הצטרפתי רשמית

נינה104

New member
הצטרפתי רשמית

הי בנות
לפני שבועיים הוציאו לי גוש מדופן הבטן . אכן כפי שחשבו כולם מדובר במוקד אנדומטריוזיס.
הניתוח היה פשוט והצלקת אף יפה.
ישנו מוקד נוסף ברחם (לפי סוריאנו) אותו לא הוצאתי בלפרוסקופיה ולא ידוע בוודאות אם אכן מדובר באנדומטריומה.
כבר שנה ללא הצלחה בנסיון להריון,עברתי צילום רחם שיצא תקין , איקקלומין פעם אחת ו2 הזרעות. (פוליציסטית)
מה לדעתכן סיכויי להרות? האם כדאי להמשיך בטיפולים או לקחת גלולות ברצף?
אני ממש רוצה אח/ות לנסיך בן ה-3 שבבית. ואין לי סבלנות!
תודה לכולן. עזרתן לי כבר בעבר ואני מודה לכן.

פז08

New member
ברוכה הבאה

קודם כל, מקווה שאת חשה בטוב כעת. לגבי המוקד ברחם, לא הבנתי- האם הוא ברחם או בשחלה? כשאומרים אנדומטריומה הכוונה לרוב היא ציסטה בשחלה.
לגבי השאלה הריון או לא- לי הסבירו בעבר, שהזמן אחרי אחרי ניתוח הוא חלון הזדמנויות מצוין להרות. אני הייתי מתייעצת בנושא עם רופא מומחה לאנד'ו ובמקביל עם מומחה לפריון שמבין גם באנדו'......
קשה לענות על שאלה כמו סיכויים להרות. זה כל כך אינדווידואלי.... עם זאת כאמור, אומרים שהחודשים אחרי ניתוח הם הזדמנות מצוינת.
דרך אגב- לא כתבת כיצד הגבת לאיקקלומין- האם היו זקיקים?

נינה104

New member
הי פז

ראשית אני מודה לכן על ההתייחסויות.
אני מרגישה מצויין. ניפרדתי יפה מהגוש שהיה תקוע לי בבטן 3 שנים ורק גדל וגדל.
כתבתי אנדומטריומה אך טעיתי. הגדרתו של סוריאנו היא:"ממצא נזלי חשד לאדנומיוזיס בדופן הרחם" עוד הוסיף שבבדיקת על קול בטני, חשד למוקד אנדומטראלי. השחלות נבדקו ונראו רק כפוליציסטיות. אשמח אם תעשירו אותי בידע שלכן. מה זה הדבר הזה ברחם? אני חוששת שזו הסיבה לאי פוריות.
נראה לי שחלון ההזדמנויות לא קיים מבחינתי מאחר והניתוח היה קליל מאוד רק בדופן הבטן ולא ניכנסו כלל לרחם, בנוסף קצת השתבשו לי ההורמונים ודיממתי כשבוע לאחר הניתוח למרות שזה היה מועד הביוץ. מחזור עוד לא הגיע ואני לא בהריון.
עם איקקלומין הייתה רירית יפה והיו זקיקים כתמיד (נראה לי)
עזרתכן פליז:)

פז08

New member
הי נינוש.....

האם סוריאנו לקח במהלך הניתוח דגימה מהנוזל לפתולוגיה? אם כן- מה התשובה? תראי, אני לא מומחית לאדנומיוזיס...... לא יודעת מה זה אומר לגבי סיכויים להרות....
האם את הטיפולים שעשית עד כה עשית אצל מומחה לפריון?
אם לא- זה הזמן לעבור למומחה בתחום, ורצוי מישהו שיש לו אוריינטציה לאנדומטריוזיס.....
אם את אומרת שהייתה תגובה יפה לאיקקלומין, אולי שווה לעבור לנסות עוד מחזור אחד או שניים ואם לא הולך, להמשיך הלאה....
האם את עם בן זוג? מה מצב הזרע שלו?
כיצד הרית בעבר?
בת כמה את?
את לא חייבת לענות כמובן על שאלות אלו, בטח שלא מעל דפי הפורום אם את לא רוצה לשתף.....
אבל אלו נתונים שצריך לקחת לדעתי בחשבון.....
לגבי השיבוש ההורמונאלי לאחר ניתוח- נראה לי שהגיוני....
מקווה שאת חשה בטוב

נינה104

New member
פז המתוקה

אענה בכיף ושוב תודה על התגובה. אני מקווה שאת מרגישה יותר טוב וכל הכבוד על התושיה!
לא נותחתי אצל סוריאנו, אלא אצל ד"ר קופרניק, מנ' מח' מיון נשים בקפלן. רופא מקסים במיוחד. אכן הדגימה הראתה "רקמה פיברואדיפוזית עם אנדומטריוזיס" אני מרגישה מצוין. הייתה נפיחות רצינית של נוזלים ודימום שניספגו בגוף והתחושה היא של חתך קטן.
אני בת 31 נשואה 4 שנים, הריון אחד שהסתיים בגרידה ונסיך בן 3 בבית. שני ההריונות טבעיים. טופלתי ועדיין אצל רופא פוריות בכללית. בדיקת זרע הראתה מורפולוגיה 4% כל שאר המדדים תקינים. היום שוב התחיל דימום חלש וזה לא נראה כמו מחזור אווווף. אני מחכה שיגיע כי התכנית היא להתחיל טיפול נוסף של איקקלומין. אם לא יגיע, מה דעתך על כדורים לגרימת מחזור. האם כדאי?
הרופא המנתח אמר לי להוציא את המחשבות שלי מהראש ושאינו ממליץ להוציא את הממצא מהרחם. אלא לקחת 3 חודשים גלולות רצוף. אני ממש רוצה הריון ולא יודעת מה לעשות עם העצה שלו.
עוד שאלות (סורי יש לי הרבה) בהתחשב בכל העובדות, האם יאושר לי ivf ללא פרוטוקולים של טיפולים מקדימים? האם כדאי? מה הכוונה בפרוטוקלים עדינים?
מחכה לתשובתכן המחכימה
וחג שמח:)

זואילי

New member
הי נינה

אני דילגתי על שלב ההזרעות כי רגע לפני עשיתי צילום רחם שהיה לא תקין ועל כן הוקפצתי מיד לIVF.
אני חוששת שעם הבירוקרטיה של לעבור 6 הזרעות לפחות ומתוכן 3 עם הורמונים (לא איקקלומין) - רק אחרי זה יתנו אישור ל IVF אם לא קיימת סיבה שנותנת "קייס".
אבל לנסות לבקש תמיד אפשר. בשביל זה צריך שרופא הפריון ימליץ בכתב מדוע הוא מבקש IVF. אז תדברי איתו.

פרוטוקול עדין, לפחות מנסיוני, הוא כזה של כמה שפחות הורמונים (במינונים). כמובן זה גם תלוי תגובה שחלתית.
אני קיבלתי מינונים שנחשבים מינוריים. אני מכירה נשים (לא אנדואיות) שבהזרעות קיבלו מינון כמו שאני קיבלתי..
אם היו ימים בהם הרופא העלה לי את המינון, ישר הרגשתי את זה טוב טוב מבחינת כאבים ואז הרופא שוב הוריד מינון.
לכן חשוב למצוא רופא פריון שיודע מה ההשלכות של אנדו בתקופת טיפולים, ורופא קשוב מאוד ועם אצבע על הדופק.

פז08

New member
היי שוב.....

קודם כל, שמחה מאוד שאת מרגישה מצוין.

מותר לשאול מי רופא הפריון שלך?
כמה זמן כעת את מנסה להרות?
מורפולוגיה של 4% כיום, לפי ידיעתי, נחשב תקין (המדדים שונו...)
לפוליציסטית, מחזור של איקקלומין עם הזרעה נשמע מצוין.
אין בעיה למיטב ידיעתי עם כדורים למחזור, לרוב גם אין ברירה אם יש הפרעת ביוץ ומחזור ספונטני לא מופיע לעיתים קרובות.
לא מבינה מה הייתרון של גלולות ברצף 3חודשים, מה הרופא שלך אומר, מדוע הוא ממליץ זאת? בוודאי יש לכך רציונאל, שווה לשאול אותו מהו הרציונאל.....
לגבי IVF, יש מקרים שמאשרים זאת ישירות, תלוי באבחנה. אם ברור שיש הפרעה מכאנית, אז לפעמים מאשרים, זה מאוד אינדווידואלי.
אחותי עשתה מספר הזרעות עם איקקלומין ואחת עם גונדוטרופינים ובהמשך אישרו לה מעבר ל- IVF מבלי שנדרשו סבבים נוספים של גונדוטרופינים (הורמונים אחרים...).
השאלה אם במקרה שלך באמת יש צורך לעבור ישירות ל- IVF.
צריך לזכור שיש ייתרון וחסרון בכל דבר....
פרוטוקול עדין מבחינתי, הכוונה להורמונים במינון נמוך יחסית, על מנת להשיג את התוצאה המקווה. הכוונה לא לאיקקלומין אלא לפרוטוקולים ב- IVF עם הורמונים אחרים, כמו גונל, פיוריגון, מונוגון, מנופור וכו'.
לנשים עם אנדו', מומלץ לנסות להשיג את התוצאה המקווה עם מינון עדין של הורמונים., בכל מקרה, במקרה שלך, אם את פוליציסטית, סביר שיתחילו תמיד במינון נמוך של הורמונים....

זואילי

New member
הי נינה

אין לי מושג מה סיכוייך וההחלטה אם להמשיך בטיפולים או לעלות על דיכוי כולה שלך.
אבל אם את ממש רוצה להרות והבעייה היחידה היא סבלנות... אז.... מהר לקחת אחריות וללמוד שליטה עצמית וסבלנות וקדימה לעשות ילדים.

תנצלי את חלון ההזדמנויות של אחרי ניתוח.
ותמצאי רופא פריון טוב שלא ימרח לך את הזמן.

למעלה