הצהרת הון

תמירי

New member
הצהרת הון

אדם קיבל הצהרת הון ליום 31 בדצמבר 2002. ההצהרה הקודמת היתה ליום 31 בדצמבר 1991 כלומר פער של 11 שנים. במהלך שנת 1992 נהיה שכיר ובשנת 96 סגר את התיק! בשנת 2002 נהיה עצמאי מחדש! האם יש צורך לערוך הפרשי הון? האם יש הנחיות או הוראות ביצוע בנושא?(יש כבר התישנות) מה הנסיון אם יש מהפרקטיקה? אשמח לשמוע את דעתכם,

mmliat

New member
מהניסיון שלי ושל הרו"ח אצלו עבדתי

במשך שנתיים ומהתיעצות עם מפקחים במ"ה , אין צורך לעשות השוואת הון , יש להתייחס לה"ה כאילו היתה ה"ה ראשונה , ואם יש איזשהו רכוש בעלות גבוהה מאוד כדאי שיהיה הסבר בניירות עבודה לגבי רכישתו באופן ספציפי: אם זה בגין הכנסות גבוהות שהיו בזמן הרכישה או מכירה של רכוש אחר וקבלת תמורה בערך במחיר עלות הרכוש החדש . בד"כ במקרים כאילה של פער כזה גדול בין ה"ה אחת לשניה לא עושים במ"ה השוואת הון אלא בדיקה ספציפית . מקווה שעזרתי .

תמירי

New member
תודה!

האמת שגם אני שמעתי על כך ומה שאת אומרת הוא מאד הגיוני. אכן חשוב הרכישות הגדולות להסברים אם יש אחלה תודה

השוואת הון זה משהו

שבמס הכנסה עושים כדי לראות מה סיבות גידול ההון. אנחנו עושים את זה מראש כדי להתכונן לדיון. במקרה שלך, עקב משך הזמן הגדול בין הצהרות ההון, לא נראה שתהיה לו בעיה אבל חשוב לזכור שהצהרת ההון הנוכחית תשמש בסיס להשוואת ההון הבאה.

תמירי

New member
תודה,

לא רק אתם עושים זאת אלא כל רו"ח בר דעת עושה זאת! יסלח לי כבודו אבל כולנו(רואי החשבון בפורום) יודעים מה היא השוואת הון!

וואו, איזה רוגז! ועל מה?

ראשית, לא כתבת בהודעה שלך שאתה רואה חשבון... שנית, כשכתבתי "אנחנו" התכוונתי ל"אנחנו אנשי המקצוע" ולא "אנחנו בפירמה שלנו"

למעלה