הצום...

Rinattt

New member
הצום...

מה אצלכם אוכלים לפני ואחרי הצום? לכל עידה הרגלים שונים, מסורת שונה... אמא שלי למשל צעירה (בת 55) אבל אנחנו לא מוותרים על המסורת של סבתא שלי וסבתא רבא. אז ערב לפני הצום יש או מרק תימני עם חילבה, פיתות ושאר ירקות. או מלוואח תימני עם סמנה... טעים טעים... (שמתיישב יפה בקיבה חחח) לאחר הצום כמובן קודם קפה+עוגה+סיגריה (ואני אוהבת תפוח אחרי הצום) רק אחרי שעה בערך שותים זום(לחלקכם זה נקרא במסעדות יוקרה רוטב שמנת
) ומי שבא לו מוסיף לזה עסיד. (לא אסיד, כן? חחח) יש כאלו שעדיין שומרים על מסורת של המשפחה?

Rinattt

New member
לך...

על שחזרת אלינו... התכוונתי... למי שצם... סתם ככה במקרה (ממש בטעות) יום רביעי זה צום.
אההההה כן, לא צום 9 באב... של יום כיפור...

Netta79

New member
צמים בכלל???

אוף! מה זה משבר בזהות פתאום ??? הצחקתי אותי ! נטע

השנה שוברת ת'מסורת! ../images/Emo178.gif

השנה, לראשונה מזה כעשרים שנה... לא אצום!! אז מה אוכלים כל אלו שלא צמים? אפשר תפריט ביבקשה??? (ויסלחו לי כל שומרי המסורת למיניהם!)

אפשר מחר תשובה? ../images/Emo13.gif

תני לי לשבת על זה הלילה... ולך ברוכה השבה אלינו ציפקה!!

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

כרגיל... גדולה מהחיים... את והתשובות שלך... צום קל אחותי

פברואר68

New member
צום אצלינו זה שונה

יום כיפור הוא יום של שקט וקריאה ....תמיד בשבוע שלפניו כל אחד מבני המשפחה בוחר לו מספר ספרים בסיפריה ...... ארוחת צום היא חגיגית כמו במלון 5 כוכבים.......כמו בכל יום שישי בערב........מפה מיוחדת נרות קישוט פרחים על השולחן ואוכל מצויין מטיילים לבית הכנסת לחוש את האוירה בית הכנסת הוד והדר בכפר סבא הוא בית כנסת מודרני....כמו התאום שלו ברעננה ....הגברים עם הנשים והילדים באותו מתחם יושבים יחדיו שרים יחדיו.....יש הפעלות לילדים ולמבוגרים הנשים אינן צריכות בלבוש מיוחד לא כיסוי ראש ולא חצאיות ....אלה כהרגלן הילדים קובעים בדרך כלל מפגש כיתתי של חבורת אופניים ומטיילים להם בעיר חמושים בפלאפון למקרה חרום... למבוגרים תמיד יש זמן לשיחות ארוכות על החיים..... אוהבת כל כך את כיפור......

יערית

New member
אז

תגידי שאת מכפר סבא:) האוירה בבית הכנסת ביום כיפור היא מיוחדת במינה ,אין ספק שנהניתי שם בילדותי יותר מאשר בבגרותי.

Rinattt

New member
ואני חשבתי שרק אני...

טמבלית שאוהבת ונהנית מיום כיפור... זמן איכות של המשפחה, בלי טלויזיה, מחשב, התעסקות באוכל, וכו' זמן של מחשבות... זמן... פשוט זמן...

רינתי גם אני מאוד נהנית מיום כיפור

זמן פשוט זמן.... להכל... לסדר ארונות.. לשנות את הסלון... לראות סרטים שטרם ראיתי... לקום למחרת בבוקר בלי לחץ "מה עושים היום עם הילדים? לאיפה נוסעים?" איזה כייף זה יום כיפור... הא?

Rinattt

New member
ציפי... כל אחד וההנאות שלו...

ומה שעושה לו טוב...
בוקר טוב לך קפיצית... מה שכן עכשיו את כאן, כל שרשור תוך 2 דק' כבר בעמוד הבא...

למעלה