"כ איזו שהיא בעיה על עור הקרקפת. בברכה ישראל

למעלה