הצום...

כן, גם אני שומר על המסורת...../images/Emo9.gif

אני שומר על המסורת של החלק במשפחה.... שלא צם..
גם אנחנו לא מוותרים על ארוחה טובה לפני הצום.. וארוחות טובות ב...מהלך הצום..
לאחר הצום גם אני אוהב קפה + עוגה + סיגריה כבר לא.. בוקר טוב רינתיתי, שיהיה לך יום מקסים

Rinattt

New member
אני קראתי שמה מה כתבת...

על ל"ו הצדיקים... אומר לך משהו בהקשר שלי לפחות, של אלו שאני מכירה... הרי אומרים "אחטא ואשוב אחטא ואשוב אין יום הכיפורים מכפר" פשוטו כמשמעו, אם אני אח"כ חוזר לחלל שבת אז למה לצום בכלל? אם תתעמק, זהו מן יום של מחשבות, של סליחה, אם לא בין אדם למקום לפחות בין אדם לחברו... הצום הזה... החוסר מעשה הזה... גורם למחשבות שלנו לנדוד... איפה לשפר, בנינו לבין חברים, משפחה, בעבודה... בנינו לבין עצמנו... חשבון נפש... נכון שלא מחייב לחכות ליום כיפור בשביל זה, אבל טוב שיש יום אחד כזה בשנה... חוץ מזה... יום קסום גם לך...

יום הכיפורים שלי...

יום הכיפורים שלי הוא לפעמים שעה ולפעמים רק כמה דקות.. יום הכיפורים שלי הוא לפעמים ביום שני ולפעמים בראשון.. יום הכיפורים שלי הוא לפעמים בעבודה ולפעמים בבית.. יום הכיפורים שלי הוא לפעמים לבד ולפעמים עם חברים.. יום הכיפורים שלי הוא לפעמים בין הארוחות ולפעמים תוך כדי הארוחה.. יום הכיפורים שלי הוא לפעמים נשמע ולפעמים שקט, בתוך הלב.. יום הכיפורים שלי הוא לפעמים מכוון אלי ולפעמים כלפי קרובים לי.. רינתיתי.. יום הכיפורים האישי והפרטי הוא שלי ורק שלי.. יום יום אני חושב,סולח, מתכוון, מתנצל, שותק, מדבר.. יום יום אני עושה חשבון נפש עם עצמי.. ויום יום אני אומר לעצמי.. היום היית יותר מאתמול, ומחר תהיה יותר טוב מהיום..

יערית

New member
אצל אמא שלי

מי שמתארח ליום כיפור {כמעט ולא עושים זאת בשנים האחרונות} יודע שיש שני ארוחות לפני הצום,ארוחת צהריים שעתיים לפני המפסקת בד"כ זה היה קוסקוס עבה.בארוחת מפסקת אמא שלי מכינה את המרק שהיום אני לא מסוגלת לאכול אותו,מרק ביצים, זוכרת שטרפתי אותו עד לפני כמה שנים,חל מהפך היום זה מרק עוף,ופחמימות שהיא מכינה,כל פעם זה משתנה.אחרי זה בא התה עם הנענע ,צחצוח שיניים וכניסה לצום. בסיום הצום ,עם רעידות של כל הגוף
,פותחים את הצום עם תה נענע או שיבה,חלב קר,עוגיות ואחרי חצי שעה מחממים אוכל, ואל האוכל אני מדלגת כבד מידי. מאחר ואני עם הילדים,מרק,קוסקוס,לילדים אני מכינה קופסאות מג'יק מראש,מעדנים,חטיפים,וכל מה שיעשה אותם מאושרים ושבעים מבלי לטרטר אותי הרבה ביום הזה:).

Rinattt

New member
../images/Emo13.gif

גם אני, גם אני, גם אני.... מכינה להן אוכל מכל טוב... התנור על חום נמוך במשך כל החג... מוציאה להן, הן אוכלות ומפנות... ואני חוזרת לשקט שלי בחדר שינה... בין נמנום לנמנום אנחנו אוהבות לשחק משחק הזכרון, להרכיב פאזלים, לדבר על בי"ס\גן וכל מה שעובר עליהן... אני אוהבת את היום הזה... זמן איכות לדעתי... בגלל זה מידי פעם אני עושה "הפסקת חשמל" מכוונת ואנחנו יושבות משוחחות, משחקות, הן עושות לי הצגה לפעמים...
מרק ביצים???

למעלה