תשובות
1. מדדים לשיבוץ, לאו דווקא בסדר חשיבות: ציונים בקורס קמ"שים, בניתוח לפי נושאים (פלילי, מנהלי, בינ"ל); ציונים בתואר; המלצות; תואר ראשון נוסף; העדפת החניך; מקום מגורים; הקלות ת"ש (נשואים, קל"ב, בן יחיד וכו´); שיבוץ זמני (מהגיוס עד להשלמה, למי שלא יצא מיד לקורס קצינים); ניסיון קודם; סוציומטרי בקורס; חוו"ד מפקד. כפי שאתה יכול לראות, השיבוץ נעשה בפינטצה ממש, ע"י מטה הפרקליטות. 2. זה יכול לעזור, וכדאי שתגבה את זה בהמלצות - אבל זה באמת לא מבטיח כלום, בין היתר בגלל הקשר הלא מוחלט בין הישגים אקדמיים לבין תפקוד טוב כקצין ייעוץ. 2ב. הציונים בתואר ממש לא מבטיחים כלום, אם כי הם אינדיקציה (בעיקר כשמדובר בציונים גבוהים מאוד או נמוכים מאוד). 3. אכן רוב העיסוק הוא פלילי, אבל יש ייעוץ משפטי (דבל"א, יעח"ק, שטחים, וגם הפרקליטויות המחוזיות עוסקות גם בייעוץ). ולא, אני לא חושב שזה סוגר בנישה - בטח לא בפרקליטות עצמה, וגם לא באזרחות. אני מכיר הרבה שעסקו בפלילי, השתחררו והיום עוסקים בעניינים אזרחיים לגמרי. 3א. קשה לפרט כאן (בין היתר ממגבלות ביטחון שדה), אבל נסה לקבל תמונה כללית על מבנה הפרקליטות מאתר צה"ל. גם בעיתונות תמצא "עקבות, רבים לפעילות שלנו. 3ב. גם ליטיגציה בצבא היא מונוטנית במובן מסויים, כיון שמרבית התיקים הפליליים הם עריקים וסמים. בהדרכה אני מרויח את הסיפוק מהעשייה, את הגיוון במרכיב האנושי מולו אני עובד, את החופש האקדמי (היחסי), ואת היכולת לעסוק במחקר משפטי. דרך אגב, לא רציתי להיות עו"ד לרגע..אבל אני לא דוגמא טובה. 3ג. כשמן כן הן - עוסקות בייעוץ משפטי למטכ"ל בכל התחומים, כולל טיפול בבג"צים נגד צה"ל, ניסוח חוות דעת, השתתפות בדיונים, ניסוח תיקוני חקיקה והתייחסות הצבא להצעות חוק. ההפרדה היא בין משפט בינ"ל (דבל"א), פלילי (תצ"ריה) וכל היתר (יעח"ק) - וזה בהכללה גסה כמובן. 4. אני לא עושה תואר שני (זמן, כסף) אבל האפשרות קיימת לבי עתודאים מהשניה השנייה בצבא, כשחלק מהשעות הן על חשבון שעות פעילות. מדובר על לימודים בהיקף חלקי. לגבי העומס - בהחלט קיים, צפה פגיעה...אבל חיים עם זה. 5. טיפ אחד חשוב לגבי הלימודים - לסיים את כל החובות לתואר לפני הגיוס. אל תתחיל לרדוף אחרי סמינריונים ומועדי ב´ אחרי החזרה לשירות. אחרי הצבא - לא יודע...אולי אהיה מורה לאזרחות (ואני רציני לגמרי). מה שבטוח - לא עו"ד.