הצולל הישראלי

Black Tip

New member
הצולל הישראלי

אז ככה: לא מעט השמיצו פה את הצוללן הישראלי, ואני רוצה לספר סיפור: א. לא מזמן, צללתי בפיג´י עם חברה בשם DIVE CONNECTIONS. המחיר היה נמוך (תחרות גדולה והם במצב קשה), ולמרות חשדות בלונלי פלנט הלכנו עליהם. אז ככה: שלושה בחבורה, ובהרכבת ציוד התגלו 4 BCD פגומים (דולפים), ווסת ושני בלונים. אחרי שהצלחנו להרכיב סט תקין, יצאנו לסט של שתי צלילות. מתחת למיים, משני מדי עומק, 2 התגלו כתקולים, ולמרות שהיה מתוכנן פרופיל MULTIPLE DEPTH, לדייבמאסטר לא היה שעון. אנחנו לצלילה השנייה כבר לא ירדנו. קצת בעייה לצלול כשאתה אפילו לא יודע באיזה עומק אתה באמת!!! אחרי צעקות במשרד התברר שרק ישראלים עושים בעיות על הבטיחות והתקלות שלהם. לצורך העניין, השלישי בחבורה היה אנגלי, ולא לא היתה בעייה לרדת עם מד עומק דפוק, ולסמוך על המדריך. לאף אחד מהם גם לא היה שעון לבדוק באמת את פרופיל MULTIPLE DEPTH. בעל "המועדון" סירב להחזיר את הכסף בלה בלה בלה. ב. אני לא יודע איך מלמדים צלילה בארץ, אני למדתי עם SSI ןPADI באוסטרליה. ושם: 1. לכוכב אחד מותר לרדת עם בן זוג כוכב אחד. כלל השני כוכבים בארץ נראה לי הגיוני מאוד, לאור רמת הידע של כוכב אחד. 2. בקורס הצלילה המדריך העלה את הקבוצה לפני המיים עם 0-10 אט´ במיכל (!). יש תקווה. הסטנדרטים בארץ לא כ"כ נמוכים.

Black Tip

New member
שותף לצלילה

איך ואיפה כדאי להתחיל לצלול בארץ, ז"א להכיר מקומות, אתרים וכו´. אין לי ציוד, וגם אין לי כוונה לקנות בקרוב. הטכניון לוחץ יותר מבחינת כסף. עצות ?

אנא ציין מאיזה איזור אתה בארץ.

לגבי רכישת ציוד, מבחינה כלכלית זה תלוי כמה אתה מתכוון לצלול. גם שכירת ציוד עולה לא מעט כסף. ו ב ב ח י " נ

Black Tip

New member
מאיפה אני

אני מהשפלה (מודיעין-רעות). אין לי בעיה להגיע חשום מקום, וכרגע גם יש לי דירה בנשר. מכיוון שאני לא יודע כמה יצא לי לצלול כרגע, אני לא מחפש לקנות ציוד. פשוט מחפש להתחיל לעשות את זה בארץ.

למעלה