הציבור החרדי..

הציבור החרדי..

עד כמה אתם מאוכזבים? מה הן הסיבות?.. ו..(לא נשאיר אתזה ככה..) מה הם נקודות האור שאתם רואים בציבור החרדי? (מוקדש לנשמונת תאומונת)

תקדיש לי גם תשובה..:)..

ת`אמת אני לא רואה סימפוטים לחרדים והכי מצחיק שזה בא מהם..אני לא אמורה לשכנע בכלל. מי שחי בתוך זה צריך להנות..תעריכו..

אניייייי......

מעריכה את מה שאני.........למה יש כאלה שצריכים לחפס את הדרך השניה.......ולפעמייייייייייים הם חוזרים בסופו של דבר למההההההה?????

אם אחרי שיצאו אז כולם באמת יחזרו

זה דבר מצוין לחיות בזה ולדעת שזה הדבר האמיתי ושלא הפסדתי שום דבר בעולם שבחוץ שאין לו הרבה מה להציע

אממ..

לא נראה לי שאני אתחיל לפרט פה ת'אכזבות שלי.. אבל בעניין 'נקודות האור', אני חושבת שיש דגש על הרבה אירגוני חסד, הרבה גמילות חסדים.

ארגוני חסד לשמה?

כשאחד מבחוץ מסתכל על זה הוא רואה הרבה חסד ועזרה לזולת, אבל בתור אחד מבפנים כולם יודעים שזה לא תמיד המטרה...

אממ..

אני לא חושבת שאני אתחיל לפרט את האכזבות שלי.. אבל בעניין ה'נקודות אור' אני חושבת שאחת הבולטות זה שישנם הרבה אירגוני חסד, וגמילות חסדים.

חלושקית

New member
רק דבר אחד שאני מאוכזבת ממנו:

סטיגמטיות חרדית. לא מסתכלים עלייך באמת, אלא על הרקע שהמשפחה שלך באה או הסובבים אותך.

neomie

New member
אכן כן

כמו שאמרת האכזבה היחידה שכאשר הינך רוצה להתקבל לסמינר טוב, יסתכלו על משפחתך, ולא מעניין אותם אם את בחורה טובה או לא . זאת האכזבה. ברעיון אין על הציבור החרדי, ציבור טוב. רק שחבל שאנשים לא מבינים עד כמה הוא טוב. תלוי איך אתה מסתכל על זה, באיזה ראייה, השקפה. עד כאן.

עזרה אחד לשני .....

אולי לא רואים את זה בגדול אבל כשניכנסים לפרטי פרטים אתה רואה איך הלב שלהם ניפתח עזרה {דוג עמותת קופת העיר הועד העולמי ועוד...} שלא ניזדקק לזה גם כל הענין של שבת זה דבר ניפלא מעיין גיבוש משפחתי

נכון..

זה גם המעלה בקהילות, כשאשה ילדה לדוגמא, אז מיד כל השכנות מתארגנות ושולחות אוכל לבית היולדת, אחכ מארגנים את הקידוש בשבת.. ויש עוד כל מיני דוגמאות של עזרה, של אנשים שמרגישים מאוד מחוברים אחד לשני. וכאן גם מתחילה הבעיה, שהרי ברגע שאני מכינה לך עוגה לבר מצוה, אני גם יכולה להעיר לך על זה שהבת שלך הולכת צמוד מידי.. בכל אופן אני חייתי בזמנו בקהילה כזאת.

למעלה