הצורך לרצות

אורגבע1

New member
הצורך לרצות

אני מתאמנת בתחילת דרכי. במסגרת אימון אחת המתאמנות שלי, עלה לדיון במרחב האימוני הצורך שלה לרצות. המתאמנת עומדת בפני תפקיד ניהולי חדש ומאתגר וחוששת שצורך זה יפגע ביכולת הניהולית ובאפקטיביות שלה. אנו דנים בנושא אך אני מבקשת עצה לגבי שעורי בית רלבנטיים (אני נוהגת לתת למתאמנים לבצע מטלות בין המפגשים). בנוסף, כל עצה או התייחסות רלבנטית לנושא הצורך לרצות - תתקבל בברכה. תודה.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
דפוסים מהעבר

אורגבע1 היקרה, אני מקווה שאת גם מאמנת תחילת הדרך ולא רק מתאמנת
במקרה של דפוס מהסוג הזה הייתי בודקת מאיין הוא נובע, מתוך הנחה שהוא נובע מהעבר, מדפוסים שהיו בדרך כלל במשפחה ואינם רלוונטיים יותר. כאשר רואים מאיין הגיע הדפוס, קל יותר לראות שהוא אינו משרת היום שום מטרה רציונלית, אולי צרכים רגשיים. מכאן אפשר לבחון את המחירים של הדפוס ולחפש התנהגות חליפית מותאמת יותר למצב. שינוי הדפוס דורש תרגול, לכן כדאי למצוא תרגילים רלוונטיים שיהיו אפשריים לביצוע (לבדוק כיצד היא מרצה חברות, בני משפחה ולעבוד על זה שם, לפני שמגיעים להתנהלות בעבודה למשל).

ordanco

New member
מחזק את ענבל ומוסיף טריק

כיף לקרוא תשובות שלך ענבל, אני מחזק - זה יכול להיות כמובן כל דבר של המתאמנת, הייתי מברר תחילה באזור של השייכות או הערכה. מרצה כדי להיות שייכת לקבוצת אנשים (משפחה , חברים , עמיתים..) או מרצה כדי לקבל מילה חמה והערכה. טריק שבעזרתו ניתן לקלוע - כאשר בולט המקום הפיזי - חברתי היותר משמעותי בריצוי, לשאול על "מה הדבר הנורא ביותר שיכולים לומר עליך שם" או המחמאה הגדולה - התשובה מובילה לנקודה. דוגמא - אם הריצוי בולט במקום העבודה אז לשאול: " מה הדבר הנורא ביותר שיכולים לומר עליך או לעשות עמיתים או בוסים?" אם התשובה - "שלא יזמינו אותי למסיבה" "יוצאים לאכול מבלי לקרוא לי" "שאני לא בחברה" אז זה שייכות. אם התשובה - "שאני לא מקצועית" " שהעבודה שלי רדודה" "שאני לא מעודכנת" אז זה הערכה. בשייכות והערכה יש עוד רבדים עמוקים יותר - תזהי אותם בהמשך שתצמחי עוד יותר כמאמנת. ו.... יכול להיות משהו אחר לחלוטין שלא קשור למילים שרשמתי פה.... העולם של המתאמנים ואנשים בכלל הוא כמובן רחב יותר ומגוון יותר. אני מאוד אודה לך אם תספרי לי על מה באמת עשית ומה יצא.

קורי01

New member
הצורך לרצות

לאורגבע1 בהתייחסות ל"הצורך לרצות" אפשר לראות אותה כמו אמונה מגבילה אשר מונעת מאיתנו להיות אותנטים ולעשות כדי לרצות אחרים. ואפשר גם לקבל עצמנו ולהיות מוכנים ללמוד דברים חדשים, לסלוח להתקדם ולצמוח. והמשוואה "הצורך לרצות משהו כדי....." נעלמת ואנחנו מופיעים במלואו הדרנו והיופי שלנו

למעלה