הצהרת הון

yyogev

New member
הצהרת הון

שלום לכולם, אני שכיר ואשתי עוסקת פטורה. כיום ההכנסה שלה ממש מזערית (ממוצע 1100 לחודש על השנה האחרונה). קיבלנו מרואת החשבון שמטפלת בה הודעה שאנחנו צריכים להגיש הצהרת הון. שאלתי: כמה מקובל שרו"ח ידרוש עבור הגשת הצהרת הון ? כן, אני יודע שאפשר להגיש פטור, ואני עובד על זה, אבל אני רוצה לדעת מראש מה צפוי לי במידה ובקשתי תידחה. בתודה, ירון

isaacf

New member
הצהרת הון

כדי שתקבל הצעת מחיר להצהרת הון כדי שתבצע סקר אצל רו"ח א.מקצועיות. ב.מחיר לפי תקנות רואה חשבון אסור לרואה חשבון לשדל לקוחות דרך האינטרנט ובין היתר לתת הצעת מחיר. שבת שלום.

אל תבנה על זה

שיאשרו לך את הבקשה. אם ביקשו ממך הצהרת הון (אגב, מתי היתה ההצהרה הקודמת?) זה או שהמחשב "שלף" אותכם על פי קריטריונים כלשהם או שבפקיד השומה מישהו החליט לדרוש מכם. מאוד לא סביר שמישהו יעשה את המהלך המיוחד של ביטול דרישה. בקשר לכמה זה עולה, אין דרך לתת לך תשובה רצינית- הדבר תלוי בשאלה כמה זה מסובך (כמה הון יש, כמה הסברים לגידול בהון יש, הערכה על כמה הדיון יהיה קשה וכד')

yyogev

New member
לא שווה לנסות ?

ראשית, תודה על התגובות. אשתי החלה לעבוד באופן עצמאי השנה, לאחר שבשנה שעברה פוטרה מעבודתה כשכירה. במחצית הראשונה של 2003 היינו שנינו מובטלים. כעת אני עובד כשכיר ולה כאמור הכנסה מזערית מעיסוקה. באופן כללי כמעט שאין על מה להצהיר, ומבחינתי זה ממש על גבול ההתעללות. כמובן שאני מבין את הצורך בקבלת הצהרת הון מעצמאים, והייתי שמח לתת הצהרת הון אם היה הון ולא כמו שעכשיו. כרגע זה רק יגרום לבזבוז נוסף של כסף שגם ככה בקושי יש. לגבי עניין המחיר אני מבין שאין דרך לקבל פה הצעה, וזה גם לא מה שרציתי. רק רציתי לקבל הערכה של סדרי גודל אפשריים - 100 שקל ? 1000 שקל ? 10000 שקל ?. מכיוון שכאמור אין יותר מדי על מה להצהיר, יכול להיות שבמידה ואכן לא תענה בקשתי אוכל לעשות את זה עצמאית מול מס הכנסה. שוב תודה ירון

mstern

New member
כמה שכ"ט לוקחת הרו"ח שלך?

אם היא נתנה לך הצעה, מה מטרת השופינג כאן?

הסבר בסיסי

אם המדובר בהצהרת הון ראשונה, המילוי שלה פשוט יחסית ואתה יכול לעשות את זה לבד, למרות שהדבר אינו מומלץ הסיבה העיקרית היא שהצהרת ההון הראשונה תשמש בעת הדיון על הצהרת ההון השניה, כך שאם אתה בונה את היסוד לא נכון, אח"כ הגג יהיה עקום (ההסבר המדוייק הרבה יותר מסובך, אבל זה מספיק קרוב) מחירים? כל מספר בין חינם לאלף דולר סביר, תלוי בכמות העבודה. אבל אם יש לך כבר רואה חשבון, לך איתו- כפי שאמרתי, הוא זה שבעוד ארבע שנים יצטרך להתמודד עם מה שכתוב שם....

rdss

New member
תשובה

אם אישתך כבר עובדת עם רו"ח שיעשה הוא את הצהרת ההון. הוא מכיר את עיסקה ורווחיה וידע להסבירם.

למעלה