הצטרפות לקיבוץ

הצטרפות לקיבוץ

שלום, אני היתי מאוד רוצה לעבור לגור בקיבוץ. יש לכם מידע לתת לי לגבי קיבוצים קולטים ומהם תנאי הקבלה?

תלוי איך

רוב הקיבוצים עברו או עוברים תהליך הפרטה. אני, כבן קיבוץ, רוצה להיות חבר וכבר אין לי מושג במה זה כרוך. אבל, אם את רוצה לגור בלבד, לא צריכה להיות בעיה. אפשר להשכיר דירה ולהיות תושבת. אצלנו יש כמה עשרות כאלה.

להתקבל לחברות זה מאוד תלוי

באיזה שלב נמצא הקיבוץ שלך. בשלי למשל גם בני קיבוץ כבר לא יכולים להתקבל. כל העניין של שיוך הדירות והמניות לדעתי שם קץ לקבלת חברים חדשים.

צודק

אנחנו עברנו את ההפרטה (שינוי) לפני 3 שנים והליך שיוך הדירות נמצא בעיצומו. דווקא מבטיחים לנו הרים וגבעות, מספרים שאנחנו (הבנים) מאוד רצויים, אבל בפועל, הליך הקבלה מסורבל ומעורפל. היו לנו פגישות עם העו"ד של הקיבוץ, אני לא יודע אם הן היו יותר משעממות או יותר מבלבלות. בינתיים, אני תחת הסטטוס "בן תושב" ומשלם שכר דירה כבר 3 שנים.

ואתם במצב טוב ../images/Emo4.gif אצלנו הם לא

מנסים להראות שיש עוד אפשרות להתקבל לחברות..החברים האחרונים שהתקבלו היו לפני כמה שנים טובות, גם הם בני קיבוץ והם ירקו דם עד שהם באמת התקבלו. מאוד מזדהה עם מה שאמרת לגבי זה שהקיבוץ רוצה להראות שאתה רצוי אבל מתייחס אליך כמו למשהו שלא ראוי להיכתב בפורום. (כמובן לא מנסיון אישי אני רק בן 17..יש אחיות חברים של אחיות
)

9910

New member
למה זה נשמע לי מוכר?

אני ואשתי לעתיד נמצאים בעיצומו של תהליך קליטה בקיבוץ שנולדתי בו וגם שני ההורים שלי לא יצאו ממנו כל חייהם,ועדיין איכשהו לפעמים נראה לי שהם לא בדיוק יודעים מה הם רוצים מעצמם.מצד אחד אומרים לך כמה אתה רצוי ומבטיחים לך הרים וגבעות,ומצד שני זה נראה כאילו אתה כבר בכיס שלהם אז אף אחד לא ממש מתאמץ,כשזה נוגע לקיבוץ שנמצא במודל המשולב וצריך לרדוף אחרי שעות עבודה כדי לקבל גמול משרה,או אם הבטיחו עזרה בלימודים וצריך לחלץ את הכסף איכשהו,או אם סתם מחכים מליון שנה לתיקונים פשוטים. ובכל זאת אותי הם לא ינצחו,עוד מעט אני אוכל להגיד שכשאני אהיה בפנים הדברים ילכו אחרת ;)

אהובה.א

New member
לא מבינה את הקטע הזה

של הקיבוצים שלא רוצים לקלוט את הילדים. זה עדיין לא נתפס אצלי. הרי ההורים צריכים המשכיות. הם לא יחיו עוד 100 שנה. ולא לקבל את הילד שלך חזרה? לא מסתדר לי. ממש לא.

ההורים רוצים מאוד.

הבעיה היא שהקיבוץ מנוהל ע"י קומץ קטן של אנשים, חלקם חברי הקיבוץ וחלקם שכירים. אנשים אלה דואגים בעיקר לאינטרסים שלהם, מתמרנים את שינוי הקיבוץ כך שישרת בעיקר את כיסם הפרטי. לאנשים אלה יש ילדים גם כן, אך תאוות הבצע - זו מחלה כמעט חשוכת מרפא. בינתיים, הליך שיוך הדירות בעיצומו והוא מהווה יופי של תירוץ לדחות אותנו שוב ושוב, כדי שחלילה, לא ננגוס בחלקיק קטן של עוגת הנכסים. אני מאמין שהרוב המכריע מעוניין בדור המשך, הרי גם כ"בנים-תושבים" יש לנו חלק רב בקיבוץ ובהוויתו (הפקנו מסיבת פורים בלתי נשכחת רק לפני 10 ימים) אך בינתיים - הקומץ שולט והרוב שותק... אני מציין שכל האמור נכון לגבי הקיבוץ שלי בלבד, אני לא יודע מה קורה במקומות אחרים.

דרך האתר..

http://www.kibbutz.org.il אפשר לעיין בכל הקיבוצים, ולראות את תהלכי הקליטה בהם. עם זה באמת רציני, תוכל למצוא שם הרבה מידע
בהצלחה

שירB

New member
הפרטה

יש גם קיבוצים ללא הפרטה...כמו שלנו (קיבוץ נהדר ד"א) אבל לא קולטים כי אין מקום

למעלה