הצטרפות

רונשחר

New member
הצטרפות

כחבר צעיר במועדון "האלצהימר" (כמעט שנתיים) אני עוקב בעיון רב אחר התנהלות הפורום. זמן רב התלבטתי אם להצטרף וכעת הגיע הזמן. אני מלווה את רעייתי, דליה, כמעט בת 58, במדרון התלול של התקדמות המחלה. יש לנו ארבעה ילדים, שלושה נכדים ובימים הקרובים יצטרף נכד נוסף. אשמח להצטרף לפורום.

../images/Emo140.gifברוך הבא להצטרפות עד כמה שזה כואב

ספר על אישתך ,איך גיליתה את המחלה אצלה? מתי התחילה לחלות? איך היא מתפקדת? היכן היא נמצאת בבית עם עובד זר או בבית אבות? בשורות טובות

רציתי לכתוב ברוך הבא בדיוק במילים שלך

גנבת לי את המילים.... אני רואה אותך מחייכת למקרא המילים. הייתי שמחה לברך אותך להצטרפות למועדון קריאה למשל, או מועדון הסרט הטוב. אך מאחר שזו המציאות שלנו, אני בטוחה שתמצא כאן אוזן קשבת מכולנו. אני מצאתי. גם כאן וגם במציאות. תחזיק מעמד. הדרך ארוכה , אבל החברים בהחלט מחזקים.

רונשחר

New member
קצת רקע

הופנתה ממקום העבודה לרופא תעסוקתי עקב ירידה ביכולות העבודה שעד למועד זה היו יכולות גבוהות וזכו לשבחים רבים. הגענו למרפאת הזיכרון בתה"ש ואחרי סדרת בדיקות נקבע כשהיא סובלת מאלצהימר. זה היה בתחילת שנת 2008. עד סוף השנה מנצלת את ימי המחלה שלה. נמצאת בבית ללא עובד זר, אין צורך כעת. בתחום "המושב" עדיין יכולה להסתובב לבד ,לבצע קניות פשוטות של פריטים בודדים. כמעט ואין ביכולתה לבצע משימות רגילות של ניהול הבית. יכולת הקריאה וההבנה נפגעו.

אם היא אינה מסוגלת לבצע משימות רגילות

של ניהול בית אז למעשה מי איתה בבית? האם היא לבד? מסוכן שתדליק גז ותשכח או תדליק דוד למים חמים ותשכח, גם ללכת לבד לקניות זה מסוכן שמה לא תדע היכן הבית? לא לחקות שיהיה משהו חריג צריך לחשוב צעד אחד קדימה מאחלת שתמצא התרופא הנכונה ושאשתך חלילה לא תדרדר הלאה כך היה אישי בדיוק כמוה בשורות טובות

גם אני מברך אותך בברכה העצובה

אני מתרשם מהתאור הקצר שלך שאכן אינכם זקוקים עדיין למטפל/ת, אבל אני מציע לך להתחיל לטפל ללא דיחוי בהשגת רשיון להעסקת עובד זר. אני מניח שיש לך יידע בתהליכים, ולוא רק מקריאה בפורום זה. ההמלצה שלי נובעת מכך שכאשר תקבלו אישור, תוקפו יהיה לשנתיים, ואני עצוב להבטיח לך שתוך שנתיים מטפל/ת תהיה הכרחית, ואם תתחיל כעת בהליכים, לא תהיה לחוץ בבוא זמן, כמו שקורה כעת ל תמר 45. אם יש לך שאלות כולם יטו כתף לענות ולעזור לך.

לצערנו, ברוך הבא...

מתוך מה שאני קוראת על מצבה של אישתך, כדי לך להזדרז ולארגן לך עזרה בבית, גם אני חשבתי בזמנו שלא צריך עזרה בבית והשגחה על בעלי, כמעט באותו הגיל כמו אישתך, בן 57, ולקח לי עשר דקות לרדת עם הכלבה ולחזור הביתה ולהריח את הגז מפוזר בכל הבית, כי ניסה להדליק ת האש ולא ידע בדיוק איך ואיפה.. וגם אז לא מיהרתי, אבל לא פעלתי נכון, כי מצב כזה צריך השגחה, אולי לא עזרה אבל בטח השגחה. היום המצב הוא שיש לו מטפל צמוד, הוא חולה סעודי, וחולה לא קל. כפי שכתבת אתה בטח מכיר את ההתנהלות של הפורום ויודע שעד כמה שאפשר תקבל תמיכה. אז שיהייה לך בהצלחה. ניצה.

ronnyw

New member
שלום לך רון שחר,

ולואי ולא היית כאן איתנו... כואב הלב. הגעתם לתקופה שיכלה להיות היפה והמתגמלת בחייכם - ילדים בוגרים, נכדים, שמחות - והינה צרה שכזו... מאחלת לכך למשפחתך שתצליחו לא לתת למחלת אישתך להאפיל על הדברים הטובים... אני רוצה לחזק את דברי קודמי בנושא הערכות לקראת הבאות. אני מאמינה גדולה ב"הקדם תרופה". כל זמן שהיא לבד או מסתובבת בחוץ, אם אפשר מנעו ממנה להתעסק עם אש (בישול) לנעול חדרים (שרותים למשל). וודאו מפתח רזרבי לדירה אצל שכן או במקום מסתור. "אבדו" את כרטיס האשראי שלה, את פנקס הצ'קים. קנו לה צמיד יפה עם שמה וכתובתה, שמא תלך לאיבוד (או שימו פתק ברור בתיק היד שלה). כל אלה פתרונות לזמן קצר (כמובן שהרבה יותר טוב למנוע ממנה יציאות או להשגיח עליה בבית, אבל אני מניחה שאתם עוד לא שם...). והעיקר - תתחילו עם הניירת. זה תהליך ארוך ומייגע. בסופו תהיו זכאים לעזרה כספית (אם רלוונטי) ןלעזרה תיפקודית (מטפלת לכמה שעות מטעם ביטוח לאומי או רשיון לעובד זר למשרה מלאה). לא תאמין כמה מהר תיזדקק לכל זה... מעבר לכך יש המון ספרים על המחלה, עצות, טיפים, קבוצות תמיכה (אני בזמנו נעזרתי בקבוצה כזו בחדרה. אני יכולה לאמר שנכנסתי לקבוצה כתלמידת כיתה א' שרק סיפרו לה שאימה חולה באלצהיימר. יצאתי אחרי כשלוש פגישות כבוגרת תיכון... כיום, אחרי 8 שנים של אימא חולה, אני רואה את עצמי כבוגרת אוניברסיטה...) ממליצה גם לקרוא את הפורום לאחור, תמצא הכל על הכל... וכמובן , לשאול כל מה שבא לך.

zs1957

New member
שלום רונשחר

עצוב מאד לשמוע על עוד חולה צעירה שהגיעה לפורום שלנו. בזמן האחרון יש הרבה צעירים שחולים במחלה מענין מדוע מחלה האופיינית לגיל השלישי פוגעת בצעירים? זה משהו בגנטיקה אבל מה עוד טרם ידוע? טובה , אריאלה חני, ניצה, גאיה האחת , תילי 66 נשים של חולים צעירים 60 פלוס . יש להן נסיון רב בתחום. מעבר לזה כל אחד מאתנו יכול לסייע לך בעל עת.יענקלה הגבר היחיד בחבורה יכול לסייע לך מנסיונו בטיפול ברעייתו. רצוי מאד שתתחיל בתהליך של הבאת עובדת זרה. . אצל צעירים ההתדרדרות במחלה יותר מהירה מאשר אצל זקנים. חשוב שתהיה מוכן. אני מבינה שאתה הוא עזר כנגדה. איך זה מסתדר לך עם העבודה? האם היא הולכת למרכז יום לא של קשישים אלא של יד שרה שיש בו אנשים בגילה. אני מאד ממליצה. יש להם מרכזי יום מעולים. יש הסעות מהבית, 2 ארוחות , חברה מחשב , מוסיקה, אמנות , קרמיקה, פיזיותרפיה,טיפולים אלטרנטיביים :שיאצו רפלקסולוגיה,. מאחלת לך שיהיה הלך המון כוח למסע הארוך ,שזה אתה התחלת. איך מתמודדים הילדים עם המצב של האם? האם הם עוזרים לך? חשוב מאד שהיא תהיה במסגרת ואתה תמשיך בחיי השגרה שלך ולא תהפוך למטפלת סיעודית כי אז אתה פוגע בבריאותך ובנפשך. נשמח לסייע בכל עת. זהבה

טילי66

New member
הגעת למקום הנכון

ההתמודדות קשה לצערי.הפתעות בלתי צפויות אך חייבים להרים את הראש ולקבל עזרה גם מקצועית וכמובן מהפורום כולנו סוחבים את משמעות על הכתפיים ומשתדלים להמשיך חשוב שכל בני הבית יהיו מעורבים ולתמוך עד כמה שאפשר. תהיה חזק התמיחה של הפורום עוזרת וזה מתוך ניסיון.תמי

שלום רונשחר וברוך הבא

כולנו כאן כבר עמוק באלצהיימר ותקבל בטח המון תגובות ועצות. מכיוון שאתם בתחילת הדרך, לאחר אבחון ארשה לעצמי לספר לך איך הכנתי את עצמי ואת בעלי לשלבים הבאים. כמוני כמוך אך בהיפוך. אני בת 58 ובעלי בן 60 חולה, 4 ילדים ו 3 נכדים. אני עדיין עובדת והוא עם מטפלת נפאלית בבית אך מאד עצמאי, הולך, מתלבש ואוכל לבד. בשאר עוזרים לו וכמובן השגחה. בפורום יש חבר בשם "ידידים" שגם אשתו חלתה בגיל מאד צעיר לפני 50 והוא בטח גם יכתוב לך. הוא עזר לי מאד בנוגע למה שמגיע לנו, ביטוח לאומי, מס הכנסה וכו' ואיך להתכונן. הבנתי שאשתך עדיין עצמאית ולבד בבית. גם אצלנו זה היה כשנה וחצי אחרי שהפסיק לעבוד. הוא קיבל משכורת ימי מחלה כשנתיים וחצי. מכיוון שהוא לא יודע לבשל , לא דאגתי שמא יפתח את הגז ולכן נשאר לבד בבית. היה יוצא לצעדה או הולך לאחיו או אחותו שגרים על יד. אך אחרי כמה זמן הבנתי שצריך כבר להרגיל אותו שיהיה מישהו בבית והבאתי אישה פעמיים בשבוע בתרוץ שהיא תבשל ותגהץ שאמנם עשתה זאת. אך העיקר שהתרגל שיש מישהו זר בבית. לא עברו 4 חודשים וגיליתי שהוא מתבלבל במדרגות או במעלית והעסקתי גבר שיצעד איתו בבוקר ויאכל איתו ארוחת בוקר ואחר כך הוא נשאר לבד בבית ולא יצא. במבט לאחור אני חושבת שהיה לי מזל שהוא היה "ממושמע" ולא יצא לבד, כי היה לו כנראה פחד. רק אחרי כמה חודשים הוא היה מתקשר אלי המון לעבודה ומאד חרד ומבולבל ואז הבאתי את העובדת הזרה הראשונה. אני מספרת לך את כל הסיפור הזה כדי שתדע להערך לקראת העסקת עזרה בבית וכדי להרגיל אותה. אני לא יודעת אם אשתך עדיין מבשלת או אופה או עושה דברים שיכולים לסכן אותה. האם כבר פנית לבטוח לאומי כדי שתוכר כנכה? בשלב שבו היא מקבלת משכורת, היא עדיין לא תקבל קיתבה אך תהיה מוכרת כנכה ואם תזדקק לעובדת זרה , תוכל לקבל שירותים מיוחדים. אצלנו בשלב הראשון הוא קיבל 70% ואחר כך ביקשתי החמרה והעלו לו כך שקיבל גם תשלום עבור שירותים מיוחדים. אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לכתוב ואם תרצה גם במסר אישי, אין בעייה. איך מתמודדים הילדים שלך? האם יש עוד מישהו בבית איתכם? האם יש לה הורים? מאחלת לך שתצליח להתמודד ולעזור לה לפי הצורך והעיקר להשגיח ולדעת מתי היא זקוקה כבר להשגחה מתמדת בשורות טובות, טובה

תקון קל לדברי טובה'לה

בכדי לקבל רשיון לעובד זר ביטוח לאומי שולח אחות הביתה שעושה בוחן תפקודי שנקרא ADL. לא חייבים הגדרה של נכה. אבל אם עוברים את הבוחן (מקבלים מינימום 4-5 נקודות) כדאי מאד לעבור ועדה רפואית בביטוח לאומי ולהיות מוכר גנכה כי יש לכך הטבות רבות: פטור ממס הכנסה לחולה, הקטנת תשלום ארנונה, תו חניה לנכה (כפוף לאישור אוטופד על קשיי הליכה) ועוד דברים שאינני נזכר כרגע.

סליחה, נזכרתי

יש הגבלות כשמדובר בחולה מתחת לגיל 60 שאינני מודע לפרטים שלהם. בכל מקרה כדאי שתתיעץ עם עו"ס של קופ"ח או של העיריה וכד'. הן אמורות לדעת ולהנחות.

skeptic

New member
להיפך

בדרך כלל לחולים מתחת לגיל הפרישה יש יותר זכויות. לפי החוק מעל גיל הפרישה אין נכות פרופר אלא זקנה. למשל בסיעוד: לפני גיל פרישה יש אחוזי שר"מ (שרותים מיוחדים) ב- 3 דרגות (גם הדרגה הראשונה מקנה זכות לקבלת אישור עובד זר) שנקראות 50%, 105% ו- 175%. התשלום הוא בכסף ממשי ולא בשעות. קבלת שר"מ מותנה בד"כ בנכות. אלצהיימר מוכר. בדרגות נכות רפואית גבוהה (מעל 90% בערך) יש גם פטור משמעותי ממס הכנסה אם רלוונטי. בצילום המצורף ניתן לראות את הסכומים. כמו שגם נכתב יש גם קצבת נכות שיא שגבוהה מקצבת זקנה, הנחות בארנונה ובתשלומי קופ"ח, בבזק ועוד. יש המון מידע באתר הביטוח הלאומי. הוא כרגע תקוע ואביא קישורים ממנו. יש גם פורום ביטוח לאומי - סיוע בתפוז.

מנסיון שלי.. ולצערי הוא רב..

בזמן מועט, דרך הפורום של ביטוח לאומי - עזרה, תוכל לקבל את כל היעוץ לגבי הזוכיות, בטוח שיש זכויות אבל בגלל שהיא עדיין נחשבת עובדת שכירה, הזכויות הן אחרות, לכן צריך לבדוק בדיוק מה כן מגיע ולמה יש עוד זמן, לא רוצה להלחיץ אותך ,אבל גם עם הביטוח לאומי זה לוקח כמה שבועות כך שכל דבר מתנהל באיטיות וצריך להזדרז, גם אני היום דואגת לדברים עתדיים, עדיף שיהייה בצנרת של המוסדות מאשר ברגע האחרון להתחיל לרוץ, ורצתי לא מעט בגלל השר"מ, ראיתי שכתבו לך בעניין הזה, ביטוח לאומי הוציא לי את הנשמה עד שאישר,ולא היה ספק שיאשר, הוא כבר היה סעודי ורק עם איומים הזדרזו לתת לי, היום אני התחלתי לחשוב על קוד משרד הבריאות למיטה בבית אבות/סעודי, התהליך לוקח כמה חודשים ואני לא יודעת מתי אצטרך לכן התחלתי בתהליך. בפורום תוכל לקבל עצות גם עתידיות כדי שתוכל להתכונן לימים קשים יותר! ניצה.

skeptic

New member
קישורים מאתר ביטוח לאומי

בקישורים למטה על - לפני גיל פרישה - נכות, שר"מ (שרותים מיוחדים) וניידות. רצוי להיכנס לנושאים השונים ולקרוא. גיל פרישה מוגדר בביטוח הלאומי כ-: "הגיל שבו תהיה זכאי לקצבת זקנה, בתנאי שהכנסתך מעבודה אינה עולה על סכום ההכנסה המרבית, והכנסתך שלא מעבודה, כגון הכנסה מנכסים או מריבית על השקעות אינה עולה על כפליים ההכנסה המרבית. ההכנסה מפנסיה אינה נלקחת בחשבון. עד 30 ביוני 2004 גיל זה היה לגברים 65 ולנשים 60. גיל זה עולה בהדרגה, וכשיושלם התהליך, הוא יהיה 67 לגברים ו-64 לנשים". באתר אחר מצאתי מחשבון גיל פרישה. בנוסף, סיעוד מעבר לגיל פרישה. בנוסף, ספר הליקויים - מבחני נכות. לא מצאתי שאלצהיימר לא מופיע בפני עצמו (PDF). בנושא גיל פרישה, לעיתים ניתן לתבוע גם לאחר גיל הפרישה אם מוכיחים שהנכות החלה לפניו.

למעלה